tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün “İzinde İz Bırakmak” sergisi sanatseverlerle buluştu

Ege Üniversitesi (EÜ) “Cumhuriyet ayrıca Atatürk Günleri” kapsamında, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin eserlerinden …

EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün “İzinde İz Bırakmak” sergisi sanatseverlerle buluştu
12.11.2022 00:04
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) “Cumhuriyet ayrıca Atatürk Günleri” kapsamında, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisi “İzinde İz Bırakmak”ın sekizincisinin açılışı gerçekleştirildi.

EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonunda düzenlenen açılışta, Eğitim Fakültesi EÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin Atatürk portre yorumlarına yer verildi. Serginin açılışına, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Emekli Öğretim Üyesi Dr. Turan Enginoğlu, Ressam Bengü Bahar Özlükcan, akademisyenler ayrıca öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, “Bazen bir şairin bir mısrada, bir dizede anlattığını ansiklopediler anlatamaz derler. Sanatın gücü buradan geliyor. Atatürk, ‘Sanatçı, uzun çaba ayrıca uğraşlardan sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır’ demiştir. Işığınız hiç bitmesin” diye konuştu.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender “Bugün, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü olarak geleneksel hale getirdiğimiz ‘İzinde İz Bırakmak’ sergilerinin sekizincisini açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sergilerimiz, ikinci sınıf öğrencilerimizin dönem sonunda yapmış oldukları son işleri olarak Atatürk portre yorumları gerçekleştiriyoruz ayrıca bu çalışmalar daha sonraki yıl üçüncü sınıf olduklarında ikinci sınıfta yaptıkları Cumhuriyet ayrıca Atatürk Günleri kapsamında ‘İzinde İz Bırakmak’ sergisi olarak açılışında bizleri bir araya getirir. Geçtiğimiz yıl ikinci sınıf atölye derslerini değerli hocamız Dr. Öğretim Üyesi Turan Enginoğlu yönetmişti. Bu sergide görmüş olduğunuz çalışmaların önemli bir kısmını da hocamız öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiler. Bu yıl Turan Enginoğlu hocamızın atölyesi, Bengü Bahar Özlükcan hocamız tarafınca yönetildi. Bu sergide kendisinin çok fazla emeği oldu. Hem yeni çalışmalar yapıldı hem de geçen yıl yapılan çalışmalar sergi için özenli bir şekilde bir araya getirildi. Biz bu sergileri ulu önder Atatürk’e sevgi, minnet ayrıca bağlılığımızın sanatsal platformda bir ifadesi olarak düşünüyor ayrıca ele alıyoruz” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Turan Enginoğlu, “Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde böylesine anlamlı bir sergi faaliyetinin sekiz yıldır sürdürülmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Geçtiğimiz yıl, öğrencilerimizle çalışmaktan son derece mutlu oldum. Bugün, geçtiğimiz yıl öğrencilerimizle yürüttüğümüz çalışmaları sergiliyoruz. İyi ki böylesine anlamlı bir konuda, Atatürk özelinde bir sergi ile bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ressam Bengü Bahar Özlükcan ise, “Bu yıl değerli hocamız Dr. Turan Enginoğlu’nun sınıfını devraldığım için çok mutluyum. Bu anlamlı sergide görev aldığım ayrıca sergiye katkım olduğu için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

Serginin açılışından önce Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri, Atatürk’ün sevdiği bir zeybek oyununu sergiledi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 25 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu