tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5995
EURO
34,8109
ALTIN
2.499,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ford Otosan uzun dönem sürdürülebilirlik hedefleri ile “Gelecek Şimdi” diyor

Türkiye’de otomotiv sektörünün öncü firması Ford Otosan, uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koydu. Sunduğu teknolojiler ayrıca …

Ford Otosan uzun dönem sürdürülebilirlik hedefleri ile “Gelecek Şimdi” diyor
26.08.2022 10:51
0
A+
A-

Türkiye’de otomotiv sektörünün öncü firması Ford Otosan, uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koydu. Sunduğu teknolojiler ayrıca elektrikli dönüşümdeki öncü rolüyle yakın gelecekte araç portföyünde sıfır emisyon hedefleyen şirket, “Gelecek Şimdi” vizyonuyla iklim değişikliğinden atık yönetimine ayrıca döngüsel ekonomiye, çeşitlilik ayrıca kapsayıcılıktan toplumsal refaha katkı sunacak gönüllülük projelerine kadar pek çok alanda, Türkiye’de otomotiv ekosisteminin geleceğini dönüştürecek hedeflerini duyurdu.

Türkiye otomotiv sektörünün öncü gücü ayrıca teknoloji lideri Ford Otosan, “Gelecek Şimdi” diyerek, yeni sürdürülebilirlik hedeflerini ortaya koydu. Kurulduğu günden bu yana tüm faaliyetlerini çevreye ayrıca topluma fayda sağlayan ürün ayrıca hizmet sunma amacıyla yürüten Ford Otosan, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında çevresel, sosyal ayrıca yönetişim alanlarda daha fazla fayda yaratmak için çalışıyor. “Gelecek Şimdi” vizyonunu merkeze alan şirket, çalışanlarını, tedarikçilerini, bayi ağını ayrıca iş ortaklarını sürdürülebilirlik çalışmalarına dahil ederek tüm ekosistemde dönüşümün öncüsü olma yolunda güçlü, kapsamlı ayrıca kararlı adımlarla ilerliyor.

“İklim değişikliği”, “atık ayrıca döngüsel ekonomi”, “su”, “çeşitlilik ayrıca kapsayıcılık” ayrıca “toplum” başlıklarında öncelikli konularını belirleyen ayrıca uzun dönem hedeflerini açıklayan Ford Otosan, bu sayede çevresel, sosyal ayrıca yönetişim alanlarında net ayrıca ulaşılabilir hedefler belirleyerek şirketin tamamen sahiplendiği ayrıca paydaşlarının sürdürülebilirlik beklentilerini karşılayacak bir dönemi başlatıyor.

Ford Otosan yerleşkelerini, tedarikçilerini ayrıca lojistik operasyonlarını karbon nötr olmaya hazırlıyor

Türkiye’de otomotiv sektöründe geçmişten beri yaptığı yatırımlar ayrıca geliştirdiği teknolojilerle elektrikli dönüşümün lideri Ford Otosan, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak üzere yakın gelecekte satacağı araçlarda sıfır emisyon, tesislerinde, tedarikçilerinde ayrıca lojistik hizmetlerinde karbon nötr olma yolunda hedeflerini ortaya koydu.

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla Ford Otosan binek araçlarda 2030, hafif ayrıca orta ticari araçlarda 2035, ağır ticari araçlarda ise 2040 itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedefliyor. Bu hedefe paralel olarak, E-Transit ayrıca E-Transit Custom’un da Avrupa’daki tek üreticisi olan Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon stratejisinde kritik bir rol oynamaya da devam ediyor.

Türkiye’deki üretim tesislerinde ayrıca Ar-Ge merkezinde, 2030’da karbon nötr olmayı amaçlayan Ford Otosan, bu doğrultuda yerleşkelerinde kullanılan elektriğinin tamamını 100 yenilenebilir kaynaklardan elde ediyor. Karbon dönüşümü konusunda, tedarikçilerinin karbon emisyonlarını hesaplayan Ford Otosan, otomotiv endüstrisinin büyük bir ekosistem olduğu bilinciyle hareket ederek tedarik zincirindeki 300’den fazla tedarikçisinin 2035’te karbon nötr olmasını amaçlıyor. Ve şirket lojistik operasyonlarını da yine 2035 senesinde karbon nötr hale getirmeyi hedefliyor.

Atık ayrıca döngüsel ekonomi konusunda; 2030 yılına kadar operasyonlarındaki düzenli depolama alanlarında sıfır atık politikası ile ilerleyeceğini taahhüt eden Ford Otosan, tek kullanımlık plastikleri kişisel kullanımdan tamamen kaldıracak, fabrikalarında ürettiği araçlardaki plastik kullanımında geri dönüştürülmüş ayrıca yenilenebilir plastik oranını ise 30’a çıkartacak. Ve temiz su kaynaklarının sürdürülebilirlik açısından hayati önem taşıdığının bilinciyle bu alanda çalışmalar yürüten şirket Gölcük, Yeniköy ayrıca Eskişehir’de ortaya koyacağı geri kazanım projeleri ile tesislerinde araç başı temiz su kullanımını 2030’a kadar 40 oranında azaltmayı hedefliyor.

2030’a kadar şirketin tüm yönetim pozisyonlarında kadın oranı 50 olacak

Otomotiv sektöründe en fazla kadın çalışan sayısına sahip Ford Otosan, toplumsal refahı ayrıca geleceği dönüştürmenin yolunun çeşitlilik ayrıca kapsayıcılıktan geçtiğine inanıyor ayrıca 2030 tarihinde tüm yönetim pozisyonlarındaki kadın oranını 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

Ford Otosan, Mart ayında Koç Topluluğu’nun teknoloji ayrıca inovasyon alanında toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütlerini açıkladığı toplantıda; yönetim kadrolarının en az yarısı kadın olan girişimleri desteklemeyi, 2026 yılına kadar topluma yönelik yapacağı farkındalık, eğitim ayrıca finansal destek projeleriyle 100 bin kadına ulaşmayı hedeflediğini açıklamıştı. Bu hedeflere ek olarak teknoloji ayrıca inovasyon alanında şirket içerisinde çalışan kadın oranını 30’a yükseltmeyi ayrıca tüm bayi ağında ise 2 katına çıkarmayı taahhüt etmişti.

“İş’te Eşitlik” anlayışı ile bugüne kadar çalışmalar yürüten Ford Otosan, 2021 tarihinde Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Türkiye’den yer alan tek otomotiv, aynı zamanda ilk ayrıca tek sanayi şirketi oldu ayrıca bu sene de eşitlikçi politikaları sayesinde puanını artırarak endekste yer almayı sürdürdü.

Ford Otosan, “Türkiye’nin en değerli ayrıca en çok tercih edilen sanayi şirketi olma” vizyonuna ulaşmak için uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerinde, içinde bulunduğu topluma yönelik sosyal fayda yaratacak hedef de ortaya koydu ayrıca toplumsal çalışmalarda yer alacak gönüllülerin tüm çalışanlar içinde oranını 2030’a kadar 35’e çıkarmayı hedeflediğini duyurdu.

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt: “Dünyamızın geleceği için “’Gelecek Şimdi’ ile güçlü adımlar atıyoruz”

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt “Gelecek Şimdi” mottosuyla açıkladıkları sürdürülebilirlik hedeflerini değerlendirdi: “Karşı karşıya olduğumuz küresel sorunlar tüm dünyayı değişime zorluyor. Kolektif akılla şekillenen sürdürülebilir yaklaşımlarla beraber somut aksiyonlara her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bugün ortaya koyduğumuz sürdürülebilirlik hedefleriyle de çevresel, sosyal ayrıca yönetişim alanlarında uzun vadeli yol haritamızı paylaşarak, tedarikçilerimiz ayrıca bayilerimizle de birlikte bu ihtiyaca yönelik bir hareket başlatıyoruz.

Yenilikçi teknolojiler ile her vakit müşterilerimize geleceği bugünden yaşatmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de otomotiv sektörünün sürdürülebilirlik dönüşümüne öncülük etmek ayrıca AB Yeşil Mutabakatı ile hızlanan sürece kendimizi ayrıca ülkemizdeki tüm ekosistemi başarıyla entegre etmek için çalışıyoruz. Çevresel ayak izimizi azaltacak çalışmaların yanında insan odaklı inovasyona da ciddi yatırımlar yapıyoruz.

Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracını, ağır ticaride ilk yerli şanzımanını üreten; Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer alan, sektörde en fazla sayıda kadın istihdam eden bir şirket olmamız, bu hedeflerimize ulaşmak için çalışırken gücümüzü alacağımız başarılarımızdan birkaçı. ‘Gelecek Şimdi’ diyerek ortaya koyduğumuz uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerimizle gelecek için bugünden paydaşlarımızla birlikte sağlam ayrıca güçlü adımlar atıyoruz.”

Ford Otosan’ın öncü ayrıca dönüştürücü gücü, uluslararası endekslere de yansıyor

Ford Otosan, sürdürülebilirlik alanında geçmişten bugüne yürüttüğü çalışmalar; adil, şeffaf ayrıca hesap verebilir yönetim anlayışıyla Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacı üyeleri arasında bulunuyor. 2021 yılı sürdürülebilirlik raporunu Küresel Raporlama İnisiyatifi’nin (GRI) Standartları “Temel” seçeneğine uygun şekilde ayrıca bağımsız denetim kuruluşunun denetiminde hazırlayan şirket, bu sayede şeffaf ayrıca kapsayıcı şekilde sürdürülebilirlik faaliyetlerini tüm paydaşları ile paylaştı. Ve sürdürülebilirlik odaklı sorumlu yatırım yapmak isteyen yatırımcıların kullandığı önemli endekslerden; BIST Sürdürülebilirlik, FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar ayrıca Bloomberg Cinsiyet Eşitliği (2021’den itibaren) endekslerine dahil olan Ford Otosan, son üç yıldır Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ne aktif olarak yanıt verirken CDP İklim Değişikliği ayrıca Su Programlarına da dahil oluyor. Bu yıl, Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTI – Science Based Targets Initiative) emisyonlarını azaltma taahhüdü veren Ford Otosan aynı zamanda İklimle Bağlantılı Finansal Beyanlar Görev Gücü’ne (TCFD) destek veren şirketler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet