tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
ALTIN
2.325,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Erken Çocukluk Eğitimi ile Çocuğunuz Okula Hazır

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, çocukların büyümesinde önemli bir dönem olan 0-6 yaş dönemindeki sosyal, duygusal …

Erken Çocukluk Eğitimi ile Çocuğunuz Okula Hazır
25.07.2022 10:36
0
A+
A-

Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, çocukların büyümesinde önemli bir dönem olan 0-6 yaş dönemindeki sosyal, duygusal, bilişsel, dil ayrıca motor gelişimlerini Erken Çocukluk Eğitimi ile destekliyor.

0-6 yaş arasını ihtiva eden okul öncesi dönemde, çocukların öğrenmeleri artarken, temelleri evde atılan alışkanlıkları gelişiyor, zihinsel yetenekleri hızla gelişip biçimleniyor. Yaşıtlarıyla ilişkiye giren çocuklar, paylaşmayı, iş birliğini, uyumlu davranmayı, özgürlüğü de öğreniyor. Bu nedenle okul öncesi dönemde çocuğun eğitim alması büyük önem taşıyor. Bahçeşehir Koleji, bu dönemde çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ayrıca motor gelişimlerini Erken Çocukluk Eğitimi ile destekliyor.

Bahçeşehir Koleji’nin sunduğu Erken Çocukluk Eğitimi’nde öğretmenler tüm gelişim alanlarında çocuklara rehberlik ederken, çok yönlü eğitim materyalleriyle donatılmış güvenli, sağlıklı ayrıca özgür sınıf ortamlarında her öğrencinin bireysel farklılıklarını dikkate alarak etkinlikleri buna göre planlıyor. 4 ayrıca 5 yaş gruplarında Çift Dilli Eğitim ya da Half Day English/Yarım Gün Türkçe Yarım Gün İngilizce programları uygulanıyor. Çift Dilli Eğitimde sınıfta bir Türk ayrıca bir yabancı öğretmen bulunuyor. Programın yüzde 70’i İngilizce, yüzde 30’u Türkçe olarak yürütülüyor. Half Day English uygulamasında ise yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce öğretmeni ile gerçekleştiriliyor.

Bahçeşehir Koleji’nin tüm dünyada kabul gören uluslararası birçok modelin kendi eğitim sistemimize entegre ederek oluşturduğu Erken Çocukluk Eğitimi; Mathazone Matematik Eğitimi, Finansal Okuryazarlık, Yaşayan Değerler Eğitimi, Drama Eğitimi, Kodlama ayrıca Robotik, Göster-Anlat Eğitimi, Hayal Fabrikası gibi birçok uygulamanın yer aldığı farklılaştırılmış eğitim içeriğiyle dikkat çekiyor. Beyin Temelli Öğrenme, Reggio Emilia, High Scope, STEM Junior yaklaşımları eğitimin temel taşlarını oluşturuyor.

Beyin Temelli Öğrenme, bilgiyi ezberlemek yerine anlamlı hale getirme amacı taşıyor. Beynin her iki yarım küresini de harekete geçirecek bilişsel, sanatsal ayrıca devinimsel çok çeşitli etkinliklere yer verilen Beyin Temelli Öğrenme modelinde öğrenci derse aktif olarak katılıyor, duygularının farkına varıyor ayrıca bu duyguları yansıtıyor. Reggio Emilia yaklaşımıyla çocuklara somut yaşantılar sunularak yeni keşifler yapmalarına fırsat tanınıyor. Program, hayal fabrikalarında projelerle sürekli araştırma üzerine kuruluyor. High Scope yaklaşımında ise öğrenciler yapacakları çalışmaları ayrıca oyunları kendileri planlıyor. Çocukların seçim yapmalarına, karar alma mekanizmalarının geliştirilmesine, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin ayrıca yeteneklerinin geliştirilmesine destek veriyor. STEM Junior ile okul öncesi eğitimde bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ayrıca sanat çalışmaları entegre şekilde sunularak öğrencilerin bir konu üzerinde derinlemesine bilgilendirme sahibi olmaları sağlanıyor.

Bahçeşehir Koleji, çocukların hayat boyu öğrenmede temel yetkinliklere sahip olmalarını ayrıca gelişimlerini hedefleyen özgün eğitim modeli Master First ile çocukların keşfederek, yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlıyor. Master First kapsamında çevrelerinde olan değişimleri fark edebilme, iklim değişikliği hakkında bilgilenme, kıtlık, çölleşme gibi kavramları öğrenmeleri, üzerine düşen sosyal sorumlulukların bilincine varabilmeleri için çocuklara İklim Değişikliği Ayrıca Farkındalığı; sosyal problemleri fark edebilme ayrıca çözümler üretebilmeleri için Çocuklar İçin Felsefe eğitimleri veriliyor. Finans Okuryazarlığı ile tasarruf- yardım etme- birktirme- harcama kavramlarını öğrenmeleri ayrıca günlük yaşamda bilinçli olarak kullanabilmeleri; amaçlanırken; Duygu Okuryazarlığı ile de çocukların sosyal yaşamda birbirini anlama, anlayışlı olma, empati ile davranma konularında bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Beslenme Okuryazarlığı ise çocukların gıda hakkında bilinçlenmeleri, gıdayı korumak, dengeli beslenme kuralları, israf etmeme, bilinçlenmeleri ayrıca günlük hayatlarında uygulamaya yönelik beceri kazanmaları hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu