tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9579
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 40. Yıl Etkinliği

“Türkiye’de ve Ege Üniversitesi’nde Sosyal Bilimlerin 40. Yılı” Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, enstitünün kuruluş …

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden 40. Yıl Etkinliği
22.07.2022 13:21
0
A+
A-

“Türkiye’de ve Ege Üniversitesi’nde Sosyal Bilimlerin 40. Yılı”

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, enstitünün kuruluş yıldönümü dolayısıyla “Türkiye’de ve Ege Üniversitesi’nde Sosyal Bilimlerin 40 Yılı” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Prof. Dr. Ahmet Arslan, Prof. Dr. İlhan Kayan, Prof. Dr. Mustafa Öner, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal ve beşeri bilimler alanında lisansüstü programlar açmak, uzman ve bilim insanı yetiştirmek ve yüksek nitelikte bilimsel yayınlar yapılmasına imkân sağlamak amacıyla kurulmuştur. Kuruluşunun 40’ıncı yılını kutladığımız enstitümüz geçmiş dönemlerdeki müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız, enstitü sekreterlerimiz ve personelimizin de değerli çabalarıyla binlerce lisansüstü mezun verdi. Günümüzde iki disiplinler arası olmak üzere 34 ana bilim dalında lisansüstü eğitim süreçlerini başarıyla yürütmekte olan enstitümüz ulusal ve uluslararası bilimsel organizasyonları ile adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren düzenlenmekte olan Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilim Şenliği ve bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi, lisansüstü öğrencilerimizin bilimsel gelişim süreçlerini desteklemek üzere enstitümüzün gerçekleştirdiği önemli adımlardır. Bu tür organizasyonlar kurumsal tarih, kültür ve tecrübeye dayalı bilgiyi nesilden nesile aktarmak konusunda önemlidir. Bu nedenle Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Mutluer başta olmak üzere bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün meslektaşlarımıza ve idari personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“7 binin üzerinde mezun verdik”

Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Köklü bir geçmişi bulunan Ege Üniversitesi özellikle son beş yılda akademik ve idari anlamda büyük mesafeler kaydetmiş, araştırma üniversitesi olma, eğitimde kaliteyi artırma ve öğrenci odaklı hedefleri doğrultusunda ciddi ilerlemeler sağlamıştır. Bu kapsamda Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafınca beş yıl süreyle tam akreditasyon almış bulunmaktadır. Bu başarıların oluşmasından hiç kuşkusuz Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın emekleri büyüktür, kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak lisansüstü eğitimimizin kalitesini artırmak amacıyla pek çok çalışmalar gerçekleştirdik. Kurumsal kültürün, aidiyetin ve hafızanın geliştirilmesi de çalışmalarımız içerisinde bulunmaktadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz ve önceki müdürlerimizin de aramızda bulunduğu Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 40. Kuruluş Yılı Etkinliği de bu kapsamda değerlendirilmelidir. Sosyal Bilimler Enstitüsü bugün ikisi interdisipliner 34 anabilim dalına, 61 doktora olmak üzere 170 lisansüstü programa 303 öğretim üyesine, 593 lisansüstü derse ve hali hazırda kayıtlı 2 bin 200 öğrenciye ulaşmış bulunmaktadır. Kırk bu yılın içinde 7 binin üzerinde mezun vermiş bulunuyoruz. Bu gelişmelerde önceki müdürlerimizin de emek ve katkıları çok büyük ve bizim için çok anlamlıdır. Kendilerine minnettarız ve bundan böyle de aramızda görmekten mutluk duyuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Mutluer moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün önceki müdürleri Prof. Dr. Ahmet Arslan, Prof. Dr. İlhan Kayan ve Prof. Dr. Mustafa Öner, “Türkiye’de ve Ege Üniversitesi’nde Sosyal Bilimlerin 40. Yılı” başlığı altında, günümüzde sosyal bilimleri değerlendirdi. Prof. Dr. İlhan Kayan, “ Fenden tıpa kadar pek çok alanda insanların yaptıkları topluma yararlı işlerin hepsinde sosyal bilimleri temel unsur olarak görüyorum. Oradaki eksikliğin toplumdaki temel çöküntüye kaynak olduğunu düşünüyorum” dedi.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Mustafa Mutluer tarafınca katılımcılara “Teşekkür Plaketi” verildi. Etkinliğin ardından katılımcılar “Kadın Çalışmaları ve Endüstriyel Tasarım” sergisini gezdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu