tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Ericsson, Türkiye’de Üniversitelerle Gerçekleştirdiği İş Birliklerini Kutluyor

Ericsson Araştırma, Akademi İş Birliği Günü 2022 adlı etkinliğinde son geliştirdiği teknolojileri paylaştı ayrıca uluslararası araştırma …

Ericsson, Türkiye’de Üniversitelerle Gerçekleştirdiği İş Birliklerini Kutluyor
07.10.2022 12:51
0
A+
A-
  • Ericsson Araştırma, Akademi İş Birliği Günü 2022 adlı etkinliğinde son geliştirdiği teknolojileri paylaştı ayrıca uluslararası araştırma çalışmalarının bilimsel sonuçlarını sundu.
  • Etkinlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi ayrıca Sabancı Üniversitesi’yle birer imza töreni gerçekleşti.

Ericsson, 6 Ekim 2022’de düzenlenen bir etkinlikle Türkiye’deki üniversite iş birliklerini kutladı. Ericsson Araştırma Türkiye’nin gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında, iletişim teknolojisindeki en son gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı ayrıca uluslararası araştırma çalışmalarının bilimsel sonuçları sunuldu. Ayrıca, etkinlikte İstanbul Teknik Üniversitesi ayrıca Sabancı Üniversitesi’yle birer imza töreni düzenlendi.

Yerel üniversite ortaklıklarını teşvik etmeye yönelik çalışmalarıyla göze çarpan Ericsson, geleceğin mobil iletişim teknolojisi 6G özelinde ağ altyapısı ayrıca güvenlik gibi araştırma alanlarına ilişkin yeni bilgilendirmeler aktardı. Etkinlikteki sunumlarda, Ericsson’un bilişsel ayrıca otonom ağ araştırmaları özelinde Sabancı Üniversitesi ile olan iş birliği ayrıca yazılım güvenliği özelinde İstanbul Teknik Üniversitesi ile yaptığı iş birliğine ilişkin bilgilendirmeler verildi.

Ericsson’un dünya çapındaki 13 araştırma merkezinden biri olan Ericsson Araştırma Türkiye, Avrupa Birliği’nin araştırma ayrıca inovasyon odaklı ana finansman programı Horizon Europe’a aktif olarak katkıda bulunuyor. Programın amiral gemisi 6G araştırma projesi olan Hexa-X’in ana ortağı olan Ericsson, projenin Türkiye’deki liderliğini üstleniyor. Teknik liderliğin sahibi Ericsson, gelecekteki kullanım senaryoları, dağıtık çoklu iletim (Multiple Input Multiple Output), Yapay Zeka (Artificial Intelligence), Makine Öğrenimi (Machine Learning) ayrıca genel 6G vizyonu ayrıca mimarisi için zemin hazırlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ericsson ile yaptığımız ayrıca yakında Türkiye’nin dijital dokusunu geliştirmeye yardımcı olacağından emin olduğumuz inovatif araştırmaları ayrıca çalışmaları duyurduğumuz için mutluyuz. İTÜ olarak 250. yılımıza girdiğimiz bu dönemde, ‘Geleceği dönüştür’ mottosuyla çalışmalarımıza ayrıca iş birliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Her vakit öncü olduğumuz Ar-Ge ayrıca dijitalleşmenin geleceğin dünyası için en önemli unsurlar olduğunun bilinciyle, teknoloji ayrıca inovasyona dair ortaklıkların önemine inanıyoruz.”

Sabancı Üniversitesini tam anlamıyla bir araştırma üniversitesi olarak konumladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Leblebici şunları söyledi: “Üniversite olarak sadece araştırmaya ayırdığımız kaynak 655 milyon TL. Şu an aktif olarak 292 araştırma projesi yürütüyoruz. Yüzde 32,70’lik oran ile Ar-Ge’ye en çok pay ayıran vakıf üniversitesiyiz. Bu yaklaşımımız endüstri için ayrıca endüstri ile birlikte büyüme stratejimizin bir parçası. Araştırma projelerimizin endüstrinin gerçek ihtiyaçlarına yanıt vermesiniüniversite olarak çok önemli buluyoruz. Bu doğrultuda Ericsson ile özellikle 6G’ye doğru giden yolda çok önem kazanacağını düşündüğümüz otonom ağların koordinasyonu alanında araştırma projeleri gerçekleştirdik. İşbirliğimizin artarak uzun erimli bir ortaklığa dönüşmesini, 6G haberleşme teknolojileri ayrıca Terahertz haberleşme hızlarına doğru ilerlerken hem dijital teknolojilerde hem de çok yüksek frekanslı IC tasarımı gibi yenilikçi alanlarda birlikte hareket edebilmeyi umuyoruz.”

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, şu yorumlarda bulundu: “Akademiyle iş birliği yapmak ayrıca yerel inovasyon ekosistemini desteklemek, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığımız günden bu yana her vakit önceliğimiz oldu. Ülkemizin önde gelen akademik kurumlarıyla iş birliğinin önemine olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu iş birlikleri, Türkiye’nin yeni teknolojiler üzerine yürütülen küresel araştırmalara önemli ölçüde katkıda bulunmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ülkedeki kalifiye insan kaynağını besliyor ayrıca becerilerini geliştiriyor. Buna ek olarak, Hexa-X projesi tüm hızıyla sürerken, daha bağlantılı bir dijital gelecek hedefiyle 6G teknolojisi başta olmak üzere, geleceğin bağlantı çözümlerini araştırmak adına özellikle akademiyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Ericsson, 1 Nisan 2018 yılında İstanbul’da Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı’nın açılışını yaptı. Kuruluşundan bu yana geleceğin mobil sistemlerinin standardizasyonuna yön veren Ericsson Araştırma Türkiye Laboratuvarı, yeni patentlenebilir teknolojiler ayrıca sistem konseptleri geliştiriyor ayrıca önümüzdeki on yılda telekomünikasyon endüstrisini tekrardan şekillendirecek inovasyonları araştırmak adına yoğun bir şekilde çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu