tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ege Üniversitesinde patili dostlar için modern eğitim alanı hizmeti açıldı

Rektör Prof. Dr. Budak vizyoner uygulamalarına devam ediyor Ege Üniversitesinde, can dostlara daha uygun bir yaşam alanı oluşturmak amacı ile …

Ege Üniversitesinde patili dostlar için modern eğitim alanı hizmeti açıldı
04.10.2022 15:05
0
A+
A-

Rektör Prof. Dr. Budak vizyoner uygulamalarına devam ediyor

Ege Üniversitesinde, can dostlara daha uygun bir yaşam alanı oluşturmak amacı ile hizmete giren Hayvan Hakları Topluluğu Hayvan Eğitim Alanı, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Hayvanlara ayrıca doğaya karşı duyduğumuz sevginin ayrıca sorumluluğun bir yansıması olan bu örnek tesis ile patili dostlarımıza barınma, beslenme ayrıca veterinerlik hizmetleri sağlayacağız. Bu modern tesisin oluşmasında emeği geçen öğrenci ayrıca çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Budak’ın öncülüğünde, modern hayvan eğitim alanı hizmete açıldı. Hayvanları Koruma Günü’nde Ege Üniversitesi kampüsünde anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde faaliyete geçirdiğimiz ‘Hayvan Hakları Topluluğu Eğitim Alanı’nın açılışını hayvansever öğrencilerimiz ayrıca personelimizle gerçekleştirmekten büyük sevinç duyuyoruz. Öğrencilerimizi karar alma süreçlerimize dâhil etme anlayışımızın somut bir göstergesi olan bu anlamlı gün, bizim için oldukça değerli. Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğumuzla ortak akılla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde doğanın en kutsal varlıkları olan hayvan dostlarımız için kampüsümüzde sımsıcak bir yuva açmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Doğanın ayrıca ekolojik dengenin bir bütün olarak korunması, insanlar kadar bu dünyayı birlikte paylaştığımız diğer canlılar için de oldukça önem taşımaktadır. Bu noktada bize özellikle üniversitelere ciddi görevler düşmektedir. İçinde yaşadığımız doğayı paylaştığımız diğer canlılara karşı sorumluluk taşımak ayrıca buna paralel olarak eylem planları oluşturmak toplumumuzun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli sembollerden biridir. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor, her platformda öğrencilerimizle, STK’larla ayrıca alanında uzman akademisyenlerle bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

“Doğa dostu pek çok çalışma hayata geçirildi”

Hayvanlara, doğaya karşı sorumluluk ayrıca sevgi hissetmeyen bireylerin insan sevgisinden söz etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Doğayı paylaştığımız tüm varlıkları bir bütün olarak sevmeli, davranışlarımızı bu sevgi üstüne temellendirmeliyiz. Bu, bizim temel insanlık vazifemizdir. Göreayrıca geldiğimiz ilk andan itibaren doğaya ayrıca doğanın içinde bir bütün olan tüm canlılara karşı duyduğumuz sorumluluğun bilinciyle hareket ettik ayrıca pek çok ilke imza atarak doğa dostu pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Kampüsümüzde 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını son 5 yılda 420 bin metrekareye çıkardık. Çevreci aydınlatmalar ile kampüsümüzü 7/24 aydınlık hale getirdik. Yürüttüğümüz çevre dostu çalışmalar sayesinde Green Metric’te dereceye giren Üniversitemiz, YÖK tarafınca açıklanacak olan Sıfır Atık ayrıca Sürdürülebilir Kampüs Projesinde Türkiye’deki ilk dört üniversite arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Kampüsümüzde yapmış olduğumuz sevgi odaklı çalışmalar sayesinde doğanın tüm unsurlarına hep birlikte sahip çıktık. Bugün, bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Barınma, beslenme ayrıca veterinerlik hizmeti verilecek”

Hizmete açılan eğitim alanında hayvanların güvenli bir biçimde barınması ayrıca beslenmelerinin yanı sıra veterinerlik hizmeti de verileceğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzün kıymetli üyeleri hayvan dostlarımız için hayvan hakları topluluğumuzla iş birliği içerisinde bir eğitim alanı oluşturduk. Oluşturduğumuz eğitim alanında hayvanların güvenli bir biçimde barınması ayrıca beslenmesinin yanı sıra veterinerlik hizmeti de vereceğiz. Alanımızın her metrekaresinde doğaya karşı sorumluluk bilinci yüksek olan değerli öğrencilerimizin emekleri var. Bundan sonraki süreçte de bu eğitim alanının korunması ayrıca yürütülen hizmetlerin sürdürülebilir kılınması noktasında da siz kıymetli öğrencilerimize büyük sorumluluklar düşecek. Rektörünüz olarak her zamanki gibi siz duyarlı gençlerin yanında olacağım. Gelecekte de hep birlikte nice güzel işlere birlikte imza atacağız. Her birinize içinizdeki doğa sevgisi ayrıca sorumluluğu için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Biz birlikte büyük bir aileyiz. Öğrencilerimizle, akademik-idari çalışanlarımızla ayrıca en önemlisi patili dostlarımızla. Eğitim alanımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak, topluluğun faaliyetlerine öncülük ediyor

EÜ Sağlık Kültür ayrıca Spor Daire Başkanlığı bünyesinde, EÜ Rektörlüğünün desteği ile faaliyetlerini sürdüren Hayvan Hakları Topluluğu; kampüs ayrıca çevresindeki yüzlerce hayvanın beslenme, barınma, tedavi, sahiplendirme ayrıca kısırlaştırma gibi temel yaşam ihtiyaçlarını karşılarken; hem yüz yüze hem de sosyal mecralar üzerinden yürüttüğü eğitim ayrıca projelerle öğrencilere farkındalık kazandırıyor. Göreayrıca geldiği günden itibaren Hayvan Hakları Topluluğu ile yakından ilgilenerek, faaliyetlerine aktif katılım gösteren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, topluluğa her türlü desteği vererek sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalara öncülük ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu