tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Esas Sosyal Ekosistemi; Gençleri ve Geleceği Güçlendirmek İçin El Ele Veriyor

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın Kurumsal Destekçileri arasında 18 farklı sektörde faaliyet gösteren, Türkiye’nin önde gelen 41 şirketi yer alıyor.

Esas Sosyal Ekosistemi; Gençleri ve Geleceği Güçlendirmek İçin El Ele Veriyor
02.01.2023 00:05
0
A+
A-

Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın Kurumsal Destekçileri arasında 18 farklı sektörde faaliyet gösteren, Türkiye’nin önde gelen 41 şirketi yer alıyor. Bu yıl 10 yeni kurumun daha katıldığı ekosistemde yer alan kurumlar genç istihdamında fırsat eşitliği, çeşitlilik ayrıca kapsayıcılık misyonu etrafında bir araya geliyor.

Merhum Şevket Sabancı ayrıca ailesi tarafınca 2000 tarihinde kurulan Türkiye’nin lider yatırım şirketlerinden Esas Holding, sosyal fayda odaklı birimi Esas Sosyal ile 2015 tarihinden bu yana gençlik ayrıca istihdam alanında sürdürülebilir ayrıca ölçülebilir etki yaratıyor. Esas Sosyal’in, şimdiye kadar 600 gencin faydalandığı ayrıca 30 bini aşkın başvuru alan programları, üniversite isminin yeterince bilinmemesi sebebiyle istihdama geçişte fırsat eşitliğine ihtiyaç duyan gençlerin güçlendirilmesine odaklanıyor.

“Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar” mottosuyla sosyal yatırım modelleri hayata geçiren Esas Sosyal, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ayrıca Mezunlar Programları etrafında 3 bin kişilik geniş bir ekosistemi harekete geçiriyor. Esas Sosyal’in özgün bir özel sektör ayrıca sivil toplum iş birliği modeli olarak 2019 tarihinde başlattığı Kurumsal Destek Programı ile ekosisteme katılan kurumlar, ‘çeşitlilik, eşitlik ayrıca kapsayıcılık’ misyonu etrafında el ele veriyor. Gençlere fırsatlar verildiğinde ortaya çıkan etkiyi kanıtlayan bu destek programı ile genç istihdamında fırsat eşitliği özelinde farkındalık yaratılması da hedefleniyor. 

Şimdiye kadar 250 gence sivil toplum kuruluşlarında (STK) ilk iş deneyimi kazandıran Esas Sosyal’in ilk sosyal yatırım programı Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, 2016 tarihinden bu yana devam ediyor. Eylül ayında 50 yeni katılımcının daha işbaşı yaptığı Program kapsamında yeni mezun gençler, özel sektörde de karşılığı olan pozisyonlarda 12 ay boyunca tam zamanlı olarak istihdam ediliyor. Katılımcıların İlk Fırsat Akademisi kapsamında 250 saatlik eğitim ayrıca gelişim imkânlarından yararlandıkları Programı tamamlayan gençlerin %100’ü 6 ay içinde yeni işlerine geçiş yapıyor. 

Eylül’de başlayan 2022 Programına, Esas Holding’in yanında 33 kurum destek veriyor ayrıca toplam 22 STK bu modelle destekleniyor. Ekosisteme bu yıl Arçelik, DESA, Figopara, FLO, Ford Otosan, Insider, İş Portföy, Penti, TFI TAB Gıda Yatırımları ve VISIOTT gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 10 yeni kurum katıldı. 2019 tarihinden beri sürdürülebilir bir şekilde programa destek veren kurumlar arasında ise Agito Yazılım, Arzum, Bee’o Propolis, BLG Trusted Advisors SA, DenizBank, Dimes, Doğan Holding, ELİG Gürkaynak Avukatlık Bürosu, Esas Gayrimenkul, Fiba Holding, Getir, İnfina Yazılım, Kibar Holding, Korozo, LC Waikiki, Nobel İlaç, Pegasus Hava Yolları, QNB Finansbank, SANKO Holding, Tahincioğlu Gayrimenkul, Turcas Petrol, ÜNLÜ & Co ve Yataş olmak üzere 23 kurum yer alıyor.

Esas Sosyal programlarının etkisi, harekete geçirdiği ekosistemdeki kişi ayrıca kurumların gençlere inançları ayrıca destekleri sayesinde katlanıyor. Kurumsal Destekçiler, gençlerin STK’lardaki maaşlarını Esas Holding ile birlikte karşılarken; yöneticileriyle mentorluk, prova mülakatlar ayrıca çeşitli etkinliklere destek olarak programlarda yer alan katılımcıların kişisel ağlarını ayrıca vizyonlarını geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Program katılımcılarının, destekçilerin İnsan Kaynağı havuzlarına katılmasıyla kurumların çeşitlilik ayrıca kapsayıcılık hedeflerine katkı sağlanması ayrıca kurum içi gönüllülüğü pekiştiren faaliyetler ile karşılıklı geliştirilen fayda modeli besleniyor. Böylece Esas Sosyal katılımcılarına destek veren, sayıları 400’ü aşan gönüllü profesyoneller ile kolektif etkinin gücü katlanarak artıyor. 

Gençlere sağlanan artı değerin yanında, 7 yıldır yürütülen bu Programla sayıları 40’a ulaşan Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarına da nitelikli iş gücü ayrıca kaynak desteği sağlanıyor. Ayrıca, Esas Sosyal Programları; 5 farklı Sürdürülebilir Kalkınma Amacını (SKA) benimsiyor. Kurumsal destekçilerin yatırımlarının etkisini artıran iş birlikleri başta olmak üzere Esas Sosyal ile aynı vizyonu benimseyen, ekosistemin her ferdinin desteği SKA’lar arasında yer alan 17 Amaçlar İçin Ortaklıklara katkıda bulunuyor. 

Esas Sosyal’in programlarının ayrıca farkındalığı artıran iş birliklerinin şimdiye kadar sürdürülebilir sosyal yatırım, çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ayrıca liderlik iletişimi alanlarında ulusal ayrıca uluslararası alanda 4 ödül ile taçlandırılması ayrıca birçok kurum tarafınca örnek uygulama olarak gösterilmesi de yaratılan etkiyi ortaya koyuyor. 

Toplumsal sorunların çözülebilmesi için birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Öncelikle gençleri fırsat eşitliği ile buluşturmak, çeşitlilik ayrıca kapsayıcılık anlayışımızı desteklemek için yanımızda olan tüm kurumsal destekçilerimize ayrıca ekosistem paydaşlarımıza teşekkür ederim. Her vakit üstünde durduğum gibi toplumsal fayda yaratmak için güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı sürdürürken ölçülebilir ayrıca sosyal etkisi yüksek programlara imza atmayı önemsiyoruz. Odaklandığımız “Gençlik ayrıca İstihdam” alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla fikir lideri olarak konumlanıyoruz. Bazı kurumlar fırsat eşitliği yaratma özelinde bizlere danışıyorlar. Biz de onlara tecrübelerimizden bahsediyoruz. Genç istihdamı özelinde elini taşın altına koyan her kişi ayrıca kurum bizim için çok kıymetli. Her yıl büyüyerek ayrıca daha fazla sosyal fayda sağlayarak ilerlediğimiz bu yolda, ekosistemimiz ile çok farklı kanallarda iş birlikleri yapıyoruz. Destekçilerimiz programlarımızı desteklerken, fikir lideri olduğumuz alanda da kuvvetli etkiler yaratmış oluyorlar. Esas Sosyal bünyesinde hayata geçirdiğimiz “Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat”, “Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım” ayrıca Mezunlar Programları arasında sinerji oluşturmayı önemsiyoruz. Bu yaklaşımla, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programımızın kurumsal destekçilerinin bursiyerleri Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım katılımcısı olarak ailemize dâhil oluyor. Böylece fırsat eşitliği yaratma yolculuğumuzda kurum ayrıca kişileri bir araya getirdiğimiz ekosistemimiz birbirini besleyerek büyüyor ayrıca gelişiyor. Aramıza bu yıl katılan kurumsal destekçilerimize tekrar “Hoş geldiniz” diyor, toplumsal fayda yaratma bilincinin dalga dalga topluma yayılmasını diliyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu