tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,51
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

FAO Başekonomisti Torero’dan gübre ve gıdada 2023 uyarısı

İRFAN DONAT Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Başekonomisti Maximo Torero, tarım ve gıdada artan risklere dikkat çekerek, 2023 …

FAO Başekonomisti Torero’dan gübre ve gıdada 2023 uyarısı
23.07.2022 23:47
0
A+
A-

İRFAN DONAT

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Başekonomisti Maximo Torero, tarım ve gıdada artan risklere dikkat çekerek, 2023 yılına yönelik kritik bir uyarıda bulundu.

Gübre fiyatlarındaki artışın gıda fiyatlarından daha hızlı olduğuna dikkat çeken Torero, azalan gübre kullanımının gelecek yıl tarımsal verimlere olumsuz yansıyabileceği ve bunun da arzda sıkıntı yaratabileceğini ifade etti.

Torero, “Gübre fiyatları gıda fiyatlarından daha hızlı artıyor, bu nedenle çiftçiler daha az gübre kullanıyor. Bu, gelecek yıl daha düşük küresel verimlere yol açabilir. Ukrayna ve Rusya’dan yapılan tahıl ihracatının azalmasıyla birlikte, 2023 yılında erişime ek olarak gıda mevcudiyeti sorunu gündeme gelebilir” uyarısında bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük gübre üreticilerinden Norveçli Yara şirketinin CEO’su Svein Tore Holsether, yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle azot bazlı gübrelerde arz sıkıntısı yaşanabileceğini söylemişti. Holsether, “Avrupa’da gaz durumu daha da kötüleşirse, nitrojen kıtlığı ve daha fazla fiyat artış riski var” açıklamasında bulunmuştu.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu