tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Esnek üretim için hızlı ve güvenilir iletişim

Değişen ürün taleplerine gelişen teknolojilerle cevap verebilen esnek üretim anlayışı, 21. yüzbu yılın genel iklimini karakterize ediyor. Hız …

Esnek üretim için hızlı ve güvenilir iletişim
02.08.2022 11:36
0
A+
A-

Değişen ürün taleplerine gelişen teknolojilerle cevap verebilen esnek üretim anlayışı, 21. yüzbu yılın genel iklimini karakterize ediyor. Hız ayrıca verimliliğin öne çıktığı esnek üretim kabiliyeti ise işletmelerin yenilikçi ayrıca dijital teknolojilere entegrasyon hızıyla paralel ilerliyor. Çok sayıda makine ayrıca kompleks sistemlerin birbirleriyle etkileşim halinde olabilmesi için devreye endüstriyel haberleşme protokolleri giriyor ayrıca üretim bantlarında bütünlük sağlanıyor. Klasik üretim yönetimlerinin aksine endüstriyel haberleşme protokolleri, makineler arası iletişimi sağlayarak fabrikaları akıllı birer üretim üssüne dönüştürüyor. Fabrikalarda veri alışverişi özelinde kapsayıcı bir yaklaşım sunan CLPA; ekipman yönetimi, bakım ayrıca veri toplama fonksiyonları üzerinden toplam sistem optimizasyonuna ilişkin en yeni ihtiyaçlara çözüm sunuyor.

Fabrika otomasyonuna olan talebin ivme kazanması ayrıca üretim hatlarının artan karmaşıklığı sonucunda birçok cihaz türünü bağlayabilen endüstriyel networkler çok daha önemli hale geliyor. Otomasyonun omurgasını oluşturan network ağları ise veri değişimi ayrıca veri kontrol edilebilirliği gibi en güçlü argümanları sağlayarak fabrikalardaki üretime esneklik kabiliyeti kazandırıyor. Japonya temelli CLPA imzası taşıyan CC-Link ailesinin üretim alanlarındaki performansı ayrıca işlevselliği daha da artırdığını belirten CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, ilgili protokollerin işletmelere rekabet avantajı kazandırdığını ayrıca katma değer sağladığını vurguladı.

Değişen dinamiklere hızlı uyum sağlayan esneklik hızlı haberleşmeden geçiyor

Bugün dünyanın her yerinde sürekli değişen dinamiklere uyum sağlayabilecek üretim hatlarının öne çıktığını söyleyen Tolga Bizel; “Sanayi ekosisteminin her geçen gün kişiselleşen ihtiyaçlara cevap verebilmek için otomasyon süreçlerini siber fizikle tekrardan kurgulaması gerekiyor. Sanayi 4.0 uygulamalarının ihtiyaç duyduğu yüksek hızlı ayrıca güvenilir bir etkileşimin faydalarından yararlanmayı sağlayan endüstriyel haberleşme protokolleri ise değişikliklere kolay uyum sağlayabilen esnek üretim hatlarının oluşmasını sağlıyor. Bu noktada büyük fark yaratan CC-Link, tüm veri bağlantı katmanı ayrıca taşıma katmanını ele alarak ayrıca cihazlar arasındaki haberleşmeyi sağlayarak fabrikalara verimliliğin temel bileşeni olan esnekliği sunuyor. CC-Link IE TSN ise saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden tam 10 kata kadar daha hızlı sonuç alarak sadece saniyede bir gigabit ile haberleşebiliyor. Yüksek hızlı ayrıca büyük hacimli iletişim kabiliyeti, üretimde kayda değer artış sağlarken üretim hattının durmasından kaynaklanan maliyetlerden kaçınılmasını da mümkün kılıyor” dedi.

Pazarın ihtiyaçlarına ancak esnek üretim ile cevap verilebiliyor

Endüstriyel haberleşme protokollerinin cihazların iletişimini sağlayarak sadece ekipmanları birbirine bağlamakla kalmadığına, fabrikalarda giderek artan esneklik ayrıca uzaktan kontrol ihtiyacı için gerekli alt yapıyı sağladığına da göze çarpan Tolga Bizel, sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyada her şey büyük bir hızla değişiyor; tüketici sadece ürün satın almak istemiyor, aynı zamanda kendine uygun özelleştirilebilen hizmetler görmeyi tercih ediyor. Bu noktada küresel rekabette başarılı olmak isteyen firmaların pazar yapısı ayrıca müşteri profilindeki değişikliklere cevap verebilecek esnekliği kazanması gerekiyor. Üretim mekanizmasının temelinde yer alan cihazların değişen koşullar karşısında çevik ayrıca hızlı olabilmesi, bu sayede istenilen esnekliği kazanabilmesi ise CC-Link IE TSN ile çok daha kolaylaşıyor. Gıda, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu gibi endüstrinin farklı kollarında makine ve proses kontrolü için nominal çözümler sunan bu teknoloji; üretim zinciri ile müşteriden tedarikçi ağına kadar tüm sürecin çok daha çevik koşullar altında yapılmasını sağlıyor. Çok boyutlu bir üretim fonksiyonu olan esneklik için gerekli koşulları sağlayan CC-Link, firmaların performansından taviz vermeden değişen şartlara uyarlanma becerisini de artırıyor. Müşteri tercih ayrıca ihtiyaçlarına daha hızlı cevap veren özelleştirilmiş üretim, daha az hata, daha az kaynak kullanımı ayrıca daha yüksek kalite ile verimli imalat ayrıca yeniliklere hızla adapte olunabilen bir yapı oluşturuyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu