tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

FormaStar, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı

Dünyanın spor odaklı tek dijital ekosistemi olan FormaStar, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladı. Kerim Kotan’ın liderliğinde oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım alan FormaStar, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

FormaStar, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım aldı
08.12.2022 00:18
0
A+
A-

Dünyanın spor odaklı tek dijital ekosistemi olan FormaStar, ilk yatırım turunu başarıyla tamamladı. Kerim Kotan’ın liderliğinde oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar yatırım alan FormaStar, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Fehmi Hikmet Öncel tarafınca kurulan FormaStar, sporun tüm paydaşlarını dijital ortamda buluşturan dünyanın spor odaklı tek ekosistemi. Sektörde hiçbir spor organizasyonunun tek başına başarmayacağı bir dijital dönüşüme liderlik eden FormaStar, Türkiye’nin duayen yatırım bankacılarından ayrıca seri girişim yatırımcılarından Kerim Kotan’ın liderliğinde çıktığı yatırım turunu başarıyla tamamladı.

FormaStar, SPX Spor Mağazaları ile Skechers Türkiye’nin kurucu ortakları Özhun Olgar, Orkun Olgar ayrıca Yasin Kavşak; Türkiye’nin en önemli yapay zekâ odaklı teknoloji şirketlerinden Litum’un kurucu ortaklarından Kamil Sözen, Özgür Ülkü, Alp Ülkü; ayrıca kendi alanlarının önde gelen isimlerinden Tunç Berkman, Erol İren ayrıca Efe Duran Sarıkaya’nın da dâhil olduğu 15 yatırımcıdan oluşan konsorsiyumdan 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden 500 bin dolar tutarında yatırım aldı.

“700 kulüp ayrıca 15 bin sporcu FormaStar kullanıyor”

FormaStar Kurucu Ortak & CEO’su Fehmi Hikmet Öncel, sene sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıyı hedeflediklerini belirterek, “FormaStar’ı bugün itibarıyla 700 kulüp ayrıca 15 bin sporcu aktif bir şekilde kullanıyor. Futbol, basketbol, voleybol, Amerikan futbolu, golf, beyzbol gibi birçok geleneksel sporda ligler, kulüpler, antrenörler, scout’lar (yetenek avcıları), menajerler, profesyonel ayrıca amatör oyuncular ile taraftarlar FormaStar’da buluşuyor. Veri ile sporun görselliğini birleştiren FormaStar’da sporseverler, sporcular, kulüpler ayrıca sporun tüm diğer aktörleri global bir ağda etkin bir iletişim içindeler” dedi.

Sporcusuna değer veren ligler de FormaStar’da

Sporcuyu en öncelikli değer olarak gören bakışı açısına sahip, sporculara ayrıca kulüplere teknolojinin tüm olanaklarını sunmak özelinde arayış içinde olan ligler de FormaStar’ da yerini alıyor. FormaStar’da yer alan liglerin fikstür bilgileri, fikstür değişiklikleri; kulüplere, koçlara, sporculara anlık duyuru olarak ulaşıyor, takvimlerine otomatik olarak işleniyor.

Liglerde oynanan maçlar, FormaStar üzerinden canlı yayınlanıyor, tüm oyuncuların istatistikleri anlık takip ayrıca analiz edilebiliyor. Üstelik bu veriler sadece sezonluk tutulmuyor. Onlarca yıl sonra bile sporcuların tüm verilerine ulaşılabiliyor. Menajerler ayrıca scout’lar, sporcuların istatistik bilgilerini, fiziksel gelişimlerini inceleyerek genç yetenekleri erken keşfetme, izleme ayrıca renklerine katma şansına kavuşuyor.

Kulüpler FormaStar sayesinde taraftarıyla daha yakın

FormaStar aslında tüm kulüplerin, koçların ayrıca sporcuların senelerdir eksikliğini çektiği dijitalleşmeyi hayallerin de ötesinde özelliklerle hayata geçirdi. FormaStar sayesinde takım bilgilerini doğrudan kendileri düzenleyen kulüpler yönetimsel işlemleri için de FormaStar’ın araçlarını kullanıyor. Kulüpler artık FormaStar sayesinde taraftarlarının istek ayrıca eğilimlerini de çok daha yakından ayrıca gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor.

Sporcular FormaStar ile dünyaya açılıyor

FormaStar, sporculara dünyanın farklı noktalarındaki kulüplere, scout’lara, menajerlere, spor akademilerine ayrıca potansiyel hayranlara tek noktadan erişim olanağı sunuyor. Sporcular, gelişimlerini bilimsel yöntemlerle ayrıca istatistikler ile izleyebildiği gibi dünyaya da gösterebiliyor da. Yeteneklerini videolar ile dünyanın dört bir yanındaki diğer sporseverler ile paylaşıp onlarla etkileşime geçebiliyor. FormaStar ekosistemindeki sporcular, antrenörlere ayrıca kulüplere doğrudan ulaşarak gelişimleri ayrıca başarıları için kritik olan eğitimleri alabiliyor

Amatör sporcular kendilerini gösteriyor

Amatör sporcular, sportif yetenekleriyle ilgili koçlarından ayrıca kulüplerinden aldıkları referans ile performanslarının yanında sporcu kimliklerini de ortaya koyuyorlar. Sportif aktivitelerinin tamamını cep telefonuna yüklü FormaStar uygulaması üzerinden, ailesi, arkadaşları, okulu ayrıca tüm çevresi ile paylaşabiliyor.

Veteran sporcular kişi ya da takımlara kolay ulaşıyor

Veteran sporcuların en önemli sorunlarından biri de maç yapabilecekleri kişi veya takım aramak. FormaStar veteran sporcuların bu derdine son veriyor. Veteran sporcular FormaStar üzerinden hem liglerin düzenlediği turnuvalara katılabiliyor hem de diğer sporcu ayrıca takımlar ile doğrudan iletişime geçerek kendileri turnuva düzenleyebiliyor.

FormaStar’lı sporseverler çok şanslı

FormaStar dünyasındaki sporseverler ise sevdikleri spor dalında milyonlarca video izleyebiliyor. Sporun en keyifli anlarını, öne çıkanları kısa klipler halinde seyreden taraftarlar, desteklediği takım ayrıca sporcu ile doğrudan etkileşim içinde olabiliyor. İlaveten takımının ayrıca taraftarı olduğu sporcuların antrenmanlarını, fiziksel durumunu yakından takip edebiliyor.

FormaStar, tüm kullanıcılara istatistikler, performans verileri, saha analizi ayrıca sporcuların fiziksel gelişimi ile ilgili verileri en ileri teknolojiyle sunuyor. FormaStar kullanıcısı, genç yıldızları herkesten önce keşfediyor, “haftanın”, “ayın”, “yılın” sporcuları seçmelerine katılarak desteklediği sporcuların öne çıkmasına katkı sağlıyor. FormaStar kullanıcısı böylelikle sporla ilgili gündeme katkı koyabildiği gibi hâkim de oluyor.

Lider yatırımcı Kerim Kotan da, tüm sporculara, taraftarlara, takımlara, kulüplere, menajerlere ayrıca scout’lara seslenerek, “Global ayrıca iddialı hedeflerimiz var. Bunu sağlamak için en ileri teknolojik altyapı ayrıca kurgu, özel bir ekip ayrıca fonlama dışında de farklı kasları ayrıca coğrafi sınırları aşan uzunlukta kolları olan bir hissedarlık yapısıyla yola çıktık. Sporun rekabetçi dünyasında bir adım öne geçmek istiyorsanız, yıl sonu itibarıyla 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen FormaStar ekosisteminde siz de yerinizi alın!” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu