tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EÜ’nün Çeşme’deki dev ‘Gastronomi Akademisi’ projesi hızla yükseliyor

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesine 200 bin dolar ek bağış daha… Gastronomi eğitiminde lider konuma gelme hedefiyle yola çıkan Ege …

EÜ’nün Çeşme’deki dev ‘Gastronomi Akademisi’ projesi hızla yükseliyor
23.08.2022 11:06
0
A+
A-

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesine 200 bin dolar ek bağış daha…

Gastronomi eğitiminde lider konuma gelme hedefiyle yola çıkan Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan “Gastronomi Akademisi”ne 200 bin dolar daha bağışta bulunuldu. Amerika’da yaşayan Türk iş insanı Feyza Altındağ Shipley ile eşi Shipley Eğitim Vakfı Başkanı Richard Shipley’in daha önce 500 bin dolar bağışta bulunduğu “Gastronomi Akademisi” projesine şimdi de 200 bin dolar ek bağışta bulundu.

Gastronomi Akademisi’nin turizm fakülteleri arasında ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Gastronomi Akademisi ile birlikte turizm sektörüne sağladığımız katkıyı genişletmeyi hedefliyoruz. Temel atma törenini başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ayrıca İzmir protokolü ile gerçekleştirdiğimiz akademimizin inşaatını günden güne hızla tamamlıyoruz. Türkiye’deki turizm fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştirerek kurduğumuz akademide öğrencilerimize hem teorik eğitimlerinin yanı sıra pratik yapacakları eğitim alanını sağlamak hem de sektöre gastronomi alanında önemli bir katkılar sunmayı amaçlıyoruz. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültemizi gastronomi eğitiminde lider konuma getirme hedefiyle çıktığımız bu yolda daha önce fakültemize 500 bin dolar bağışta bulunan Türk iş insanı Feyza Altındağ Shipley ile eşi Shipley Eğitim Vakfı Başkanı Richard Shipley şimdi de 200 bin dolar bağışta bulunarak toplam 700 bin dolar bağış gerçekleştirdiler. Bu nokta bizlerden desteğini hiç bir vakit esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ayrıca Fakültemize bağış yapan Altındağ ailesine üniversitem ayrıca şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çeşme Turizm Fakültesinin tarihindeki en büyük eğitim yatırımı olan Gastronomi Akademisi, 750 metrekarelik alanda hizmet verecek. Akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin işleme ayrıca sıkım atölyesi, ekmek yapım atölyesi, peynir ayrıca maya atölyesi, fuaye ayrıca sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ayrıca toplantı odası yer alıyor. Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği modeli geliştirilmesi ile bir ilk olacak Gastronomi Akademisi içinde kooperatif üretim mutfağı da bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu