tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EÜ Su Ürünleri Fakültesi ‘Öğrenci Projeleri’nde de öncü

Egeli öğrencilerin TÜBİTAK başarıları devam ediyor

EÜ Su Ürünleri Fakültesi ‘Öğrenci Projeleri’nde de öncü
06.03.2023 11:23
0
A+
A-

Egeli öğrencilerin TÜBİTAK başarıları devam ediyor

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklı eğitim misyonu kapsamında öğrencilerin araştırma üniversitesi ekosisteminden en üst düzeyde yararlanmalarını hedefleyen Su Ürünleri Fakültesi gerek araştırma altyapısı gerekse kamu ayrıca özel sektör iş birlikleri ile fakülte öğrencilerine yönelik desteklerini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafınca yürütülen “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” tarafınca 2021/3 döneminde desteklenmeye hak kazanan ayrıca akademik danışmanlığını EÜ Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Tolon ayrıca Sanayi Danışmanlığını Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Bengi Bayoğulları’nın yaptığı “Deniz Hıyarı Larval Yetiştiriciliğinde Probiyotik Katkısının Büyüme Performansı ayrıca Yaşama Oranına Etkisi” başlıklı araştırma projesi Su Ürünleri Fakültesi 4. Sınıf Yetiştiricilik opsiyonu öğrencisi Ender Varlık yürütücülüğünde başarıyla devam ediyor.

Başarılı öğrenciyi ayrıca danışman hocalarını tebrik ederek araştırmalarında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinde hayata geçirilen ekosistem ile bilim ayrıca teknoloji geliştiren nitelikli insan gücü yetiştirmeyi sürdüreceklerini söyledi. Öğrencilerin başarılarının Ege Üniversitesi için gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak,  “Genç bilim insanı adayı öğrencilerimizin projelerine, araştırmalarına ayrıca çalışmalarına önem veriyoruz. Üniversite olarak bu konuda yapılması gereken her türlü desteği öğrencilerimize veriyoruz.  Desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Elde edilen başarıdan dolayı öğrencilerimizi ayrıca danışman akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Proje kapsamında sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgilendirme veren Proje Yürütücüsü Su Ürünleri Fakültesi Öğrencisi Ender Varlık, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ayrıca Ege Depa Su Ürünleri Sanayi ayrıca Ticaret firmasının araştırma altyapısı ayrıca laboratuvar imkânları ile Urla, İskele’de yürütülen proje çalışmalarında, yüksek ekonomik değere sahip ayrıca Türkiye su ürünleri sektörü için potansiyel alternatif tür olarak değerlendirilen denizhıyarı larva yetiştiriciliğinde probiyotik katkısının yaşama ayrıca büyüme oranlarına etkilerinin çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi. Ender Varlık, akademik ayrıca sanayi danışmanları ile hayata geçirdikleri projede bilimsel araştırmaların kurgulanması, gerçekleştirilmesi ayrıca somut sonuçların analiz edilmesi özelinde eşsiz deneyimler kazandığını ayrıca fakülte derslerinde elde ettiği birçok bilgiyi araştırma ekosisteminde kullanma şansına eriştiğini vurguladı. Bitirme tezine de kaynak oluşturacak olan araştırma projesinin, önümüzdeki dönemlere yönelik birçok araştırma fikrine de öncülük ettiğini belirtti.

“Öğrencilerimiz araştırma kültürünü her yönüyle deneyimliyorlar”

Projenin Akademik Danışmanı Doç. Dr. Tolon, ilk 4 ayı tamamlanan projede yürütücülüğü üstlenen öğrencisinin araştırma fikrini hayata geçirirken bilimsel araştırma kültürünü her yönüyle deneyimlediğini belirtti. Bu süreçte, araştırmanın tüm aşamalarında inisiyatif alan öğrencinin lisans eğitimi sırasında aldığı teorik ayrıca pratik bilgilerini gerçek bir araştırma ortamında kullanma becerisine kavuştuğunu ifade eden Doç. Dr. Tolon, lisans sonrası akademik veya iş hayatında merak, ön inceleme, araştırma ayrıca sonuçların analizi ile sorunlara çözüm bulma konularında yetkinlik kazandığını vurguladı.

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde Ege Üniversitesinin TÜBİTAK Araştırma Desteklerinden aldığı paya öğrenci projeleri ile de katkı sunmayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Tolon, 2022/1 çağrı döneminde de Su Ürünleri Fakültesi 3. Sınıfında öğrenim gören 2 öğrenci ile 2 ayrı projesi önerisi verdiklerini ayrıca destek kabulüne ilişkin sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

TÜBİTAK öğrenci araştırma projesi desteklerinin önemli olduğunu ayrıca 10 Kasım 2022 yılında sona erecek olan TÜBİTAK 2209A ayrıca 2209B programı 2022/2 çağrısına her düzeyde araştırma fikrine sahip olan Ege Üniversitesi öğrencilerinin araştırma konuları ile ilgili öğretim üyelerinin danışmanlığında başvurmalarını tavsiye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu