tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu D-Smart Ekranlarından Yayınlanan “Haftanın Konuğu” Programına Konuk Oldu

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu D-Smart ekranlarından yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu. Faik Gürses’in sorularını yanıtlayan Namoğlu, özetle şunları söyledi:

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu D-Smart Ekranlarından Yayınlanan “Haftanın Konuğu” Programına Konuk Oldu
08.01.2023 00:37
0
A+
A-

Eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu D-Smart ekranlarından yayınlanan “Haftanın Konuğu” programına konuk oldu. Faik Gürses’in sorularını yanıtlayan Namoğlu, özetle şunları söyledi:

Son yıllarda ülkemizde ayrıca bütün dünyada tartışılan 90 dakikalık oyunda, topun sahada kalma süresini nasıl arttırılacağını, kurallar harici yorumu da içine katarak, Collina tarafınca hakemlere talimatlar verilerek, bu sürenin 60 dakikalara kadar çıkarılması sağlandı.

Liglerin arasında oynanan Dünya Kupası’nda, Messi’nin, Ronaldo’nun ayrıca diğer oyuncuların performanslarında bir artış olduğu kanaatindeyim. Yorgunluk olmadığı taktirde yetenekli oyuncuların ortaya çıkabileceği bir ortam oluştu.

Türk hakemlerinin Dünya Kupası’nı izlemelerinin haricinde, eğitimlerde yeni eklenen kurallarla birlikte kart çıkarma konusunu hakemlerimize aktardılar.

Halil Umut Meler, kendini Avrupa maçlarına göre ayarlıyor. Kendisinin yönettiği maçlarda, basit faulleri çalmayarak, oyunu az durdurup futbol oynatmaya çalışıyor. Tüm turnuvalarda gözlemcilerin beklentisi de bu yönde. FIFA Kokartını yeni alan hakem arkadaşların da maçları bu şekilde yönetmesinde fayda var.

VAR sistemi için, bizden önce Almanya ayrıca İtalya çalışmalarına başladı. İşin mali boyutunda dönemin TFF Başkanı Yıldırım Demirören bana bu işi ertelemeyi teklif etti. Ben de kendisine, ne kadar ertelersek o kadar Avrupa’dan geri kalacağımızı anlattım. Sayın Başkan kulüplerden de destek alarak bu sistemin önünü açtı. Bu sistem ile %99 başarı sağlandı.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçlara baktığımız vakit sadece Türk hakemlerin değil dünya üzerindeki hakemlerin de kolay kolay elde edemeyeceği bir başarı elde ettiğini görüyoruz.

Teknolojiden mutlaka yararlanılması gerektiğini düşünüyorum. Hakem atamalarını her ne kadar sistem otomatik yapıyor olsa da, hakemin özellikleri sisteme girildikten sonra zaten yine istediğiniz hakemi istediğiniz maça atayabilirsiniz.

Atamalar sistem tarafınca yapılsa dahi son sözü MHK’nın söylediğini düşünüyorum.

TFF Başkanı, her konuda en ön konumda bulunmak istiyor. Bir insan çok şey biliyo olabilir ancak her şeyi bilemez. MHK Başkanı Sabri Çelik, gerektiğinde TFF Başkanı’na “dur” diyebilmeli. Çünkü TFF ne kadar müdahale ederse o kadar sorun çıkar.

Değişim iyidir, ancak zamanlaması doğru olduğunda iyidir. Sezonun ortasında hakem değişikliğine gidilirse bu yanlış olur. Cüneyt çakır ayrıca ekibinin son dünya kupasında görev almak için, hakemliklerinin 1 yıl daha uzatılmasını talep ettiler. Ancak kendi ülkenizde görev alamıyorken UEFA, FIFA size organizasyonlarda görev vermez.

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu