tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

EÜ Spor Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında spor bilim ile buluşuyor

Modern spor tesisleri ayrıca laboratuvarlar yeni Egelileri bekliyor Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan …

EÜ Spor Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında spor bilim ile buluşuyor
09.08.2022 12:36
0
A+
A-

Modern spor tesisleri ayrıca laboratuvarlar yeni Egelileri bekliyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan laboratuvarlar, öğrencilerin sportif aktivitelerinin etkilerinin bilimsel verilere dönüşmesine olanak sağlıyor. Fakülte bünyesinde yer alan Spor Psikolojisi, Kinesiyoloji ayrıca Kuvvet, İklimlendirme, Anatomi, Egzersiz Biyokimyası ayrıca Performans Laboratuvarları, lisans ayrıca lisansüstü öğrenciler ile öğretim elemanlarının alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkân tanıyor.

Spor Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarının güncel teknolojik alet ayrıca cihazlara sahip olduğunu belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülbin Rudarlı, “Laboratuvarlarımızda spor bilimleri alanında bilimsel çalışmaların yanı sıra ulusal ayrıca uluslararası projeler yürütülüyor. Aynı zamanda ölçme ayrıca değerlendirme konularında temel bilgilendirme ayrıca sonuçların yorumlanması konularında eğitimler veriliyor. Ve spor federasyonları ayrıca spor kulüpleriyle yapılan anlaşmalar doğrultusunda, sporcuların performanslarına yönelik ölçümler ayrıca değerlendirmeler de yapılıyor” dedi.

“Donanımlı laboratuvarlar alanımızda öncü olmamızı sağlıyor”

Spor Bilimleri alanında ismini Türkiye’de ayrıca yurt haricinde duyurmuş bir fakülte olduklarını belirten Doç. Dr. Rudarlı, “Eğitim-öğretim kalitemiz ayrıca nitelikli akademisyenlerimiz, bizi ayrıcalıklı kılıyor. Donanımlı laboratuvarlara sahip olmak, spor bilimleri açısından çok önemli bir faktör. Kampüsümüzde sahip olduğumuz modern spor tesislerinin varlığı ayrıca lokasyonu eğitim ayrıca öğretim kalitemizi geliştirmemiz için oldukça kolaylık sağlıyor. Öğrencilerimiz, kaliteli bir laboratuvar eğitimi de alarak, fakültemizden donanımlı bir şekilde mezun oluyor. Ve mezun olan öğrencilerimiz lisansüstü eğitimlerinde laboratuvarlardaki faaliyetlerine devam ederek testler yapabiliyor ayrıca elde edilen sonuçları pratik alanlara aktarabiliyorlar” diye konuştu.

“Fakültemiz milli sporcular için iyi bir tercih”

Öğrenci alımında yapılan özel yetenek sınavı hakkında bilgilendirmeler de veren Doç. Dr. Rudarlı, “Özel yetenek sınavları sübjektif değerlendirme yerine, otomatik ölçüm alan süre bazlı fotosellerle yapılıyor. Bu uygulamamız, tüm branşlar için geçerli. Ve tüm sınav süresi boyunca ortam kameralarla kayıt altına alınıyor ayrıca öğrencilerin sınav sonucuna itiraz hakkı bulunuyor. İtiraz edilen sınav performansına ilişkin görüntüler ilgili komisyonla birlikte izlenip, öğrenciye de izletilerek ayrıca gerekli açıklamalar yapılarak karara bağlanıyor. Bu konuda aday öğrencilerimizin içi rahat olabilir. Fakültemiz, milli sporcular için de iyi bir tercih. Avrupa ayrıca Dünya Şampiyonalarında veya Olimpiyatlarda derece elde eden milli sporcularımız, YÖK üzerinden başarılarını belgeleyerek kanıtlamaları halinde, sınava girmeden öğrencimiz olabiliyorlar. Başarı kriterlerini karşılayamayan milli sporcularımıza ise Antrenörlük Eğitimi Bölümü tercihi için sınava girdiği branşın milli sporcusu olması koşuluyla sporcu özgeçmiş puanı olarak 100 puan veriliyor. Sporcu özgeçmiş puanları tüm adaylar için sporcu kariyerlerine bağlı olarak farklı katkı puanları sağlamaktadır. Bu aday öğrencilerimiz de özel yetenek sınavına girip, tüm adaylar gibi değerlendirilmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu