tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EÜ’nün TÜBİTAK başarısı devam ediyor

Egeli akademisyenlerin iki projesi desteklenmeye hak kazandı Ege Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde son yıllarda …

EÜ’nün TÜBİTAK başarısı devam ediyor
20.07.2022 11:06
0
A+
A-

Egeli akademisyenlerin iki projesi desteklenmeye hak kazandı

Ege Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde son yıllarda oluşturulan bilim iklimi özellikle TÜBİTAK nezdinde sonuç vermeye devam ediyor. TÜBİTAK’a en çok proje yapan ve projesi kabul gören üniversiteler arasında zirvede yer alan Ege Üniversitesi, başarılarına sürekli yenilerini eklemeyi sürdürüyor. TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) 2022/1 çağrı dönemi sonuçları açıklandı. “4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” ve “4005 – Yenilikçi Eğitim Uygulamaları” çağrı sonuçlarına göre EÜ’nün iki projesi desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesinin son yıllarda TÜBİTAK nezdinde yakaladığı başarılarla dikkat çektiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Kurumsal bazda tam akredite olmuş bir araştırma üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TÜBİTAK projelerinde her daim zirvede yer alan bir üniversite olarak iki projemizin daha yapılan çağrı sonucuna kabul edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Projeleri kabul gören Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyemiz Prof. Dr. Metin Ekici ve Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. Mustafa Tolon’u tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kabul edilen projelerle ilgili bilgilendirme veren EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer, “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksine göre 2021 yılından itibaren üniversite performanslarında yer alan “4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” ve “4005 – Yenilikçi Eğitim Uygulamaları” çağrı sonuçları açıklandı. 4004 çağrısı kapsamında Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolon’un “Su Ürünleri Kaşifleri – 3: Mavi Tarım Yeşil Gelecek” projesi, destek almaya uygun görülen 35 projeden biri oldu. 4005 çağrısı kapsamında ise Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Ekici’nin “SOKÜM Unsurları İçin Dijital Ders Tasarımı” projesi, desteklenen 103 proje arasında yer aldı. Hocalarımızı tebrik ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu