tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Gaziemir Belediyesi, sağlık hizmetleriyle fark yaratıyor

Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ayrıca sosyal açıdan daha güçlü olması için 32 kişiden oluşan sağlık ekibiyle verdiği sağlık hizmetlerinden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.

Gaziemir Belediyesi, sağlık hizmetleriyle fark yaratıyor
04.12.2022 00:07
0
A+
A-

Gaziemir Belediyesi’nin, yurttaşların bedensel, ruhsal ayrıca sosyal açıdan daha güçlü olması için 32 kişiden oluşan sağlık ekibiyle verdiği sağlık hizmetlerinden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.

Görev ayrıca sorumlulukları arasında yer almamasına rağmen sosyal belediyecilik anlayışıyla yurttaşlara sağlık hizmeti veren Gaziemir Belediyesi, bu hizmetleriyle fark yaratıyor. Ücretsiz verdiği sağlık hizmetleriyle yurttaşların bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayan belediye, Evde Hasta ayrıca Yaşlı Bakım, Hoş Geldin Bebek, Psikolojik Destek ayrıca Danışmanlık Hizmeti, Diyetisyen Hizmeti, Fizik Tedavi Hizmeti, Hasta Nakil Ambulansı, Engelli Aracı gibi projeleriyle hayatın her aşamasında vatandaşlara hizmet sunuyor. Belediyenin sağlık hizmetleri, Gaziemir’in sağlık üssü olan Sağlık Köyü’nde organize ediliyor.

Hoş Geldin Bebek Projesi
Belediyenin Hoş geldin Bebek Projesi kapsamında Gaziemir’de, hamilelik sürecinde ayrıca doğum sonrası ziyaret edilen annelere bilgilendirme veriliyor, bebeklerine ise hediye paketi sunuluyor. Hamilelik sürecinde anne ayrıca bebeğin sağlık kontrollerini yapan ekipler, anne-babayı doğum sonrasına hazırlıyor. Ekip, doğumun ardından anne ayrıca bebeğin kontrollerini yapıyor. Dünyaya gözleri açan bebeğe temel ihtiyaçlarının yer aldığı hediye paketi sunan ekipler, ilk kez anne baba olan çiftleri de bebek bakımı özelinde eğitiyor. 2019 yılının nisan ayından bu yana 3 bin 355 ziyaret yapılarak anneler ayrıca bebeklere hizmet verildi.

Bu hizmetten yararlanmak isteyenlere 0232 999 0 112 veya 0232 999 0 251 dâhili 1850 numaralı telefondan randevu veriliyor.

Evde Hasta ayrıca Yaşlı Bakım Projesi
Sosyal yönden dezavantajlı, yaşlı, yatalak, engelli ayrıca kimsesiz yurttaşlara el uzatılan projeyle hastaların tedavi ayrıca bakımları evlerinde yapılıyor. Düzenli olarak ev ortamında hastaları ziyaret eden sağlık ekipleri, hastaların sağlık açısından ayrıca sosyal yönden daha iyi olmalarını, sağlıklarının daha iyi hale gelmesi ya da belirli bir düzeyde tutulması için hizmet veriyor. Evde bakım ekibi sağlık hizmetinin yanı sıra kişinin ayrıca yakınlarının hastalığı hakkında bilinçlenmesini ayrıca eğitimli hale gelmesini sağlıyor. 3 bin 414 hastaya hizmet veren Evde Bakım Ekibi, nisan 2019’dan bu yana 18 bin 828 ziyaret gerçekleştirdi.

Bu hizmetten yararlanmak isteyenler 0232 999 0 112 veya 0232 999 0 251 dâhili 1850 numaralı telefonu arayarak randevu alabiliyor.

Sağlıklı Beslenme ayrıca Diyet Danışmanlığı Hizmeti

Sağlık Köyünde verilen Sağlıklı Beslenme ayrıca Diyet Danışmanlığı Hizmeti ile Gaziemir’de yaşayan vatandaşların yanlış beslenme alışkanlıkları saptanıyor, yetersiz ayrıca dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemler alınıyor. Evde Bakım ekibiyle birlikte desteğe ihtiyaç duyan vatandaşları evlerinde tedavi eden diyetisyen, isteyenlere merkezde de danışmanlık hizmet veriyor. Diyetisyen hizmeti kapsamında hastalara özel diyet programları hazırlanıyor, hastalar sürekli takip ediliyor. Sağlıklı ayrıca ekonomik beslenme yöntemleri özelinde eğitimlerin de verildiği diyetisyen hizmeti kapsamında 2019 yılının nisan ayından bugüne kadar geçen sürede 2 bin 376 görüşme yapıldı.

Sağlıklı Beslenme ayrıca Diyet Danışmanlığı’ndan yararlanmak isteyenler 0232 999 0 112-1853 numaralı telefonu arayarak randevu alabiliyor.

Psikolojik Destek ayrıca Danışmanlık Hizmeti

Pozitif Yaşam Merkezinde verilen Psikolojik Destek ayrıca Danışmanlık Hizmeti kapsamında vatandaşlar sıkıntılarını anlatıp psikolojik destek alıyor. Hizmet kapsamında merkeze gelip destek isteyen yetişkinlere ayrıca ergenlik çağındaki bireylere psikolojik destek veriliyor. Bu hizmet kapsamında 3 bin 360 kez danışmanlık hizmeti verildi.
Psikologla görüşüp destek almak isteyenlere 0232 999 0 112- 1856 numaralı telefondan randevu veriliyor.

Fizik Tedavi ayrıca Rehabilitasyon Hizmeti
Gaziemir Belediyesinin bu hizmeti, evden dışarı çıkma imkânı bulunmayan yaşlılara ayrıca hareket kısıtlılığı bulunan hastalara evlerinde, diğer hastalara ise özel olarak tasarlanan merkezde veriliyor. Evde Hasta Yaşlı ayrıca Bakım Hizmeti alan vatandaşların fiziksel aktivitelerini ayrıca hareket yeteneklerini artırmak için hazırlanan özel bir programı uygulayan fizyoterapist, Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nden yararlananlara da egzersiz hareketleri yaptırıyor.

Nisan 2019’dan bugüne kadar bin 976 kez hastaları evlerinde ziyaret eden fizyoterapist, 977 kez de merkezde hizmet verdi.

Fizik tedavi hizmeti almak isteyenlerin 0232 999 0 112 veya 0232 999 0 251 dâhili 1850 numaralı telefonu arayarak randevu alması gerekiyor.

Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti
Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti ile yaşlı ya da yatalak durumdaki hastalar evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor. Hastalar, hastanelerdeki bakım ayrıca tedavilerinin devamında tekrardan evlerine bırakılıyor. Acil tıp teknisyeni ile şoförün görev yaptığı, teknik ayrıca tıbbi donanıma sahip olan ambulanslar, 3 bin 776 kez hastaları sağlık kuruluşlarına ulaştırdı.

Bu hizmetten faydalanmak isteyen yurttaşların 24 saat önceden 444 26 20 numaralı telefonu arayarak randevu almaları gerekiyor.

Engellilere özel araç
Özel asansör donanımlı Engelli Hasta Aracı ile ortopedik engelli bireyler ile yarı mobil durumdaki yurttaşların sağlık kuruluşları başta olmak üzere gitmek istedikleri noktalara ulaşması sağlanıyor. Bu hizmet kapsamında kanser tedavisi gören hastalara da ulaşım desteği veriliyor. Kemoterapi, radyoterapi, fizik tedavi ya da diyaliz tedavisi gören hastaların sağlık kuruluşlarına ulaşması sağlanıyor. Muayene işleminin ardından hastaları tekrar evlerine bırakan ekipler, nisan 2019’dan bugüne kadar 5 bin 223 kez hizmet verdi.

Engelli Hasta Aracı Hizmeti’nden yararlanmak isteyenler 999 0 251 dahili 1853 ayrıca 999 0 112 numaralı telefonlardan randevu oluşturabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu