tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EBSO’dan 10 Ayda 3. Proje Başarısı

EBSO, geçtiğimiz Aralık ayında 485 bin Euro’luk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı’na sunulan 714 bin 793 …

EBSO’dan 10 Ayda 3. Proje Başarısı
09.11.2022 00:38
0
A+
A-

EBSO, geçtiğimiz Aralık ayında 485 bin Euro’luk Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Projesi, Nisan ayında Avrupa İşletmeler Ağı’na sunulan 714 bin 793 Euro’luk AB Projesi’nin ardından; İstihdam, Eğitim veya Öğretimde Olmayan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destekleme Programı’na (NEETs) başvurusu yapılan The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli projesi Avrupa Birliği(AB) tarafınca kabul edildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yönetime geldikleri günden bu yana proje bazlı çalışmaları ön plana aldıklarını, bunun EBSO üyelerine ayrıca doğal olarak İzmir’e önemli avantajlar sağladığını belirtti. Yorgancılar Bilişim sektöründeki 2 projenin de final aşamasına geldiğini belirterek “Önümüzdeki günlerde 2 projemizle ilgili müjdeli haberleri vermeyi umut ediyoruz” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) tarafınca İstihdam, Eğitim veya Öğretimde Olmayan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destekleme Programı’na (NEETs) başvurusu yapılan The NEET Carries The Machinery Sector To The Future” isimli proje AB tarafınca kabul edildi. Mevzu Bahis proje ile birlikte EBSO’nun aktif olarak yürüttüğü Avrupa Birliği proje sayısı 3’e yükseldi.

Projenin genel hedefinin, toplum düzeyinde olumlu ekonomik etki ayrıca geçim kaynağı sağlamak, 18-29 yaş aralığındaki ne eğitimde ne de istihdamda olan genç kadın ayrıca erkek nüfusun sosyal entegrasyonunu desteklemek olduğu belirtildi. Başta İzmir olmak üzere Türk Makine Teknolojileri sektörünün ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin geliştirilmesinin planlandığı projede, mesleki gelişim eğitimleri yoluyla istihdam ihtiyacı sorunlarına daha iyi cevap verebilmek, istihdam edilebilirliği artırmak, ne eğitimde ne de istihdamda olan genç nüfusun aktif bir işgücü olmalarına yardımcı olmak konu başlıkları yer alacak.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar böyle bir dönemde bu miktarda bir projenin kabulünün hem bölge, hem de EBSO için son derece önemli olduğunu belirterek “12 ay sürecek projenin toplam bütçesi 328 bin 517 Euro’dur. Proje kapsamında, Alman-Türk Ticaret ayrıca Sanayi Odası referansıyla seçilen Alman eğitim kurumlarındaki Türk öğretmenler, çağın ayrıca sektörün en güncel müfredatları ile Almanya’da eğitim görecekler ayrıca edindikleri bilgileri İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ayrıca İŞKUR iş birliği ile seçilen ne eğitimde ne de istihdamda olan(NEET) 18-29 yaş aralığındaki genç kadın ayrıca erkeklere aktaracaklardır” dedi.

Proje kapsamında, makine sektörünün en güncel donanımları ile Konak Çınarlı Mesleki ayrıca Teknik Anadolu Lisesi’nde Makine Teknolojileri Laboratuvarı kurulacağını vurgulayan Başkan Yorgancılar “Bu laboratuvarda, Almanya’da eğitim gören 15 öğretmen tarafından, İŞKUR ayrıca İBB Meslek Fabrikaları’ndan seçilen 75 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitim alan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi(MYK) alması sağlanacak, ardından iş başı eğitim programlarına dahil edilerek, Üye firmalarımızda öğrendikleri bilgilerin pekiştirilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

Sektörün önde gelen isimleri ile projede eğitim görecek katılımcıların çeşitli konferanslar ayrıca kişisel gelişim eğitimlerinde bir araya getirileceğini de hatırlatan Yorgancılar şunları söyledi: “Program katılımcılarımız mesleki bilgilerinin yanında psikolojik olarak da destekleneceklerdir. Ve Çınarlı Mesleki ayrıca Teknik Anadolu Lisesi’nde günümüz teknolojileri kapsamında kurulacak Makine Teknolojileri Laboratuvarı hem öğrencilere, hem de meslek öğrenmek isteyenlerin eğitimleri için kullanılmaya devam edecek”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu