tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4373
EURO
34,4579
ALTIN
2.479,08
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Eskişehir’de suya yapılan zamla ilgili TKP’den açıklama

Türkiye Komünist Partisi Eskişehir İl Örgütü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 40 oranındaki su zammıyla ilgili açıklama yaptı. Belediyelerin …

Eskişehir’de suya yapılan zamla ilgili TKP’den açıklama
29.07.2022 11:22
0
A+
A-

Türkiye Komünist Partisi Eskişehir İl Örgütü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 40 oranındaki su zammıyla ilgili açıklama yaptı. Belediyelerin kamu hizmeti sunma yerine, kâr amacı güden şirketlere döndüğü belirtilen açıklamada, halkın temel haklara ücretsiz olarak ulaşması gerektiği vurgulanıyor.

TKP Eskişehir İl Örgütü tarafınca yapılan açıklama şöyle:

CHP’den AKP’nin benzin kuyruğuna alternatif ‘su kuyruğu’

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar ile suya 40 oranında zam yapıldı. KDV ayrıca ÇTV hariç 1 m³ su fiyatı 5.67’den 7.93’e yükseldi.

Artan yakıt, elektrik, doğal gaz ayrıca kira fiyatları ile beraber halkımızın hayatı cehenneme dönmüşken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de zam furyasını boş geçmiyor. Geçen hafta yapılan meclis toplantısından başka hesaplarla geçmeyen su zammı, bu hafta yapılan Belediye Meclisi toplantısından geçti. Meclisten bugün geçen karar, bu geceden itibaren geçerli olacağı için Eskişehir halkı bütün akşamını su kuyruğunda geçiriyor. Diğer kentlerde olduğu gibi Eskişehir’de de yapılan zamlara bahane hazır: “Maliyetler arttı, zam olmazsa bu hizmetleri karşılayamayız.”

En temel haklarımızı kâr kapısı haline getirdikleri için, belediyeleri birer kamu hizmeti sunan kurumlar olarak değil birer şirket gibi yönettikleri için kamusal haklarımız mevzu bahis olduğunda ilk akıllarına gelen halkın cebine göz dikmek.

Bu akıl dışı düzene ayrıca düzen siyasetçilerine mahkum değiliz. İnsanlığın geldiği noktada su, elektrik, ısınma gibi bütün haklarımızı ücretsiz olarak karşılayabiliriz. Yeter ki bu akıl dışı düzenden ayrıca düzen siyasetçilerinden kurtulup geleceğimizi ellerimize alalım.

İktidarıyla muhalefetiyle, AKP’siyle CHP’siyle bu düzende kuyrukların sonu gelmez!

En temel haklarımız için para ödemeye, bu düzene mahkum değiliz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet