tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ege Diş Hekimliği ‘A Plus’ statüsünü güçlendirdi

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi ‘Sağlıkta Kalite Standartları Değerlendirme’ puanını yükseltti Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık …

Ege Diş Hekimliği ‘A Plus’ statüsünü güçlendirdi
31.08.2022 10:21
0
A+
A-

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi ‘Sağlıkta Kalite Standartları Değerlendirme’ puanını yükseltti

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ayrıca Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafınca yapılan “Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi” sonucunda puanını 91.98’e yükselterek A Plus Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi konumunu güçlendirdi.

Türkiye’nin alanında en köklü fakültelerinden olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin; eğitim öğretim ile ağız ayrıca diş sağlığı tedavi hizmet standartlarını ayrıca kalitesini geliştirerek perçinlendiği vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu süreçteki özverili çalışmalarından ötürü fakültemiz akademik ayrıca idari personeli başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ayrıca Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafınca yapılan “Sağlıkta Kalite Değerlendirmesi” sonucunda EÜ Diş Hekimliği Fakültesi bir önceki değerlendirmede 90,16 olan puanını 91.98’e yükselterek A Plus Hastane konumunu perçinledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’de beş yıllık ilk tam kurumsal akredite olan Araştırma Üniversitemizin Diş Hekimliği Fakültesi, gerek eğitim kalitesi gerekse sunduğu sağlık hizmetleriyle başarısını her geçen gün artırmayı sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı’mızın ilgili birimleri tarafınca yapılan değerlendirmelerde fakültemizin verdiği sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığı ayrıca bu durumun sürdürülebilir olduğu bir kez daha tescil edildi. Bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yetkin akademik kadrosu ayrıca donanımlı laboratuvarları ile ağız ayrıca diş sağlığında öncü olan fakültenin son dönemde fiziki altyapısını, teknolojik imkânlarını güçlendirdiklerini vurgulayan Rektör Budak, “Ağız ayrıca diş sağlığı özelinde öncü akademik birimlerden birisiyiz. Ülkemizin pek çok ilinden resmi ayrıca özel statüdeki hastaların güç olan tedavilerinin başvurulduğu bir merkez konumundayız. Uluslararası standartların üzerinde tanı ayrıca tedavi hizmeti sunuyoruz. Mevcut yapımıza ilaayrıca olarak geçen yıl açılışını yaptığımız Ağız ayrıca Diş Sağlığı Merkezi, gerek öğrencilerimize sağladığı uygulamalı eğitim olanağı açısından gerek sağlık hizmetlerinin kapasitesinin artırılması noktasında fakültemize ciddi katkılar sundu. Modern diş hekimliğinin gerektirdiği tüm klinik uygulamaları başarıyla gerçekleştiren fakültemiz 200 bine yakın hastaya hizmet verdi. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültemize bağlı olarak Karşıyaka’da yer alan Suat Cemile Balcıoğlu yerleşkemizde de bölge halkına sağlık hizmeti sunmaya başladık” dedi.

“Diş hekimliği alanında Türkiye birincisi”

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin başarılarından bahseden Rektör Budak, “Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı tarafınca yayınlanan sağlık turizmi için yetkilendirilen sağlık tesisleri listesine girmeye hak kazanan Diş Hekimliği Fakültemiz, en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarının yaptığı değerlendirmelerde dünyada 150-200 bandında, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise birinci sırada yer alıyor. 2022 YKS Sonuçlarına göre Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasındaki diş hekimliği fakülteleri içinde en yüksek puan ile öğrenci alan 2. fakülte oldu” diye konuştu.

“Sürekli olarak iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise “Bölgemizin ilk diş hekimliği fakültesi olarak yarım asırdan fazla süredir hem eğitim hem de sağlık hizmeti sunumuna devam ediyoruz. Çağın gereklerine uygun olarak yenilenen tedavi üniteleri, tekrardan dizayn edilen kliniklerimizde hastalara en iyi hizmeti sunuyoruz. Hizmet kalitemizin standartlarını daha ileri noktalara taşımak için sürekli olarak iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ayrıca Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafınca yapılan Sağlıkta Kalite Standartları Değerlendirmesi sonucu 91.98 puan alarak, A Plus Hastane konumumuzu koruduk. Tanı ayrıca tedavi hizmetleri ile ağız ayrıca diş bakımına yönelik sosyal sorumluk projeleri hazırlayarak erken yaşta farkındalık oluşturan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kalite anlayışını içselleştiren mensuplarımızla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza fakültem ayrıca şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu başarı üniversitemize ayrıca diş hekimliği fakültemiz ailesine aittir. Akademisyeninden idari çalışanına kadar tüm personelimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu