tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Elder tarafından gerçekleştirilen “IV. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” Antalya’da düzenlendi

Elder’in iki yılda bir düzenlediği, Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ayrıca Güvenliği Kongresi’nin dördüncüsü, “Önleme Kültürünü Giden Yol …

Elder tarafından gerçekleştirilen “IV. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” Antalya’da düzenlendi
16.11.2022 00:22
0
A+
A-

Elder’in iki yılda bir düzenlediği, Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ayrıca Güvenliği Kongresi’nin dördüncüsü, “Önleme Kültürünü Giden Yol” teması ile Antalya’da gerçekleştirildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Elder Genel Sekreteri Özge Özden, “Yöneticilerin ayrıca tüm çalışanların katılımını gerektiren önleme kültürü, iş kazalarını ayrıca meslek hastalıklarını azalttığı gibi; çalışan memnuniyetini ayrıca yaşam kalitesini de yükseltiyor. Böylelikle güvenli bir çalışma hayatının da temelini oluşturuyor” dedi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (Elder), iş sağlığı ayrıca güvenliğinde sektörün standartlarını çok daha yukarıya taşımak hedefiyle iki yılda bir düzenlediği Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ayrıca Güvenliği Kongresi’nin 4’ncüsü Antalya’da gerçekleştirildi. Bu yıl “Önleme Kültürüne Giden Yol” temasının işlendiği kongrede alanında uzman yerli ayrıca yabancı 22 konuşmacı yer aldı.

Elder Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, Birleşmiş Milletler İklim Konferansı sebebiyle Mısır’da bulunduğundan kongreye bir video mesajı gönderdi. Zaimler, “İklim değişikliğinin sonuçlarını; olağanüstü iklim olayları, sel ayrıca orman yangını gibi afetleri hep birlikte yaşayarak gördük. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler İklim Konferansı ayrıca buradan çıkacak sonuçlar, iklim koşullarından yoğun olarak etkilenen sektörümüz ayrıca hizmet verdiğimiz 48 milyon kullanıcı için de çok önemli. Türkiye’nin her noktasına kesintisiz, kaliteli ayrıca çevreyle uyumlu elektrik dağıtım hizmeti sunma hedefiyle çalışırken sorumluluğumuz çalışanlarımızın sağlığını korumak ayrıca onlara güvenli çalışma ortamları sağlamak. Sektörümüzün tamamında yönetici seviyesinden, saha çalışanlarına kadar tüm bileşenlerin belirli bir iş sağlığı ayrıca güvenliği (İSG) olgunluğuna erişmesi ayrıca her dağıtım şirketinde İSG kültürünün yerleşmesi için bu iş birliğine ayrıca sinerjiye ihtiyacımız var. Bu kültüre ayrıca yolculuğa katkı sağlayan değerli konuşmacılarımıza, sektör çalışanlarımıza ayrıca organizasyonumuza destek veren tüm firmalara değerli katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

“Önce insan, önce sağlık anlayışıyla hareket edilmeli”

Kongrenin açılış konuşmacılarından olan ayrıca konuşmasında iş sağlığı ayrıca güvenliğinin her sektör için öncelikli bir konu olarak görülmesi gerektiğine göze çarpan Çalışma ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ayrıca Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Levent Kenan Kibar “İnsanı merkeze alan politikalar çerçevesinde insana yakışır çalışma koşulları sağlamanın en temel görev olduğu bilinciyle aşılması gereken küresel sorunlardan biri de iş sağlığıdır. Yöneticilerin ayrıca tüm çalışanların katılımını gerektiren önleme kültürü, iş kazalarını ayrıca meslek hastalıklarını azalttığı gibi; çalışan memnuniyetini ayrıca yaşam kalitesini de yükseltiyor. Bu ülkemizin en önemli hedeflerindendir” diyerek konuya verdikleri önemi vurguladı.

TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bora Ülker de, “Sektörde nitelikli personelin istihdamına önem verilmesi, yetenek ayrıca becerilerinin artırılmasıyla iş yüküne uygun yeterli personelin bulundurulması gerekiyor. İş yerlerinde önce insan, önce sağlık anlayışıyla hareket edilmesi ayrıca bu duyarlılığın geliştirilmesi bir zorunluluktur” ifadesini kullandı.

“Güvenlik için birlikte çalışmayı önemsiyoruz”

Uluslararası Sosyal Güvenlik Derneği (ISSA) Önleme Özel Komisyonu Başkanı Jens Jühling sosyal güvenlik alanında en öncelikli konularının iş sağlığı olduğunu belirterek bu kapsamda gerçekleştirdikleri çalışmaları aktardı. Jühling, “İş sağlığını ayrıca güvenliğini dünya genelinde artırmayı hedefliyoruz. Uluslararası iş birlikleri bizler için en önemli faaliyetler arasında yer alıyor. Elektrik dediğimizde bizim için en önemli kavramlar iş sağlığı, önleme ayrıca başarı oluyor. Güvenlik için birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Elder bizim bu konuda en aktif üyelerimizden biri” diye konuştu.

“Hedefimiz uluslararası standartların üzerine çıkmak”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Elder Genel Sekreteri Özge Özden de “21 elektrik dağıtım şirketinin tamamını temsil eden Elder olarak, yetkin insan kaynağının önemini biliyor; tüm süreçlerimizin ayrıca hedeflerimizin odağına insanı alıyoruz. Doğrudan ayrıca dolaylı olarak istihdam ettiğimiz 100 bini aşkın çalışanımızın, iş sağlığı ayrıca güvenliğinin sağlanması ayrıca yetkinliklerinin geliştirilmesini en öncelikli sorumluluğumuz olarak görüyoruz.” ifadesini kullandı.

2020 tarihinde kongrenin ana temasının ‘Vizyon Sıfır’ olduğunu anımsatan Özge Özden, sözlerine şöyle devam etti: “Vizyon sıfıra giden yolda çok tehlikeli işler sınıfına giren elektrik dağıtım faaliyetlerinde, kamu ayrıca özel sektör başta olmak üzere tüm paydaşların iş birliklerinin ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştik. Bu yıl ise kongremizin temasını bir adım daha öteye götürerek “Önleme Kültürüne Giden Yol” olarak belirledik. Yöneticilerin ayrıca tüm çalışanların katılımını gerektiren önleme kültürü, iş kazalarını ayrıca meslek hastalıklarını azalttığı gibi; çalışan memnuniyetini ayrıca yaşam kalitesini de yükseltiyor. Böylelikle güvenli bir çalışma hayatının da temelini oluşturuyor. Sektör olarak hedefimiz, elektrik dağıtım faaliyetlerinde iş sağlığı ayrıca güvenliği koşullarını uluslararası standartların üzerine çıkarmak. Yapılan araştırmalara göre, iş kazalarının yüzde 98’i tehlikeli davranış veya tehlikeli durumlar sebebiyle meydana geliyor. Bu istatistikler bizlere gerekli tedbirleri aldığımızda kazaların neredeyse tamamını önleyebileceğimizi gösteriyor. Biz de sektör olarak iş kazalarını azaltmak için risk değerlendirmeleri, İSG eğitimleri, etkin saha denetimleri, kaza analiz çalıştayları ayrıca Türkiye’de ilk kez devreye alınan görüntülü teyit uygulaması gibi pek çok değerli çalışmayı yürütüyoruz.”

İki gün boyunca devam eden kongrenin ilk gününde “Dağıtım Şebekesinde Mahalli Topraklama Yöntemleri”, “Üst Yönetimin İSG’de Rolü ayrıca Önemi”, “İSG İletişimi”; ikinci gününde ise “Trafik Güvenliği”, “Kurallara Neden Uymayız”, “İSG’de Dijitalleşme” konulu oturumlar ayrıca kongre altın sponsorları olan Arıteks, DuPont, Işıkkaya Enerji, Kıvanç Group, Küre 1 İş Güvenliği, PollyBoot Çizme Sanayi ayrıca TED Bilişim sektöre yönelik sundukları malzeme ayrıca teknolojik çözüm sunumlarını gerçekleştirdi.

KONGRE SONUÇ BİLDİRGESİNDE NELER VAR?

Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ayrıca Güvenliği Kongresi’nin ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde şu tespitlere yer verildi:

  • Bir şirkette iş sağlığı ayrıca güvenliği (İSG) kültürü oluşturmak samimi bir niyet, kararlılık ayrıca tutarlılık ister. Bunun için de hissedarlar ayrıca üst düzey yöneticiler İSG’ye tüm kalbiyle inanmalı, bu konudaki samimiyet ayrıca adanmışlığını yöneticilere, mühendislere ayrıca çalışanlara göstermelidir. Devamında ise İSG algısının üst yönetim tarafınca şirket içerisinde hep diri ayrıca canlı tutulması kalıcılık bakımından büyük önem arz etmektedir. İSG kültürünün, sorunları hep çalışanlara yükleyen bir anlayışla değil sorunu yönetim olarak sahiplenen ayrıca çözmeye çalışan bir yaklaşımla geliştirileceği asla unutulmamalıdır.
  • İSG kültürünü geliştirmek için şirket yöneticilerinin İSG ile ilgili yıllık hedefleri ayrıca bu hedeflere ulaşmak için somut aksiyon planları olmalıdır.
  • Dağıtım şebekelerinde mahalli topraklama iş sağlığı ayrıca güvenliği açısından çok kritik ayrıca hayati öneme haiz bir konudur. Özellikle son yıllarda jeneratör kaynaklı geri besleme sebebiyle yaşanan kaza veya ramak kala sayılarındaki artış dikkat çekmektedir. Jeneratörler ayrıca dağıtıma gömülü santraller başta olmak üzere şebekeye enerji gelebilecek durumlar için sahadaki tüm çalışma senaryolarımızda alınacak mahalli topraklama önlemleri ayrıca etkinlikleri özelinde her dağıtım şirketinin teknik analizler yapması veya yaptığı çalışmaları gözden geçirmesi gerekmektedir.
  • Mahalli topraklama özelinde yapılacak çalışmalar, saha çalışanlarının kolaylıkla anlayabileceği doküman veya çizimlerle onlara aktarılmalıdır. Bu kapsamda çalışanların sahada AG veya YG’deki farklı çalışma senaryolarına göre nerede hangi topraklama aparatını kullanacağını bilmeleri gerekmektedir. Bu bilgilere dayanarak saha çalışanlarının işe başlamadan önce iş öncesi risk analizinde lokasyona özgü topraklama uygulamasına karar verip uygulaması sağlanmalıdır.
  • Mahalli topraklama aparatları seçilirken kesit hesapları bilimsel verilerle hesaplanmalı, hem topraklama aparatı hem de ıstankalar uluslararası standartlara (EN 61230 ayrıca o standartta belirtilen diğer ilgili standartlara) uygun olmalı ayrıca bu durum sertifikalandırılmalıdır.
  • İletişim hayatımızın her alanında olduğu gibi İSG’de de çok önemli bir konu. Saha denetimlerinde, eğitimlerde veya İSG toplantılarında çalışanlarla iletişim kurarken aşağıdaki temel prensipler asla gözardı edilmemelidir.
    • İletişim çift yönlü olmalı, tek taraflı bilgilendirme iletimi değil karşılıklı bilgilendirme paylaşımı yapıldığı akıldan çıkarılmamalıdır.
    • Çalışanlarla olan diyaloglarda dinleme türlerinden en etkilisi olan aktif dinleme tercih edilmelidir.
    • Çalışanlarla iletişim kurarken açık uçlu sorular sorulmalı ayrıca onların konuya katılımı sağlanmalıdır.
  • Çalışanlarımızın önemli bir bölümünü oluşturan Z kuşağının özelliklerini bilerek onlarla iletişim kurmak İSG iletişiminin daha etkili yapılmasını sağlayacaktır.
  • Çalışanların neden İSG kurallarına uymadığını anlamak için davranış bilimleri veya psikoloji perspektifinden yapılacak çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar sadece sektörümüze değil ülkemizdeki İSG kültürünün gelişimine de çok ciddi katkı sağlayacaktır.
  • Ülkemizde her yıl yaklaşık 5 bin insanın ölümüne neden olan ayrıca çok mobil bir çalışma doğasına sahip sektörümüzdeki ölümlü kazalarda da önemli paya sahip olan trafik kazalarını azaltmak için bu konuyu odağımıza almalı ayrıca daha sistematik yaklaşmalıyız. Sektörümüzde 10 binden fazla araçla her gün hareket halinde olduğumuzu düşünecek olursak bu konunun sektörümüz açısından önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Bu kapsamda dağıtım şirketlerinin ISO 39001 Yol ayrıca Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi’ni kurması ayrıca işletmesi trafik kazalarını azaltmada çok etkili olacaktır.
  • Trafikteki güvensiz davranışları sadece çalışanın bireysel davranışı olarak görmek eksik ayrıca yetersiz bir bakış açısıdır. Şirket kültüründe yer etmiş yazılı olan ya da olmayan kabuller, yetersiz izleme ayrıca kontrol, iş ayrıca vakit baskısı gibi çalışanın haricindeki unsurların trafikteki güvensiz davranışları tetiklediği unutulmamalıdır.
  • Trafik kazalarını azaltmak ayrıca ölümleri önlemek için araçlara kamera konması ayrıca kameralardan alınan verilerle beslenen yapay zeka uygulamaları trafik kazalarının kök neden analizindeki çaresizliği ortadan kaldıracak ayrıca iyileştirici faaliyetlerin önünü açacaktır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet dijital pazarlama ajansi dijital pazarlama elektronik sigara grup sex deneme bonusu deneme bonusu veren siteler betvolegiris.co van escort