tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Gasto İnegöl Şefleri Günlük 11 Bin Kişiye Sıcak Yemek Çıkarıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası İnegöl, tüm imkanlarıyla deprem bölgesinin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Gasto İnegöl Şefleri Günlük 11 Bin Kişiye Sıcak Yemek Çıkarıyor
01.03.2023 17:27
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası İnegöl, tüm imkanlarıyla deprem bölgesinin yaralarını sarmak için harekete geçti. Bir yandan buradan yüzlerce tır yardım toplanırken, bir yandan da arama kurtarma ekipleri, gönüllü ekipler ayrıca yardım tırları bölgeye sevk edildi. Deprem sonrası bölgeye gönderilen İnegöl Belediyesi Yemek Tırı da Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde günlük 11 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıyor.

Türkiye, Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla yaşanan 7,7 ayrıca 7,6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı. Yüzbu yılın felaketi olarak gösterilen deprem sonrası tüm yurtta adeta seferberlik ilan edilirken, İnegöl’de de depremin hemen ardından harekete geçildi. Bir yandan arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, bir yandan da İnegöl Belediyesi tarafınca başlatılan yardım kampanyası ile depremzedelerin yaralarını sarmak için insani yardım tırları bölgeye gönderilmeye başladı. Deprem bölgesinde vatandaşlara sıcak yemek ikramı yapmak için de İnegöl Belediyesi yemek tırı ilk günden itibaren Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde hizmet veriyor.

İNEGÖLLÜ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ 11 GÜN ENKAZDA ÇALIŞTI

Depremin hemen ardından, birkaç saat içerisinde İnegöl’den arama kurtarma ekipleri yola çıktı. Vakit kaybetmeden farklı şehirlerde enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına dahil olan ekipler, AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürdü. 12 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtaran, 98 kişinin de cenazesine ulaşarak yakınlarına teslim eden arama kurtarma ekipleri, canla başla soğuk havaya aldırış etmeden mücadele verdi.

İNEGÖL HALKI YARDIMLARIYLA DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR

Bir yandan arama çalışmaları sürerken, İnegöl halkı can siperhane şekilde buradan deprem bölgelerine yardım ulaştırmaya devam ediyor. İlk günden bu yana 700 tırı aşkın yardım aracı İnegöl’den bölgeye sevk edildi. Halen daha yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

YÜZLERCE TIR AYRICA İŞ MAKİNESİ İLE YEMEK TIRI DEPREM BÖLGESİNDE

İnegöl’den giden yüzlerce yardım tırı ile birlikte 156 iş makinesi de bölgeye sevk edildi. Aynı zamanda İnegöl Belediyesi Yemek Tırı da depremin ilk günü Pazartesi akşamı itibariyle yola çıkarak Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine ulaştı. Gastro İnegöl Mutfağının şefleri, 3 haftadır Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde günlük 11 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor.

BAŞKAN TABAN DEPREM BÖLGESİNDE

Öte yandan, deprem sonrası İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş AK Parti Genel Merkezi tarafınca Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde ayrıca Hatay’ın Kumlu ilçesinde görevlendirildi. Her iki şehirde de bölgenin yöneticilerine destek veren Başkan Taban, koordinasyon noktasında çalışmalar yaptı.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex