tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5882
EURO
34,7936
ALTIN
2.508,04
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bilimsel ihracat ile Finansal artış mümkün

Araştırmaların sonucu Türkiye ekonomisinin ihracatta kur/fiyat rekabeti değil, dıştan alınanı dışa satmaya dayalı bir ekonomik özelliğe sahip olduğunu gösteriyor.

Bilimsel ihracat ile Finansal artış mümkün
15.06.2023 10:09
0
A+
A-

Araştırmaların sonucu Türkiye ekonomisinin ihracatta kur/fiyat rekabeti değil, dıştan alınanı dışa satmaya dayalı bir ekonomik özelliğe sahip olduğunu gösteriyor. Finans uzmanları küresel rekabet ortamında, güçlü bir finansal alt yapının ayrıca bilimsel ihracatın uzun süreli karlılığa götüreceğinin önemini vurguluyor.

Türkiye’deki ihracat firmaları, küresel pazarda pek çok zorluğa göğüs germek zorunda kalıyorlar. Bu zorlukların en başında ise; ‘Küresel Ekonomik Dalgalar’ geliyor. Dünya ekonomisindeki dalgalanmalar, yabancı pazarda kendini göstermek isteyen işletmeler için sarsıcı bir etki oluşturabiliyor. İşletmeler ise rekabet ortamında kayıp yaşamamak adına geleneksel çözümler yerine bilimsel ihracata yöneliyor.

İşletmelerin finansal büyüme süreçlerine destek veren en önemli unsur ‘İhracat’

Yüksek rekabet, ticaret engelleri, ödeme riskleri ayrıca lojistik sorunlar işletmelerin global pazarda sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında yer alıyor. İhracat piyasasındaki diğer ülkelerin ihracatçılarıyla başa çıkmak için finansal planlamanın doğru hazırlanmasının önemine göze çarpan Finansal Yönetim Danışmanı Bikem İnce İnanç: ‘İşletmeler kıt kaynaklarını sonsuz ihtiyaçlarını karşılamak için kullanırken ‘bilimsel ihracata’ ağırlık vererek, bilinçli ayrıca kontrollü şekilde yurt dışına adım atmalı. Teşvikler özelinde hem yurt içinde hem de yurt haricinde çok fazla fırsat ayrıca imkân var. İşletmeler finansa dokunan konulara gereken özeni gösterir ise global pazarda karlılıklarını rahatça artırabileceklerdir. Yaklaşık 200 ülke çapında yapılabilen detaylı pazar araştırmaları ile bilimsel bir ihracat geliştirme süreci izlemek, bu alanda hızla ilerlemeyi de beraberinde getirecektir. 2023 yılı Mart ayı verilerine göre, ihracat rakamları geçtiğimiz bu yılın aynı dönemine kıyasla %2,5 artarak toplamda 61 milyar 588 milyon dolarlık tutara ulaştı. İşletmelerin ihracat özelinde daha planlı hareket etmeleri ayrıca bu alanı önceliklendirmeleri finansal anlamda güçlenmeleri için en önemli hamlelerin başında geliyor.’ sözlerine yer verdi.

 

200 ülke çapında yapılan detaylı pazar araştırması kaynakların doğru kullanılmasına olanak sağlıyor

İnanç: ‘Bildiğiniz gibi herkes artık bir şekilde ihracat yapmak ya da ihracatı geliştirmek istiyor. Ama maalesef doğru gidiş yolları kullanılarak ilerlenmiyor. Bu sebep ile işletmeler, kıt kaynaklarını doğru yönetemiyor ayrıca istedikleri noktaya varamıyor. İhracat yapmak için artık körlemesine bir metot ile rakiplerinizin hareketlerini takip etmek, gereksiz fuar katılımları göstermek, yine boşa planlanmış seyahatlerle zamanınızı ayrıca paranızı boşa harcamanız yeterli ayrıca doğru değil. Bunun yerine biz bilimsel ihracat öneriyoruz, her bir ürün konusunda ayrı ayrı hazırlanan ayrıca 200 ülke çapında yapılan detaylı pazar araştırması raporları ile potansiyel alıcı ülkelerin kim olduklarına, bu ülkelerin ticaret dengelerine ayrıca bu ülkelerdeki potansiyel alıcılara ulaşmak mümkün. Buna ek olarak e-ihracat dediğimiz yurtdışı pazar yerlerinde de doğru platformlarda, algoritmalara uygun şekilde yer almak bu alana girişteki en önemli konu. E-ihracat yapılacak platformların tespiti, doğru mağaza konumlandırma, reklamlar ayrıca müşteri yönetimi e-ihracatı geliştirmeniz için dikkat edilmesi gereken önemli alanlar. ‘açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet