tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
ALTIN
2.477,33
BIST
9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ege Üniversitesinin kalbi; Merkez Kütüphanesi

Öğrenci dostu kütüphane araştırmacılar için cazibe merkezi Türkiye’nin önde gelen üniversite kütüphaneleri arasında yer alan Ege Üniversitesi …

Ege Üniversitesinin kalbi; Merkez Kütüphanesi
25.07.2022 13:06
0
A+
A-

Öğrenci dostu kütüphane araştırmacılar için cazibe merkezi

Türkiye’nin önde gelen üniversite kütüphaneleri arasında yer alan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; öğrenciler, akademisyenler, kurum içi ayrıca kurum dışı araştırmacılar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde tekrardan yapılandırılarak, mekânsal ayrıca içerik olanakları artırılan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, bir yandan yaz dönemi misafirlerini ağırlarken diğer yandan da yeni eğitim öğretim dönemine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor.

Kütüphanelerin üniversitelerin zenginliği olduğunu ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kütüphaneler üniversitelerin, bilginin ayrıca bilimin kalbi ayrıca ortak hafızasıdır. Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi de öğrencilerin en yoğun kullandıkları mekânların başında yer almaktadır. Yaptığımız yatırımlarla öğrencilerimiz ayrıca akademisyenlerimizin yanı sıra dış kullanıcılarımızın da yaşam merkezi haline gelmiştir. Merkez kütüphanemiz, farklı disiplinlerden ayrıca alanlardan çok sayıda esere ev sahipliği yapmakla birlikte dijital arşiv ayrıca zengin elektronik veri tabanları ile kullanıcılarımıza hizmet vermektedir. Ayrıca, kütüphanemizin fiziki koşulları dolayısıyla engelli dostu bir kütüphane olarak da hizmet veriyor. Yine kütüphanemizde öğrenci odaklı yönetim anlayışımız doğrultusunda vize ayrıca final dönemi sınavlarında 7 gün 24 saat hizmet vererek çay, çorba ayrıca börek ikramlarında bulunuyoruz. Yeni dönemde de kütüphanemizde kullanıcılarımız için yeni çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Dünyada baskısı bulunmayan nadir eserler koleksiyonu

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi bünyesinde yaklaşık 250 bin basılı kitap, 35 bin yüksek lisans, doktora ayrıca araştırma projeleri tezleri, 610 sesli kitap barındırıyor. Ve kütüphanede; 260 bin elektronik kitap, 68 bin elektronik dergi ayrıca 87 veri tabanına da dijital olarak 7 gün 24 saat erişime açık. Kütüphanenin Nadir Eserler bölümünde, Türkiye’de ayrıca dünyada baskısı bulunmayan, 1990 öncesi tek nüsha olarak basılmış yayınlar, el yazması eserler ayrıca bağış koleksiyonları yer alıyor. Yaklaşık 180 civarında el yazması eser özel olarak Merkez Kütüphanesinde kapalı alanda muhafaza ediliyor.

“Engelli dostu kütüphane”

Atatürk Kitaplığı ile Sanat Kitaplığı da özel koleksiyonlar olarak Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde okuyucuların hizmetine sunuluyor. Engellilere yönelik sunduğu olanaklarla da önemli bir konumda olan Merkez Kütüphanede 5 sesli kitap kayıt stüdyosu bulunuyor. Burada engelli kullanıcıların ihtiyaç duydukları akademik kitaplar ayrıca her türlü öğretim materyali betimlenip seslendiriliyor. Görme engelli kullanıcılar, elektronik öğretim materyallerini bilgisayar salonlarında dinleyebiliyor, kaydedebiliyor.

“Yılda 1 milyon 300 binin üzerinde kullanıcı sayısı”

Okuma salonları, kişisel çalışma alanları, bilgisayar salonları ayrıca zengin kaynakları ile Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi yılda bir milyon üç yüz binden fazla ziyaretçiye kapılarını açıyor. Merkez Kütüphanede; kablolu ayrıca kablosuz internet erişimi, görsel-işitsel bilgilendirme kaynakları ile elektronik veri tabanlarının kullanımı, ödünç verme, kütüphaneler arası yayın temini gibi klasik kütüphane hizmetlerinin yanı sıra, eğitim programları da düzenleniyor. Web sayfası aracılığıyla araştırmacıların, elektronik ortamdaki kütüphane hizmetlerinden kesintisiz yararlanabildiği Merkez Kütüphanesinde kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda basılı, elektronik, görsel-işitsel her türlü bilgilendirme kaynağı temin ediliyor. Ayrıca, kütüphane materyallerinin hizmete sunulması dışında, kullanıcı eğitimleri çalışmaları da yürütülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet