tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Ege Üniversitesi aday öğrencileri ağırladı

Ege Üniversitesi (EÜ), “14. Tercih Günleri” programı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite adaylarını kampüste ağırladı …

Ege Üniversitesi aday öğrencileri ağırladı
03.08.2022 11:06
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ), “14. Tercih Günleri” programı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite adaylarını kampüste ağırladı. Üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere, üniversitenin sunduğu eğitim öğretim, araştırma geliştirme hayatı; sosyal, kültürel, sanatsal, sportif olanakları ile barınma, beslenme ayrıca ulaşım imkânları hakkında bilgilendirme vermek amacıyla 14’üncüsü gerçekleştirilen Tercih Günleri Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonunda başladı. Program kapsamında aday öğrencilere üniversitenin akademisyenleri tarafınca ilgi duydukları bölüm ayrıca fakülteler hakkında detaylı bilgilendirme veriliyor.

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl hem çevrimiçi hem de yüz yüze olarak düzenlendi. Etkinliğe öğrenciler ayrıca veliler yoğun ilgi gösterdi. Büyük Spor Salonunda fakülteler ayrıca yüksekokullar tarafınca kurulan tanıtım stantlarında öğrenciler, Ege Üniversitesi hakkında merak ettikleri tüm soruların cevaplarını aldı.

Stantları gezerek, üniversite adayları ayrıca aileleriyle sohbet eden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, üniversite eğitimine başlayacak olan gençlerimizin bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak amacıyla Tercih Günleri etkinliği düzenliyoruz. Bu etkinlik aracılığıyla öğretim elemanlarımız tarafınca gençlerimize; tercih edebilecekleri bölümler, iş imkânları, üniversitemizdeki eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal yaşam, beslenme ayrıca barınma gibi konularda bilgilendirmeler veriliyor. Aynı zamanda aday öğrencilerimiz ayrıca öğretim görevlilerimiz birebir iletişim kurma fırsatı yakalayarak, akıllardaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırıyorlar. Şeffaf ayrıca erişilebilir yönetim anlayışımız, öğrenci odaklı uygulamalarımızla üniversitemizde oluşturduğumuz huzurlu ayrıca güvenli kampüs ortamımıza tüm aday öğrencilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Aday öğrencilerin tercih listesi oluştururken göz önünde bulundurmaları gereken noktalara da göze çarpan Rektör Budak, “Adaylar, tercihlerinde yer verecekleri üniversitelerin eğitim öğretim altyapısına, kampüs olanaklarına, akademisyen gücüne, sahip oldukları hem kurumsal hem de program akreditasyonuna, uluslararası akademik standartlara uyumuna, bilişim altyapısına, öğrencilerine yönelik pozitif uygulamalarına sektörlerle iş birliklerine, öğrenci topluluklarının yelpazesine sağlık, beslenme, barınma, ulaşım imkânlarına dikkat etmeliler” dedi.

“Hem bizim için hem de ailelerimiz için oldukça verimli bir etkinlik”

Tercih Günleri etkinliğinin gençler için faydalı olacağını ifade eden aday öğrenci İrem Öztürk, “Ege Üniversitesi Tercih Günleri etkinliğini hem biz aday öğrenciler hem de ailelerimiz için oldukça verimli buldum. Benzer etkinliklere kıyasla, stantlarda yalnızca öğrencilerin değil, öğretim görevlilerinin de yer alması hoşumuza gitti. Çünkü ailelerimizle birlikte akıllarımızda hiçbir soru işareti kalmayacak kadar kapsamlı bilgilendirmeler edindik. Etkinliğin benim gibi aklında soru işaretleri bulunan diğer adaylar için de epey faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Etkinliğe katılan aday öğrencilerden Ahmet Yılmaz ise “Gerek kampüs gerekse eğitim ayrıca öğretim imkânları açısından Egeli olmaktan sevinç duyacağımızı düşünüyorum. Etkinliğe geldiğimde edindiğim bilgilendirmeler de bunu teyit ediyor. Stantlarda yalnızca öğrencilerin değil, hocaların da bulunması bize verilen değeri gösteriyor. Umarım gelecek sene ben de bir Egeli olarak buradaki stantlarda yer alabilirim” diye konuştu.

“İletişim Fakültesi teorik eğitimin yanında uygulama imkânı sunuyor”

EÜ İletişim Fakültesinin standında görev alan Arş. Gör. Ecenur Kaya Yıldırım, “Biz, 50 yılı aşkın tarihi olan, ulusal alanda akredite olarak kalitesini kanıtlamış ayrıca uluslararası geçerli diploma imkânı sunan bir fakülteyiz. Teorik altyapıyı verebilecek donanımlı akademik kadronun yanı sıra; öğrencilerine Basın Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi çatısı alındaki EÜ Televizyonu, Ege Ajans Haber Ajansı, Radyo Ege Kampüs gibi uygulama alan ayrıca imkânları da sunuyoruz. Öğrencilerimiz; Erasmus, Farabi gibi değişim programlarından da yararlanabiliyor. Bu yıl tercih yapacak öğrencilerimizi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex