tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5698
EURO
34,6715
ALTIN
2.503,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

E-Ticaret Depo Hacmi Akıllı Teknolojiler Sayesinde Genişliyor

Yapay Zeka ile Desteklenen Teknolojiler Modern Depolama Sistemlerine Çözüm Sunuyor! Pandeminin de etkisiyle ülkemizde ayrıca dünya genelinde …

E-Ticaret Depo Hacmi Akıllı Teknolojiler Sayesinde Genişliyor
31.08.2022 15:51
0
A+
A-

Yapay Zeka ile Desteklenen Teknolojiler Modern Depolama Sistemlerine Çözüm Sunuyor!

Pandeminin de etkisiyle ülkemizde ayrıca dünya genelinde online alışverişe olan ilgi büyük ölçüde artış gösterdi. Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı 2021 e-ticaret raporuna göre; ülkemizdeki e-ticaret hacmi bir önceki yıla göre 69 oranında arttı ayrıca online alışveriş için harcanan toplam tutar 381,5 TL’ye ulaştı. Bu kadar hızlı bir büyüme oranı olan pazara lojistik ayrıca depolama alanlarında hizmet veren Horoz Lojistik ise son dönemde kendi geliştirdiği neredeyse 100 tam otomasyona sahip e-depoyu kullanıma açtı. E-ticaret sevkiyatlarındaki yükselişleri karşılamak üzere geliştirilen SCADA destekli depo, stok doğruluğu ayrıca hatasız sevkiyat alanlarında kullanılacak.

1942 tarihinde lojistik sektöründe hizmet vermek üzere kurulan Horoz Lojistik, son yıllarda teknolojik yatırımları ile de ilgi çekmeye başladı. Dijitalleşmeye olan yönelimdeki artışı takip ederek yapay zeka destekli teknolojiler geliştiren firma, Nisan 2021 itibariyle yeni nesil bir depo projesini hayata geçirdi. Özellikle e-ticaret için tasarlanan bu modern depo, depo yönetim yazılımı ile destekleniyor ayrıca aynı gün mal kabulden kişiye özel paketlemeye kadar her alanda sürece entegre oluyor.

Online alışveriş ihtiyaçları minimum insan müdahalesi ile karşılanıyor!

Lojistik sektöründe Türkiye’deki ilk milli kuruluş olan Horoz Lojistik, 5 kıtadan 109 ülkede birbirinden farklı lojistik çözümler üreten bir firma. Verdiği kaliteli hizmet standartları ile sektörü iyileştirmeye çalışan firmanın en son getirdiği yeniliklerden biri ise akıllı depolama hizmetleri. Yapay zekayı kullanarak sektörel ihtiyaçlara en iyi çözüm olmayı amaçlayan bu projenin öne çıkan özelliklerinden bazıları ise; artan e-ticaret alışkanlıkları ile birlikte gelen stok kontrolü, ürün tedariği ayrıca iade gibi birbirinden farklı süreçleri aynı anda sürdürmek. Tamamen Horoz Lojistik’e ait bir yapı olarak geliştirilen akıllı depo hizmeti, günde 50 bin siparişi verimli şekilde yönetecek dev bir kapasiteye sahip. Bu kapasite sayesinde kalite kontrol hizmetleri, ürün stoğu takibi, izlenebilirlik ayrıca alternatif kargo seçenekleri gibi e-ticaret aktivitelerini kolaylaştıran pek çok çözüm devreye alınmış durumda.

Depoda verimliliği artıran ayrıca sipariş hazırlama hızını 4 katına çıkaran bu akıllı sistem, hem markalara hem de müşterilere daha kaliteli bir e-ticaret hizmeti verilmesini sağlıyor. Buna göre; partiler halinde toplanan siparişler otomatik paketleme makineleri, boş kasa hatları ayrıca otomatik barkodlama sistemleri sayesinde e-ticaret firmalarının tümüne tek bir elden yanıt verebiliyor ayrıca bütün sürecin “minimum insan, maksimum hız” mantığıyla ilerletilmesini sağlıyor.

Özel günlerde artan e-ticaret hacmine en iyi çözüm akıllı depo sistemi!

E-ticarette müşterilerimizin birden fazla kanalda sattıkları malların sevkiyat ayrıca stok takiplerini yapabilmeleri için bir platform geliştirdik diyen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz hayata geçirdikleri e-depo sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bütün dünyada ayrıca ülkemizde özel günlerde markalar tarafınca yapılan indirimler müşterileri e-ticarete yönlendirmiş durumda. Elde edilen verilere göre; “Black Friday” olarak bilinen Efsane Cuma döneminde online alışveriş hacminde geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre 38’lik bir artış gözlendi. Kredi kartı ayrıca debit kart ile yapılan işlemlerin sayısında ayrı ayrı yükselişler yaşanırken müşterilerin giyimden kozmetiğe, mobilyadan elektroniğe kadar her alanda e-ticarete daha fazla yöneldiği kanıtlandı.

Bu yönelimleri iyileştirmek ayrıca müşteri-marka arasındaki mağduriyetleri gidermek adına Horoz Lojistik olarak geliştirdiğimiz e-depo sistemi ise, yoğun alışverişlerin yapıldığı popüler dönemleri bile verimli şekilde yönetmeyi başardı. Tekli ürün siparişlerinde günlük kapasitesi 250 bine ulaşan akıllı e-depo sistemi; anneler günü, efsane cuma, sevgililer günü ayrıca yılbaşı gibi ölçek artışı gözlenen dönemlerde markalar için en iyi çözümlerden biri haline geldi. Tam otomasyon sistemi sayesinde siparişleri ayrıştıran, kişiye özel paketleme sistemlerine sahip olan ayrıca ihtiyaca uygun şekilde cevap veren sistem; aynı gün mal kabulde 99.5, aynı gün sevkiyatta 99.8, hatasız sevkiyatta 99.9 ayrıca stok doğruluğunda 99.8 oranında verimlilik sağlayarak en başarılı sistem olduğunu kanıtladı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet