tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi “Dijital Klinik” hizmet vermeye başladı

Ağız ayrıca diş sağlığında hem konfor ayrıca hem de kolaylık sağlayan klinik Ege Üniversitesinin dijitalleşme hedefleri kapsamında ağız ayrıca …

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi “Dijital Klinik” hizmet vermeye başladı
04.11.2022 00:04
0
A+
A-

Ağız ayrıca diş sağlığında hem konfor ayrıca hem de kolaylık sağlayan klinik

Ege Üniversitesinin dijitalleşme hedefleri kapsamında ağız ayrıca diş sağlığı özelinde önemli projeleri hayata geçiren EÜ Diş Hekimliği Fakültesi “Dijital Klinik” hizmet vermeye başladı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle gerçekleştirilen teknolojik altyapı yatırımları sayesinde dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Türkiye’nin alanında en köklü fakültelerinden birisi olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde hastaların tanı ayrıca tedavi sürecini kolaylaştıran dijital uygulamalara bir yenisi eklendi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin kaliteli ayrıca nitelikli eğitimin yanı sıra sunduğu sağlık hizmetleri ile de adından sıkça söz ettirdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite araştırma üniversitemizin toplumla en yoğun buluştuğu akademik birimlerinden Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ayrıca diş sağlığında referans merkezlerinden birisi konumunda bulunuyor. Fakültemiz, gerek yetkin insan kaynağı, gerek çağın gereklerine uygun olarak yenilenen tedavi üniteleri gerekse tekrardan dizayn edilen klinikleri ile dünya standartlarının üzerinde hizmet sunuyor. Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri tarafınca yapılan ‘Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi’ sonucunda A Plus Hastane konumunu güçlendiren fakültemiz, önemli sıralama kuruluşlarının yaptığı alan sıralamalarında da dünyada ilk 150-200 bandında yer alırken, teknolojik gelişmeler ışığında cihaz altyapısını günün koşullarına uygun bir şekilde yenilemeyi sürdürüyor. Fakültemize kazandırdığımız hem iş gücü tasarrufu hem de hasta konforu sağlayan “Dijital Klinik” hizmet vermeye başladı. Üniversitemizin hedeflerine kararlılıkla ilerlemesinde bize her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Hem iş gücü tasarrufu hem de hasta konforu sağlıyor”

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise “Diş Hekimliği Fakültesi olarak, Ege Üniversitemizin ayrıca Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın dijitalleşme misyonu doğrultusunda, dijital teknolojilerin diş hekimliğindeki tüm ekipmanlarını bünyesinde barındıran bir dijital klinik kurduk. Bir çoğu Ege Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje fonundan temin edilen dijital alet ayrıca ekipman içinde 2 adet dijital ağız içi tarayıcı, 1 adet CAD-CAM kazıyıcı, 1 adet dijital operasyon mikroskobu ayrıca 1 adet sert ayrıca yumuşak doku lazer cihazı bulunmaktadır. Yine diş hekimliği dijital uygulamaları arasında kullanım alanı her geçen gün daha fazla artan 3 Boyutlu 1 yazıcı, EÜ Bilimsel Araştırma Projesi ile dijital kliniğimize kazandırılmıştır” diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesinde ağız ayrıca diş sağlığı hizmetlerinin büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Ersin, “İş gücü tasarrufu yanında tedavi sürelerinde ciddi kısalmalar ayrıca hasta konforunu sağlayan dijital diş hekimliği uygulamaları, tedavilerin kalitesini de büyük ölçüde artırmaktadır. Dijital teknolojiler diş hekimliğinin tüm branşlarında uygulama alanı bulduğu için, dijital kliniğimiz fakültemizdeki tüm anabilim dallarının kullanımına açık, multidisipliner bir klinik olarak hizmet verecektir. Dijital klinikte hasta tedavi hizmetlerinin yanı sıra, lisans ayrıca lisansüstü öğrencilerin eğitimleri de gerçekleştirilecektir. Bu sayede içinde bulunduğumuz çağın koşullarına uygun, güncel teknolojileri takip eden, üniversitemizin dijitalleşme misyonuna uygun diş hekimleri yetiştirilecektir” dedi.

Dijital klinikte yer alan cihazların daha aktif kullanımı için hem öğretim üyelerine hem de öğrencilere seminer verildiğini de ifade eden Prof. Dr. Ersin, “Dijital kliniğimizde yer alan cihazlarımızın kullanımına yönelik her ay belirli aralıklarla eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu kapsamda uzman diş hekimi Zafer Kazak tarafınca ‘Diş Hekimliğinde Etkin Lazer Kullanımı” semineri verildi. Bu eğitimleri belirli aralıkla sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex