tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Gâvur Mahallesi” sergisine ziyaretçi rekoru

Günlük ziyaretçi sayısı hafta sonları 10 binin üzerinde

“Gâvur Mahallesi” sergisine ziyaretçi rekoru
23.12.2022 00:21
0
A+
A-

Günlük ziyaretçi sayısı hafta sonları 10 binin üzerinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 3 Kasım’da açılan ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisi ziyaretçi rekoru kırıyor. Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki sergiyi bugüne kadar 300 bin kişi gezdi. Serginin hafta sonları günlük ziyaretçi sayısı ise 10 binin üzerinde.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kültüpark Atlas Pavyonu’nda açılan ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur Mahallesi” sergisine yoğun ilgi sürüyor. 3 Kasım’da açılan sergiyi bugüne dek 300 bin kişi ziyaret etti. Serginin hafta sonları günlük ziyaretçi sayısı ise 10 binin üzerinde. Ahmet Güneştekin dünyada güncel solo sergileri, günlük 10 binin üzerinde ziyaretçinin gezmesinin alışıldık bir durum olmadığını söyleyerek, sanat fuarları, bienaller ayrıca müzeler dâhil pek çok kurumun ayrıca sanatçının büyük organizasyonlarının dahil bu sayılara ulaşılmasının güç olduğunu dile getirdi.

Güneştekin: İlgi bekliyordum ama bu kadar ziyaretçi beklemiyordum
İzmir’de “Gâvur Mahallesi” sergisinin ilgi göreceğini tahmin ettiğini dile getiren Güneştekin şöyle devam etti: “Ama Diyarbakır’daki “Hafıza Odası” sergisinin ziyaretçi sayısına ulaşacağına açıkçası tahmin etmiyordum! Medya ayrıca özellikle de devlet başta olmak üzere kültür çevrelerinin görmezden gelmesine rağmen halkın sergiyi beğenip sosyal medyada paylaşması, tavsiye edenlerin 4-5 kez sergiye gittiklerini ifade etmesi bu ilgiyi fazlasıyla artırdı. Dünyanın her yerinde müze, galeri, enstitü ayrıca her türlü sergi alanında sergiler halkın gezmesi ayrıca ilgi görmesi için yapılır ayrıca dünyada hiçbir sanat izleyicisini sınıflandırmak mümkün değildir. İzmir halkının mübadele konusuna ilgi göstermesi ayrıca yaşanan günahların sanat yoluyla mevcut ayrıca bir sonraki kuşaklara belge olarak sunulması ilgiyle karşıl andı.” Güneştekin sergilerinin, Serginin, Türkiye ayrıca İstanbul haricinde da ilgi görmesinin herkesin sanada erişilebilirliği açısından da önemine değindi.

Sergi kültürel çeşitliliği vurguluyor
Ahmet Güneştekin mübadele ayrıca sonrasındaki tüm kitlesel yerinden edilmelerde olduğu gibi ayrıştırıcı uygulamaların uluslararası mülteci ayrıca göçmen dalgalarıyla daha görünür hale geldiğini anlatıyor. Gâvur Mahallesi insan olmanın tarihsel, kültürel ayrıca politik olarak çok yönlü etkilerini anlama olanağı sunuyor. Çok disiplinli bir çalışmayla biçim, materyal ayrıca yüzeyle ilişki kurarken geçmişi şimdiyle birlikte inceleyerek yaşananlara başkalığın gözünden bakmak için bir alan yaratıyor.

5 Mart’a kadar açık
“Mübadele” ana temasıyla yapılan sergide büyük boyutlu enstalasyonlar, videolar ayrıca metal formların taşla tamamladığı heykel çalışmalarının bulunuyor. 5 Mart 2023’e kadar gezilebilecek serginin küratörlüğünü Şener Özmen üstleniyor. Güneştekin Vakfı işbirliğiyle açılan sergiye Güneştekin Vakfı’nın yayımladığı bir kitap eşlik ediyor.

Rehberli turlar da var
Sergi için her gün rehber eşliğinde anlatımlı turlar düzenleniyor. Hafta içi 09.00-17.30 ayrıca hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen sergiye grup olarak gelmek ayrıca anlatımlı tura katılmak isteyenler 293 17 26 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabiliyor.

Açılışı Başkan Tunç Soyer yapmıştı
Serginin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yapmıştı. Başkan Tunç Soyer, “Ahmet Güneştekin evrensel bir sanatçı olduğunu hepimize hissettirdi. Onun sergisinde, sanatında hafıza meselesi önemli bir yer tutuyor. Gerçekten de öyle bir hız çağında yaşıyoruz ki; hayat bizle başlayıp bitiyormuş gibi yaşıyoruz. Oysa arkadaki hafızayı tazelemezsek, yaptığımız hataları tekrar etme riski var. Onun için hafıza çok kıymetli bir şey. Hele ki hafızayı sanatla hatırlıyorsanız, tazeliyorsanız o vakit çok daha kalıcı izler bırakıyorsunuz” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu