tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Savaş Dinçel’in 81. doğum günü sahnede kutlandı

16 yıl önce aramızdan ayrılan ustamız Savaş Dinçel’in doğum günü, kendisinin yazdığı, oğlu Barış Dinçel’in yönettiği Uçurtmanın Kuyruğu oyununun Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde 1 Nisan akşam gösterimi sonrasında, sahnede kutlandı.

Savaş Dinçel’in 81. doğum günü sahnede kutlandı
03.04.2023 15:39
0
A+
A-

16 yıl önce aramızdan ayrılan ustamız Savaş Dinçel’in doğum günü, kendisinin yazdığı, oğlu Barış Dinçel’in yönettiği Uçurtmanın Kuyruğu oyununun Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde 1 Nisan akşam gösterimi sonrasında, sahnede kutlandı. Oğlu ayrıca torunu Ali Yağmur sahnede Savaş Dinçel’in pastasının mumunu üflerken, Dinçel Ailesi’ni salonda seyirciler arasında sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Klasiklerle Buluşuyor sezonunda duyurduğu oyunlarını seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor. Uçurtmanın Kuyruğu da bu oyunlar arasında özel bir yere sahip. Çünkü ustamız Savaş Dinçel’in yazdığı bu oyunu, oğlu, dekor tasarımcısı Barış Dinçel yönetiyor. Barış Dinçel’in üçüncü yönetmenliği olan oyunda, Ali Yoğurtçuoğlu ayrıca Gün Koper rollerinde seyircinin beğenisini kazandı.

Oyunun 1 Nisan gösteriminde, Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde, Savaş Dinçel’in doğum günü anısına, oyun devamında sahnede bir pasta kesildi. Uçurtmanın Kuyruğu oyunu, sahnede Barış Dinçel ayrıca oğlu Ali Yağmur Dinçel, Uçurtmanın ipi Savaş Dinçel’de, üç kuşak Dinçel’i de sahnede buluşturdu. Bu özel geceye, Dinçel ailesinin yanı sıra, yakın dostu Müjdat Gezen ayrıca Ali Poyrazoğlu, Macit Koper, Naşit Özcan, Tarık Şerbetçioğlu, İlker Ayrık ayrıca sanat, tiyatro camiasından dostları katıldı.

Müjdat Gezen: “Risk Nedir”
Uçurtmanın Kuyruğu diye bir oyun yazıyorum, dedi. Biraz riskli, dedi. Nedir, dedim. Kapı çalıyor, dedi. Adam açıyor, kendi gelmiş. Hemen yaz, dedim. Ama riskli, dedi. Sana bir şey anlatayım, dedim. Üniversitede bitirme sınavı yapıyor hoca ayrıca tek bir soru soruyor, “Risk nedir?” Öğrencinin biri 100 üzerinden 100 alıyor. Boş kâğıt vermiş ayrıca üzerine “budur” yazmış.

Ali Poyrazoğlu: “Beni Derinden Etkileyen Bir Gece Oldu”
Beni derinden etkileyen bir gece oldu. Çok eski bir dostumun, konservatuvar arkadaşım Savaş Dinçel’in yazdığı oyunu, oğlu Barış Dinçel sahneye koyuyor. Sahne tasarımını yapıyor. Bir aile gibiydik. Onun için 81. Yaş gününde Savaş Dinçel bundan daha iyi anılamazdı. Çok mutlu ayrılıyorum buradan. Birçok şeyi tekrardan anımsamış olduk. Çok teşekkür ediyorum Şehir Tiyatrosu ailesine, böyle bir prodüksiyonu gerçekleştirdikleri için. Umarım uzun ömürlü olur, çok seyirci izleme şansına sahip olur.

İlker AYRIK: “İyi ki Savaş Dinçel’in Öğrencisiyim”
2007 tarihinde bu oyunu Savaş hocayla çalışma imkanı bulmuştum. Aykut Taşkın ile 16 yıl oynadığımız bu oyunu tekrar seyrediyor olmak benim için heyecan verici. Çok da sevinç vericiydi aynı zamanda. İki harikulade oyuncunun sahnede çok müthiş bir iş çıkardıklarına tanıklık etmiş olduk. Barış Dinçel de yönetmen olarak harika bir iş çıkarmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu harikulade oyun İstanbul’da seyircisini bekliyor. İyi ki Savaş Dinçel’in öğrencisiyim. İyi ki Uçurtmanın Kuyruğu her daim uçuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu