tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Enerjisa Enerji, Kurumsal Sürdürülebilirlik Alanındaki Üstün Performansıyla BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ayrıca teknoloji odağıyla daha akıllı ayrıca yeşil bir dünyaaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ayrıca müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul tarafınca oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alma başarısını gösterdi.

Enerjisa Enerji, Kurumsal Sürdürülebilirlik Alanındaki Üstün Performansıyla BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde
02.02.2023 00:03
0
A+
A-

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ayrıca teknoloji odağıyla daha akıllı ayrıca yeşil bir dünyaaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ayrıca müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul tarafınca oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alma başarısını gösterdi.

‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ayrıca müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul’un sürdürülebilirlik performansı yüksek, aynı zamanda büyük ayrıca likit şirketlerden oluşan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer aldı.

BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksinde yer alacak paylar; genel sürdürülebilirlik notu 70 veya üzerinde, her bir ana başlık notu 60 veya üzerinde, kategori notlarından en az 8’i 50 veya üzerinde olan şirketlerin payları arasından İşlem Hacmi ayrıca Piyasa Değeri en yüksek 25 pay seçilerek belirleniyor. Endeks, yatırımcılar için sürdürülebilirlik ayrıca kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketlerin yatırım almalarını sağlayacak yeni bir araç olarak öne çıkıyor.

Enerjisa Enerji, BIST Sürdürülebilirlik 25 ayrıca BIST Sürdürülebilirlik Endeksleri ile birlikte aynı zamanda BIST Yıldız, BIST Sürdürülebilirlik, BIST Hizmetler, BIST İstanbul, BIST Temettü, BIST 50, BIST Temettü 25, BIST 100, BIST Kurumsal Yönetim, BIST 100-30, BIST Elektrik ayrıca BIST Tüm listelerinde de yer alıyor.

Çevresel faaliyetlere odağımızı kaybetmeden Türkiye’de yeni enerji dünyasını inşaa ediyoruz

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Enerjisa Enerji’nin sürdürülebilirlik odağında hayata geçirdiği projelerde enerji verimliliği, tasarruf ayrıca karbon salımına ilişkin olumlu çıktıları net olarak görebiliyoruz. Şirketimizde sürdürülebilirliği iş yapış biçimimize her alanda yön veren bir anlayış olarak benimsiyoruz. Bu noktada şirketimizin amacı açık ayrıca net: müşterilerimizi ayrıca sektörleri enerjiyle buluşturmak ayrıca gelecek nesiller için Türkiye’de daha iyi, daha temiz ayrıca daha güvenli bir enerji geleceği sağlamak.

Dünya’nın yaşadığı zor zamanlara rağmen enerji sektöründe çevresel faaliyetlere odağımızı kaybetmeden, Türkiye’de yeni enerji dünyasını inşaa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yakın zamanda dünyanın en büyük çevre raporlama platformlarından biri olan CDP’nin İklim Değişikliği ayrıca Su Güvenliği alanında ‘B’ skorunu almak bizim için büyük bir sevinç ayrıca gurur kaynağıydı. BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dahil olmaktan da büyük bir sevinç duyuyoruz. Bu motivasyonla sürdürülebilir ayrıca yeşil enerji konusundaki taahhütlerimizi yerine getirmek; gezegenimiz, ülkemiz ayrıca toplumumuz için daha fazla değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Enerjisa Enerji, sürdürülebilirlik ivmesini hızla artırıyor

Daha yeşil bir çevre ayrıca daha akıllı bir gelecek için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Enerjisa Enerji, ‘İşimin Enerjisi’ çatısı altında enerji tüketiminde tasarruf sağlarken karbon ayak izini azaltan ayrıca yenilebilir enerji kullanımını artıran sürdürülebilir ayrıca tasarruf odaklı ürünleriyle, kurumsal müşteri portföyü için katma değer zincirini genişleterek yenilenebilir enerji kullanımını artıran uçtan uca çözümler sunuyor.

Dünyanın en büyük çevre raporlama platformu CDP (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği ayrıca Su Güvenliği programlarında yönetim seviyesi olan “B” notunu alarak büyük bir başarı yakalayan Enerjisa Enerji, karbon salımı ayrıca çevresel etkileri minimuma indirme yönündeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sürdürülebilirlik özelinde attığı adımlarla bu konudaki istikrarını Borsa İstanbul tarafınca oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne 21 Kasım 2022 yılından itibaren girerek kanıtlayan Enerjisa Enerji, kurumsal sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarının başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex