tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ege Üniversitesi Asrın Felaketinde “Tek Yürek” oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ayrıca asrın felaketi olarak nitelendirilen ardışık iki büyük deprem devamında tüm Türkiye ile birlikte Ege Üniversitesi ailesi de yaraların sarılması adına tek yürek oldu.

Ege Üniversitesi Asrın Felaketinde “Tek Yürek” oldu
28.02.2023 11:44
0
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ayrıca asrın felaketi olarak nitelendirilen ardışık iki büyük deprem devamında tüm Türkiye ile birlikte Ege Üniversitesi ailesi de yaraların sarılması adına tek yürek oldu. Depremin gerçekleştiği ilk gün Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde toplanan Ege Üniversitesi senatosu, hem bölgeye yapılacak yardımlar hem de depremden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına hızlı kararlar alarak uygulamaya koydu.

Tüm ülkeyi yasa boğan, eşine az rastlanır bir felaketin yaşandığını dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Depremin ilk gününde senatomuzla olağanüstü toplanarak bir takım kararlar aldık. Öncelikle deprem bölgesinde ikamet eden, depremden doğrudan veya dolaylı yoldan etkilenen öğrencilerimizle tek tek iletişime geçerek ihtiyaçlarını sorduk. Maalesef, bu felakette kaybettiğimiz öğrencilerimiz de oldu. İzmir depreminde edindiğimiz tecrübe ile bölgeye destek olmak adına İçişleri Bakanlığımız, İzmir Valiliğimiz ayrıca AFAD koordinasyonunda ayni ayrıca nakdi yardım kampanyası başlattık. Üniversitemizin idari-akademik tüm mensupları ile tek yürek olarak yardımlarımızı deprem bölgesine koordineli bir şekilde günbegün aktarıyoruz. Özellikle depremin ilk günlerinde önemli ihtiyaçlardan biri olan kan bağışı özelinde da bir kampanya düzenleyerek Kızılay bünyesindeki kan merkezlerine adeta akın ettik. Böylesine büyük bir felaketten ancak el birliği ayrıca yardımlaşma ile çıkılacağının bilinciyle hareket ettik” diye konuştu.

“Bölgeye sağlık personeli desteği sağladık”

Üniversite olarak bölgeye sağlık personeli desteği sağladıklarını ifade eden  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Bölgede yeterli sağlık personelinin bulunması gerekliliğinin bilincinde olarak ilk etapta 29 sağlık çalışanımız, Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonu ile afet bölgesinde yer alan İskenderun Devlet Hastanesine gönüllülük esasıyla giderek burada tedavi hizmeti verdiler. Daha sonra 15 hemşire, 4 çocuk cerrahı, 2 plastik, rekonstrüktif ayrıca estetik cerrahı ile 1 anestezi uzmanından oluşan 22 kişilik yeni bir sağlık ekibi ayrıca 6 hemşire, 8 hekimden oluşan 14 kişilik pediatrik destek ekibi bölgeye ulaştı. Toplamda 65 sağlık çalışanımız, deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarımıza hizmet sağlık hizmeti sundu. Fedakârca depremzede vatandaşlarımızın tedavilerini gerçekleştiren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Afetzedelere psikolojik destek”

İzmir’e gelen depremzedeler için sağlık hizmeti ayrıca psikolojik destek sunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Deprem bölgesinden gerek ambulans uçakla hastanemize getirilen gerekse kendi imkanlarıyla başvuran depremzedelerimizin tedavileri ivedilikle gerçekleştirildi. Üniversitemiz bünyesinde afetten etkilenen çocuk ayrıca erişkinlere üç farklı birimde psikolojik destek veriyor. Afetzede vatandaşlarımız; Sağlık, Kültür ayrıca Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Rehberlik ayrıca Psikolojik Danışmanlık Biriminden, Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ayrıca Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde yer alan Afet ayrıca Psikolojik Travma Polikliniğinden, çocuklar için ise Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ayrıca Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Afet ayrıca Psikolojik Travma Çocuk Polikliniğinden randevu gerekmeksizin yararlanabiliyorlar. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesinde açılan Afet Polikliniğinde depremzede yetişkin ayrıca çocuklar yine randevusuz muayene olabiliyorlar. Tüm imkanlarımızı depremzede vatandaşlarımızın için seferber ediyoruz” diye konuştu.

Deprem bölgesindeki yapıların incelenmesi için bölgeye bir ekip gönderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümümüz hocalarından oluşan ekip, depremden etkilenen illerimize giderek buradaki yapılarda incelemelerde bulundular. Ekibimiz, depremde yıkılan, hasar gördüğü halde yıkılmayan ayrıca sağlam kalan yapıları inceleyerek gözlemlerini aktardılar. Yeni görevlendirdiğimiz inşaat mühendislerimizden oluşan bir diğer ekibimiz de bölgedeki incelemelerini sürdürüyor. Ekiplerimize yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

“Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz”

YÖK’ün uzaktan eğitim kararı doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Yükseköğretim Kurulu’nun 2022-2023 eğitim ayrıca öğretim yılı bahar döneminin ilk etapta uzaktan eğitim yoluyla devam etmesine ayrıca nisan ayında hibrit sürecin değerlendirilmesine yönelik kararı neticesinde üniversitemiz yetkili organlarında gerekli değerlendirmeleri yaparak online eğitime başladık. Güçlü teknolojik altyapıya sahibiz. Üniversitemiz, uzaktan eğitimde önemli bir tecrübeye ayrıca donanıma sahip. Pandemi sürecinde bu altyapımızı kullanarak hiçbir öğrencimize mağduriyet yaşatmadık. Pandemide olduğu gibi şimdi de hiçbir öğrencimize mağduriyet yaşatmayarak eğitim öğretimimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Bu süreçte tüm dijital gücümüzle öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Birlik ayrıca beraberliğin öneminin kat kat arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Yaşadığımız afet, asrın felaketi olarak nitelendiriliyor. Halkımızın genlerinde yer alan yardımlaşma geleneği ile devlet-millet el ele bu felaketin de üstesinden geleceğimize inancım tam. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu