tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5048
EURO
34,8223
ALTIN
2.477,06
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Ege Tıp’ta “3. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi” düzenlendi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafınca “III. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi” gerçekleştirildi. Kongre “Olgu Örnekleriyle Tanı ayrıca Tedavi Yaklaşımı” temasıyla EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlendi.

Ege Tıp’ta “3. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi” düzenlendi
05.06.2023 12:39
0
A+
A-

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafınca “III. Ulusal İntörn Hekimlik Kongresi” gerçekleştirildi. Kongre “Olgu Örnekleriyle Tanı ayrıca Tedavi Yaklaşımı” temasıyla EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlendi. Kongreye EÜ Rektör Yardımcısı ayrıca Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Prof. Dr. Sibel Göksel, akademisyenler ayrıca tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Kongremiz; 6. Sınıf öğrencilerimizin hocaları gözetimde hazırladıkları gerçek olguları sundukları ayrıca bu olguların tanı ayrıca tedavilerinin de tartışıldığı bir öğrenci kongresidir. Kongre oturumlarında mezuniyet hedeflerine uygun olarak belirlenen konular, olgu temelli yaklaşım ile tanı ayrıca tedavi uygulamalarıyla tartışılacak. Amacımız fakültemizden mezun olmak üzere olan intörnlerimizin özellikle birinci basamakta ayrıca toplumda en çok karşılaşılan öncelikli sağlık sorunları özelinde bilgilendirme ayrıca becerilerini güncellemek, hekim olma yolundaki uzun soluklu yolculuklarında fakültemizden ayrılırken son mesajlarımızı verebilmektir” dedi.

“Öğrencilerimiz bu kongre sayesinde ek kazanımlar elde ediyor”

 Tıp eğitiminin önemine değinen Prof. Dr. Gürgün, “Ülkemizde tıp eğitiminin son yılı ‘intörnlük’ olarak adlandırılır. Bu dönemdeki eğitimler Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları’nda belirtildiği üzere öğrencilerin hekimlik yaşamında kullanacağı bilgi, tutum ayrıca becerileri pekiştirecek şekilde uygulanmalıdır. Tıp eğitiminin üç önemli unsuru bulunmaktadır, ‘gözlemleme, uygulama ayrıca öğretme’. Öğrenciler eğitimlerinin ilk beş tarihinde teorik ayrıca uygulamalı derslerin yanı sıra hasta başı eğitimlerinden sonra öğretim üyeleri ayrıca yardımcılarının gözetiminde ilk kez hasta ortamlarında bire bir uygulamaya bu dönemde geçmektedirler. 5 yıl boyunca edindikleri bilgilendirme ayrıca deneyimlerini pekiştirdikleri en önemli yıldır. Ayrıca, öğrencilerimiz bu kongre sayesinde ek kazanımlar da elde ediyor. Kongrede sunulacak olguları hazırlarken danışman öğretim üyeleri ile mesleki olarak yakın iletişimde bulunarak sunum becerilerini ayrıca o konu hakkındaki bilgilerini pekiştirme fırsatı da yakalayabiliyorlar” diye konuştu.

Prof. Dr. Gürgün, “Kongremizin bilimsel programının oluşması sosyal medyada tanıtılması dahil tüm organizasyonu fakültemiz intörnlerinin gayret ayrıca çabaları ile oluşturuldu. Fakültemizin eğitim-öğretim, araştırma ayrıca sağlık hizmeti alanlarında vermiş olduğu destek ayrıca katkılarından dolayı başta Rektörümüz sayın Prof. Dr. Necdet Budak’a, kongre düzenleme kuruluna, bilimsel komite üyelerine, kongrede emeği geçen intörn doktorlarımıza, üniversitemiz uzaktan eğitim merkezi UZEM’e ayrıca ülkemizin dört bir yanından kongremize katılan genç meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yakında fakültelerinden mezun olacak olan tüm intörn doktorlarımıza meslek yaşamlarında başarılar diliyor, verimli güzel bir kongre diliyorum” dedi.

Kongre kapsamında yapılan sunumlar hem yüz yüze hem de aynı anda canlı olarak yayınlandı. Toplamda 750 katılımcının katıldığı kongrede 45 farklı tıp fakültesinden öğrenciler ayrıca pratisyen hekimler sunumlar gerçekleştirdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet