tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Eski Belediye Binasında ‘Antalya Sergisi’ olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı içinde yer alan Eski Belediye Hizmet Binası, Antalya Sergisi ile tekrar Antalya’ya kazandırıyor …

Eski Belediye Binasında ‘Antalya Sergisi’ olacak
08.09.2022 12:21
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Karaalioğlu Parkı içinde yer alan Eski Belediye Hizmet Binası, Antalya Sergisi ile tekrar Antalya’ya kazandırıyor. Hizmet Binası fuayesinde hazırlıkları son aşamaya gelen sergiyle, kente gelen yerli ayrıca yabancı misafirler Antalya tarihini öğrenme fırsatı bulacak.

Antalya’nın önemli mirasları arasında yer alan, 1934 tarihinden 1952’ye kadar Halk Evi, 1952’den 2016’ya kadar Belediye Hizmet Binası olarak kullanılan Karaalioğlu Parkı içindeki Eski Büyükşehir Belediye Binası, artık Antalyalıların kültür ayrıca tanıtımına hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla Kent Tarihi ayrıca Tanıtımı Dairesi Başkanlığı tarafınca aslına uygun olarak restore edilen hizmet binası fuaye alanında Antalya Sergisi yer alacak. Son aşamaya gelen projeyle vatandaşlar ayrıca kente gelen misafirler Antalya’nın tarihini derinlemesine öğrenme şansını elde edecek.

ANTALYA’NIN RUHUNU YANSITACAK

Kent Tarihi ayrıca Tanıtımı Daire Başkanı İsmail Oskay, Karaalioğlu Parkı içinde yer alan Eski Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nı Antalya Sergisi ile yeniden vatandaşa kazandıracaklarını söyledi. Oskay, “Antalya’nın kent belleğinde ayrıca hafızasında çok önemli bir yeri olan bu bina 1934’da yapılmış ayrıca 1950 tarihinde kadar Halkevi olarak kullanılmış. 1952 tarihinden sonra da Belediye Binası olarak hizmet vermiş. Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatıyla binanın fuaye alanına bir Antalya Sergisi açıyoruz. Tüm küratörlüğünü kendi personelimizle yaptık. Son rötuşlar yapılıyor. Sergide Antaya’mızı en güzel şekilde tanıtıyor ayrıca anlatıyoruz” diye konuştu.

ANTİK DÖNEMDEN GÜNÜMÜZE ANTALYA

Antalya Büyükşehir Müzeler Şube Müdürü Arkeolog Mehmet Şengül, Antalya Kent Tarihi Sergisi’nin kronolojik olarak Prehistorik dönemden başlayarak Antik döneme oradan da günümüze kadar olan dönemi aktardığını ifade etti. Şengül, “Ziyaretçilerimize antik dönemden bugüne Antalya’nın en önemli anlarını en önemli karakterlerinin üzerinden anlatmaya çalıştık” dedi.

TEKELİOĞLU AİLESİ ÜZERİNDEN ANTALYA TARİHİ

Türk İslam Dönemi içeriğini araştırarak sergiye kazandıran Kent Araştırmaları Merkezi Sorumlusu Dr. Evren Dayar, sergiyi gezenlerin o dönem Antalya’sını yaşayacaklarını söyledi. Dayar, şu bilgileri verdi: “Türk-İslam dönemini Selçuklularla başlatıyoruz. Daha sonra Antalya’nın Osmanlı egemenliğine giriş sürecini anlatıyoruz. Tekelioğlu ailesi üzerinden bir kent tarihi anlatısı sunuyoruz. 19. Yüzyılı ise modernleşme ayrıca göçler ekseninde anlatıyoruz. 20. Yüzyılda da Milli Mücadele, Antalya Medya tarihine değiniyoruz. Sergimiz içerikaçısından son derece dolu. Antalya tarihini Karain’den günümüze belli başlı ana hatlarıyla anlatan bir sergi.”

TARİH ÖNCESİ ÇAĞLARDAN 20. YÜZYILA

Sergi tasarımını yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Araştırmaları Merkezi’nde görevli İç Mimar Nilay Başer, eski Halk Evi binasının başlı başına bir sergi metni olmasının bilinciyle yapıya en uygun şekilde müdahale ederek, yalın bir dilde sergiyi bir hatırlatma aracı olarak kurguladıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu