tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Bölgesine Destek Sürüyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ekiplerinin deprem bölgesine desteği sürüyor. Üniversitenin farklı birimlerinden akademisyenler ayrıca gönüllü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik ekip, yeni sosyal sorumluluk ayrıca destek projelerini hayata geçirmek için Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Bölgesine Destek Sürüyor
10.03.2023 11:53
0
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ekiplerinin deprem bölgesine desteği sürüyor. Üniversitenin farklı birimlerinden akademisyenler ayrıca gönüllü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik ekip, yeni sosyal sorumluluk ayrıca destek projelerini hayata geçirmek için Adıyaman’a doğru yola çıktı. DEÜ’nün deprem seferberliği ayrıca son destek programı hakkında bilgilendirmede bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Deprem bölgesinde farklı alanlardaki birçok proje ayrıca uygulamanın hayata geçirilmesi için ekiplerimiz bölgeye giderek, yaralara merhem olmayı sürdürüyor” dedi.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ayrıca 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin hemen ardından afet koordinasyonuna destek olmak için dört koldan harekete geçiren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), arama-kurtarma, acil sağlık hizmetleri, insani yardım, barınma ihtiyacı ayrıca hasar tespit çalışmalarına önemli katkılar sunmuştu. Deprem araştırma raporları ile de kamuoyunu bilgilendiren DEÜ, bölgeye yardım eli uzatmaya devam ediyor. Üniversitenin farklı birimlerinden akademisyenler ayrıca gönüllü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik ekip, yeni sosyal sorumluluk ayrıca destek projelerini hayata geçirmek için Adıyaman’a doğru yola çıktı.

MOBİL İÇME SUYU ARITMA TESİSİ YAPILACAK

DEÜ’nün deprem seferberliği ayrıca son destek programı hakkında bilgilendirmede bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Deprem bölgesinde farklı alanlardaki birçok proje ayrıca uygulamanın hayata geçirilmesi için ekiplerimiz bölgeye gitmeyi, yaralara merhem olmayı sürdürüyor” dedi. Bu kapsamda Adıyaman’da inşa edilecek Mobil İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında bilgilendirme veren Rektör Hotar, “Afet bölgesinde en çok ihtiyaç duyulanlardan biri de sağlıklı içme suyuna olan erişim. Devletimizin bize sunmuş olduğu imkanlar dahilinde DEÜ olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmak adına, bir Mobil İçme Suyu Arıtma Tesisi kurmak için harekete geçtik. Tesisimizi Mühendislik Fakültemizin Çevre Mühendisliği Bölümü’nden hocalar inşa edecekler. Tesiste günlük 100 tonun üzerinde içme suyu üretimi yapılacak ayrıca bölge için ciddi bir ihtiyaç karşılanacak” ifadesinde bulundu.

OYUNCAK ATÖLYESİ KURULACAK

Depremin en çok etkilediği illerden olan Adıyaman’a hareket eden ekibin DEÜ Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Çocuk Eğitimi ayrıca Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi (DEÇEM) akademik üyelerinden ayrıca öğrencilerden oluştuğu bilgisini veren Rektör Hotar, çocuklara yönelik oluşturulacak oyuncak ayrıca masal atölyesi hakkında bilgilendirmede bulundu. Rektör Hotar, “Sanatın iyileştirmedeki gücünün farkındayız. Güzel Sanatlar Fakültemiz öğrencilerinin tasarladığı ayrıca Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında desteklediğimiz ‘Hepimiz Çocuktuk’ projesi ile depremden etkilenen çocuklar için çeşitli bilimsel etkinlikler düzenleyeceğiz. Kurulacak oyuncak atölyemizde, depremzede çocuklar kendi oyuncak bebeklerini kendileri yaparak, hem eğlenceli zaman geçirecekler hem de öğrenmelerini pekiştirecekler” şeklinde konuştu.

HERKES İÇİN BİLİM ETKİNLİĞİ

DEÜ Fen Fakültesi tarafınca deprem bölgesinde uygulanacak “Herkes İçin Bilim” etkinliği kapsamında çocuklarla bilimsel deneyler ayrıca eğitici uygulamaların gerçekleştirileceğini aktaran Rektör Hotar, “Yine bilimin ışığında ilkokul ayrıca ortaokul düzeyindeki çocuklarımız için fizik, kimya ayrıca biyoloji alanlarında öğretici deneyler yapılacak, dersler işlenecek. Dört gün sürecek eğitimde öğrenciler, kimya alanında asit-baz kavramlarını öğrenecek, biyoloji dersinde soğan hücresini mikroskop ile inceleyecek ayrıca fizik deneylerinde mıknatısın özelliklerini kavrayacaklar” bilgisini paylaştı.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ’NDEN ‘MANEVİ DESTEK ÇADIRI’

DEÜ İlahiyat Fakültesi tarafınca bölgede kurulacak “Manevi Destek Çadırı” hakkında da açıklamada bulunan Rektör Hotar, “DEÜ İlahiyat Fakültemiz tarafınca daha önceden ‘Manevi Destek ayrıca Rehberlik’ hattını hizmete açmıştık. Bu hat aracılığı ile depremden etkilenen vatandaşlarımıza kesintisiz manevi destek sunmaya çalıştık. Fakülte hocalarımız tarafınca bu kez deprem bölgesinde oluşturulacak ‘Manevi Danışman Çadırı’ ile insanımızın yaralarını sarmaya, acılarını paylaşmaya ayrıca onlara muhabbet ile yol göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak öğretim, araştırma ayrıca geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal fayda misyonu çerçevesinde her türlü yardımı zorlu süreçte üstlenerek depremden etkilenen vatandaşların hizmetine sunduklarını kaydeden Rektör Hotar, “Devletimizin imkanlarını sonuna kadar seferber ettiği bu zorlu süreçte bizler de gücümüz yettiğince vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Bunu değerli akademisyenlerimiz, idari kadromuz, çalışanlarımız ayrıca öğrencilerimiz ile sağladık. İzmir’de son olarak felaketten etkilenen depremzede ailelerimize Seferihisar’da bulunan sosyal tesislerimizin kapılarını açtık. Orada da ailelerimizi misafir etmeye, ihtiyaçlarına yetişmeye devam ediyoruz. DEÜ ailesi olarak bu zorlu süreçte sorumluluk almaya, vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya bundan sonra da devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu