tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
ALTIN
2.325,98
BIST
9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ege Üniversitesinde sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatı yapılmaya başlandı

EÜTF Hastanesinde sırttan kapalı böbreküstü ameliyatı programı başlatıldı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Genel Cerrahi …

Ege Üniversitesinde sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatı yapılmaya başlandı
26.08.2022 09:51
0
A+
A-

EÜTF Hastanesinde sırttan kapalı böbreküstü ameliyatı programı başlatıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahisi Birimi yaptığı başarılı ameliyatla, sırttan gerçekleştirilen kapalı böbreküstü bezi ameliyat programını ilan etti.

Tıp eğitimi ayrıca sağlık hizmet kalitesini sürekli artıran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde cerrahlar yeni tedavi ayrıca ameliyat yöntemlerini uygulayarak şifa dağıtmaya devam ediyor. Türkiye’de önemli ayrıca başarılı ameliyatlara imza atan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahisi Birimi tarafınca bu kez de sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatı gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde gerçekleşen ameliyatı Türkiye’de robotik izsiz tiroid ameliyatının öncüsü olan ayrıca yurt haricinde bu konuda cerrahi eğitimler veren Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Makay’ın ekibinden Op. Dr. Yiğit Türk, hocamızla birlikte gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Makay ayrıca ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin sağlık alanındaki saygın markası olan Tıp Fakültemiz akademisyenleri ileri teknolojik yöntemleri kullanarak hastalara şifa dağıtıyor. Türkiye’de hem endoskopik hem robotik izsiz tiroid ameliyatının öncüsü olan ayrıca yurt haricinde bu konuda cerrahi eğitimler veren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Özer Makay ayrıca ekibi şimdi de sırttan kapalı böbreküstü bezi ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Üniversitemize kattığı değer için kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Özer Makay, “Böbreküstü bezi tümörleri, derin yerleşimleri nedeniyle zor ulaşılabilen ayrıca oldukça fazla kanlanan organlardır. Bu nedenle, cerrahi olarak çıkartılmaları kolay değildir ayrıca çok özen gerektirir. Bugün karından kapalı yöntemlerinin yanı sıra uygun hastalarımıza sırttan endoskopi yöntemini alternatif olarak sunabiliyor olmaktan dolayı mutluyuz. Her daim maddi ayrıca manevi desteklerinin yanında ileri teknolojinin sürdürebilirliği için kararlı tutumundan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum” dedi. Ve Prof. Dr. Özer Makay, ameliyatın başarıyla gerçekleştiğini ifade ederek, “Endokrin Cerrahisi ekibimizden Op. Dr. Yiğit Türk’ün bu konuda Almanya’da duayen olan Prof. Martin Waltz’dan eğitim aldı. Bu noktada Op. Dr. Türk’ü kutluyorum. Değerli katkıları için de Prof. Martin Waltz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin içerisinde yer alan Op. Dr. Yiğit Türk ise “Ege Üniversitesi, kapalı böbreküstü ameliyatı programını 2008 tarihinde başlattı. Bundan dört yıl sonra ise böbreküstü bezi ameliyatlarını bir ileri teknoloji ürünü olan robotik yöntemle uygulamaya başladı. Teknolojinin yardımıyla, endoskopik ayrıca robotik olarak karından Ege Üniversitesi’nde 10 yıldan fazladır uygulanan bu yöntemlere bugün sırttan endoskopik yöntem de eklendi. Bu yöntem, seçilmiş hastalara uygulanabiliyor. Özellikle karından ulaşılamayan kitlelerde, karında geçirilmiş ameliyatlara bağlı olarak yapışıklıkları olan hastalarda ayrıca ufak kitleli hastalarda sırttan (retroperitoneal) endoskopik böbreküstü ameliyatı çok ideal. Hastanın ağrısı çok az olmakta ayrıca yine her kapalı ameliyatta olduğu gibi erken taburcu olmakta ayrıca normal hayatına kısa sürede dönüş yapabilmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu