tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Emirates, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere acil yardım taşımak için insani hava köprüsü kuruyor

International Humanitarian City (IHC) ile koordineli olarak yapılan uçuşların, battaniye, çadır, tıbbi malzeme ayrıca diğer insani ürünlerden oluşan yaklaşık 100 tonluk acil yardım ürünü taşıması planlanıyor.

Emirates, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere acil yardım taşımak için insani hava köprüsü kuruyor
17.02.2023 00:49
0
A+
A-
  • International Humanitarian City (IHC) ile koordineli olarak yapılan uçuşların, battaniye, çadır, tıbbi malzeme ayrıca diğer insani ürünlerden oluşan yaklaşık 100 tonluk acil yardım ürünü taşıması planlanıyor.

 

  • Dubai-İstanbul arasındaki uçuşlarla taşınacak acil yardım, Türkiye’nin güneyinde depremle sarsılan bölgelere ayrıca Suriye’de ağır hasar gören şehirlere iletilecek.

Türkiye ayrıca Suriye’deki yıkıcı depremlerin ardından, Emirates, International Humanitarian City (IHC) ile birlikte, her iki ülkede gerçekleştirilen saha yardım çalışmalarını ayrıca arama-kurtarma faaliyetlerini desteklemek adına acil yardım malzemelerinin, tıbbi malzeme ayrıca ekipmanların sevkiyatı için bir hava koridoru oluşturdu. İlk sevkiyatlar, EK 121 ayrıca EK 117 sefer sayılı uçuşlarla 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirildi. Dubai’de IHC ile ortaklaşa koordine edilen uçuşlarda, UNHCR’nin yüksek termal özelliğe sahip battaniyeleri ayrıca aile çadırları ayrıca ardından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ayrıca Dünya Gıda Programı (WFP) tarafınca gönderilen tıbbi malzeme kitlerinin ayrıca barınma ürünlerinin yer aldığı bir yardım kargosu yola çıktı.

İlerleyen günlerde, Emirates tarafınca battaniye, çadır, barınma malzemeleri, el feneri, su dağıtım rampaları ayrıca travma ayrıca acil durum sağlık malzemelerinden oluşan daha fazla gönderi sevk edilecek.

Emirates SkyCargo, önümüzdeki iki hafta boyunca İstanbul’a gerçekleştirdiği günlük seferlerde yaklaşık 100 ton insani yardım ürünü için kargo alanı ayırmayı planlıyor. Sahadaki müdahale ekiplerini desteklemek ayrıca depremlerin etkilediği yüz binlerce insana çok ihtiyaç duydukları yardımı sağlamak amacıyla, Emirates ile taşınan kritik acil durum malzemeleri yerel kuruluşlar tarafınca Türkiye’nin güneyinde ayrıca Suriye’nin kuzeyinde etkilenen bölgelere teslim edilecek. 

Emirates Başkanı ayrıca Genel Müdürü Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum şu açıklamayı yaptı: “Türkiye ayrıca Suriye halkının yanındayız ayrıca International Humanitarian City gibi uzmanlarla birlikte çalışarak depremlerden etkilenen ayrıca evlerini kaybeden insanlara acil yardım sağlamaya yardımcı oluyor ayrıca sahadaki zorlu kurtarma çalışmalarını destekliyoruz. Emirates, insani yardım çabalarını destekleme özelinde büyük bir deneyime sahip ayrıca İstanbul’a yaptığı günlük üç uçuş sayesinde, yardım malzemeleri ayrıca tıbbi malzemeler için düzenli ayrıca tutarlı geniş gövde kapasitesi sunacaktır. Emirates ve Türkiye ayrıca Suriye’ye destek olmak için BAE’nin devam eden insani yardım çalışmalarına da destek veriyor. Bu bağlamda, Dubai’nin dünyanın en büyük uluslararası yardım lojistik merkezi konumunda olması afetin vurduğu bölgelere ayrıca en hassas durumdaki insanlara mümkün olan en hızlı ayrıca verimli şekilde ulaşabilmemizi sağlıyor.”

IHC Denetim Yüksek Kurulu Başkanı Mohammed Ibrahim Al Shaibani şu açıklamalarda bulundu: “IHC olarak, depremzedelere ihtiyaç duydukları insani yardım desteğini ayrıca kaynakları sunmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Etkilenen bölgelerdeki yoğun yardım talebini karşılamak için, acil olarak eyleme geçiyor ayrıca UNHCR, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ayrıca Dünya Gıda Programı (WFP) tarafınca gönderilen hayati tıbbi malzemelerinin, barınma malzemelerinin ayrıca diğer yardım ürünlerinin havayoluyla taşınmasını kolaylaştırıyoruz.”

Emirates’in hava taşımacılığı bölümü, IHC ile uzun yıllara dayanan bir ortaklığa sahip. IHC, havayolu şirketinin çok sayıda yardım görevini çok çabuk bir şekilde başlatarak dünya çapında doğal afetler, tıbbi acil durumlar, küresel salgınlar ayrıca diğer krizlerden etkilenen toplumlara insanı yardım malzemeleri göndermesini sağlıyor.

Havayolu, 2020 yılındaki Beyrut Limanı patlamaları sonrası Lübnan’a yardım çalışmalarına destek oldu. Emirates, 2021 tarihinde Dubai ayrıca Hindistan arasında bir insani hava köprüsü oluşturarak ülkenin COVID-19 salgınını kontrol altına almasına destek olmak amacıyla acil tıbbi malzemelerin ayrıca yardım malzemelerinin sevkiyatını gerçekleştirdi. Havayolu, geçtiğimiz yıl Pakistan’da sel felaketiyle yıkılan beş şehre kritik ekipman ayrıca malzemelerin doğrudan sevkiyatını gerçekleştirmek için IHC ile birlikte çalışarak kuruluşlara kargo kapasitesi sundu.  

Yıllar içinde, Emirates, Airbus Vakfı ile yaptığı ortaklık kapsamında da insanı yardım seferlerini desteklemiş olup 2013 tarihinden beri Emirates A380 ile yapılan nakil uçuşlarıyla ihtiyaç sahiplerine 120 tonun üzerinde gıda ayrıca hayati acil durum ekipmanı ulaştırdı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu