tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Engelsiz Bir Yaşam İçin Özev İle İş Birliğinde Farkındalık Etkinliği

Keçiören Belediyesi ile Türkiye Özürlüler Eğitim ayrıca Dayanışma Vakfı (ÖZEV) iş birliğinde Dünya Engeliler Günü kapsamında Keçiören Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda farkındalık programı düzenlendi.

Engelsiz Bir Yaşam İçin Özev İle İş Birliğinde Farkındalık Etkinliği
27.12.2022 00:31
0
A+
A-

Keçiören Belediyesi ile Türkiye Özürlüler Eğitim ayrıca Dayanışma Vakfı (ÖZEV) iş birliğinde Dünya Engeliler Günü kapsamında Keçiören Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda farkındalık programı düzenlendi.

Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Eski Milli Eğitim Bakanı 23. Dönem TBMM Başkanı Köksal Toptan, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Küçüker, siyasi parti ayrıca sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli bireyler ayrıca aileleri katıldı. Etkinlikte Bilkent Senfoni Orkestrası tarafınca müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Etkinlikte katılımcılara hitaben konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak şuanda yaklaşık 423 bin özel eğitim gereksinimli öğrenciye eğitim hizmeti veriliyor. Bu eğitim hizmeti verilirken mümkün olduğu kadar kaynaştırma ayrıca bütünleştirmeyle sürecin yürütülmesi hassasiyetini gösteriyoruz. Kaynaştırma ayrıca bütünleştirme imkânı olmama durumunda özel eğitim uygulama okulları, özel eğitim meslek okul devreye giriyor.” dedi.

Özer, Millî Eğitim Bakanlığının sadece kaynaştırma ayrıca bütünleştirme değil, evinde hasta olup evden çıkamayan yaklaşık 10 bin öğrenci çocuğun eğitimleri aksamaması için evine öğretmen gönderildiğini de kaydederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Millî Eğitim Bakanlığımız şu anda hastanelerde yaklaşık 994 hasta yavrumuza eğitim hizmeti veriyor. Bu anlamda Türkiye, kıta Avrupası’na da örneklik teşkil ediyor. Mutlaka eksikliklerimiz, iyileştirecek alanlarımız vardır. Bizim görevimiz de o eksiklikleri görüp sürekli iyileştirmeye çalışmak. Örneğin bir eksikliğimiz de özel eğitim anaokullarıydı. 2020 tarihinde 53 ilimizde özel eğitim anaokulu yoktu, şu anda tüm illerimizde var ayrıca sayıyı da 145’e çıkardık. 2023’te, inşallah, sayıyı 350’ye çıkaracağız. Okul öncesi eğitim sadece özel eğitim için değil, tüm öğrenciler için en kritik eğitim kademesi. Yaşam boyu getirisi maksimum, yatırım maliyeti minimum olan eğitim politikası. Okul öncesi sadece bilişsel becerileri artırmıyor, bilişsel olmayan becerileri de artırıyor. Okul öncesi eğitimi almış bireylerin ömürlerinde eğitimde ayrıca istihdamda kalma süreleri, almamış bireylere göre çok daha fazla ama orada kritik bir nokta daha var: Suça bulaşma oranı çok daha düşük. Biz okul öncesi eğitime yatırım yaptığımız vakit çok daha müreffeh, barışçıl, birbirine saygılı bir toplum inşa etme yatırımı yapmış oluyoruz.”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da ÖZEV ile iş birliğinde 1994 tarihinden itibaren birçok çalışma yaptıklarını ayrıca engellilerin problemlerini kamuoyuna duyurma özelinde gayret gösterdiklerini dile getirerek şunları söyledi:

“Yıl 1994. ÖZEV ile birlikte Engelli Eğitim, Üretim ayrıca Rehabilitasyon Merkezini açtık. Türkiye’de hiçbir belediyede yoktu. 28 Nisan 1994’te vakfımızın açılışını yapmıştık. Açılışa merhum Başbuğ Alparslan Türkeş de katılmıştı. Mekânı cennet olsun. Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin anlatılmasında ÖZEV’in büyük emeği var. ‘Engelsiz kent, engelsiz yaşam’ sloganı ile başlattığımız paneller, toplantılar ayrıca seminerlerle engelli vatandaşlarımızın beklentilerini, problemlerini ayrıca çilelerini kamuoyuna taşıdık. Saime Toptan Hanımefendi’nin engelli vatandaşlarımızın sorunlarının kamuoyuna taşınması özelinde önemli çabaları ayrıca çalışmaları vardır. Birçok yasanın çıkmasına da vesile olduk. Bu alan, tüm dünyanın gönüllerinden daha yüce gönüllerin olduğu bir alan. Engelli vatandaşımızın gönlü hasbi ayrıca temizdir. Dolayıyla hepimizin toplumsal bir görevi var. Bu da engelli vatandaşlarımızın hayatının kolaylaştırılmasıdır. Şimdiye kadarki emek ayrıca hizmetlerinden dolayı ÖZEV Vakfımıza ayrıca Saime Toptan Hanımefendiye teşekkür ediyoruz. Biz hizmetkâr olarak bundan sonra da ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan da Keçiören Belediyesine ayrıca Başkan Altınok’a engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. ​

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu