tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5700
EURO
34,7581
ALTIN
2.495,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Dyson Zone™ Ocak Ayında Belirlenen Ülkelerde Satışa Sunuluyor

Ses bilimi: Dyson’ın hava temizleme özelliğine sahip yüksek kaliteli, aktif gürültü engelleyici kulaklıkları Ocak ayından itibaren belli ülkelerde kullanıcılarla buluşuyor.

Dyson Zone™ Ocak Ayında Belirlenen Ülkelerde Satışa Sunuluyor
20.12.2022 00:03
0
A+
A-

Ses bilimi: Dyson’ın hava temizleme özelliğine sahip yüksek kaliteli, aktif gürültü engelleyici kulaklıkları Ocak ayından itibaren belli ülkelerde kullanıcılarla buluşuyor.

•Dünyayı iki kez turlayın: Dyson Zone™ gürültü engelleyici kulaklık, kullanıcılara 50 saate kadar ultra düşük distorsiyonlu ses, gelişmiş gürültü engelleme ayrıca tam spektrumlu ses üretimi sağlıyor.

•Gelişmiş gürültü engelleme: Kulaklıkta 11 mikrofon bulunurken, Aktif Gürültü Engelleme (ANC) sistemi şehrin sesini 38 desibele kadar azaltmak için sekiz adet mikrofon kullanıyor ayrıca bu mikrofonlar çevredeki sesleri saniyede 384.000 kez analiz ediyor.

•Aslına sadık, tam spektrumlu ses: Dyson Zone™, 6Hz-21kHz arasındaki frekansları tekrardan üretmek için duyulabilir olanın ötesine geçerek her notanın veya kelimenin duyulmasını sağlıyor.

•Ultra düşük ses bozulması: Hoparlör sürücüsü ayrıca elektroniği, mekanik sistem, malzemeler ayrıca akustik, ses bozulmasını en aza indirmek için özenle tasarlandı. Sürücü çıkışı, saniyede 48.000 kez akıllı sinyal işleme ile daha da eşitleniyor ayrıca bu da tüm frekans aralığında harmonik bozulmayı duyulamaz seviyelere (0,08 @ 94dB @1kHz) indirmek için gürültü engellemeyle birleşiyor.

•Daha fazla ayrıntı duymak için bilimsel olarak ayarlandı: Benzersiz bir EQ (Ekolayzer) ayarı, duyulabilir frekans aralığının tamamında net ayrıca saf ses için frekans eğrisini optimize ediyor.

•Hareket halindeyken kirlilikle mücadele etmek için yüksek verimli filtreleme: Çıkarılabilir bir vizör, kullanıcının burnuna ayrıca ağzına temizlenmiş hava yönlendiriyor. Elektrostatik filtreler 0,1 mikron2 kadar küçük partiküllerin yüzde 99’unu yakalarken, K-Carbon, potasyumla zenginleştirilmiş karbon filtreler şehir kirliliğinde en yaygın olan asidik gazları hedef alıyor.

•Sürükleyici dinleme, konfor için tasarlandı: Farklı kafa boyutları ayrıca geometrileri üzerinde yapılan testler sayesinde kulaklıklar herkes için aynı sürükleyici sesi elde ediyor.

•Telefon: Çift mikrofon hüzmeleme ayrıca gürültü engelleme teknolojisi, net sesli aramalar, ses kaydı ayrıca ses kontrolü sağlıyor.

08.12.2022 İSTANBUL, Türkiye – Dyson bugün, Ocak ayından itibaren Çin’de ayrıca Mart ayından itibaren ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong Özel İdari Bölgesi ayrıca Singapur’da satışa sunulacak olan Dyson Zone™ kulaklıkların tüm özelliklerini duyuruyor. Yılın başlarında duyurulan Dyson Zone™ kulaklıklar, ihtiyacınız olduğunda net, etkileyici bir dinleme deneyimi ayrıca hareket halindeyken hava temizleme özelliği sağlıyor. Beş yıllık araştırma ayrıca geliştirme sürecinin ardından, kulaklıklar 50 saate kadar ultra düşük ses bozulması1, gelişmiş gürültü engelleme ayrıca aslına sadık, tam spektrumlu ses üretimi sunuyor. Dyson Zone™ ve 0,1 mikron2 kadar küçük partiküllerin yüzde 99’unu yakalarken, K-Carbon, potasyumla zenginleştirilmiş karbon filtreler NO2 (Azot Dioksit) ayrıca SO2 (Kükürt Dioksit) dahil olmak üzere şehir kirliliğinde en yaygın olan asidik gazları hedef alıyor.

Şehir kirliliği sorunu

Küresel nüfusun yarısından fazlası şehirlerde yaşıyor. Bu oranın 2050 yılına kadar her 10 kişiden 7’sine ulaşması bekleniyor3. Kentsel nüfus arttıkça, ulaşım, inşaat, trafik gibi altyapılar da artarken, bunların hepsi yaşadığımız çevreyi etkiliyerek havayı kirletiyor ayrıca gürültü yaratıyor.

  • New York toplu taşıma kullanıcılarının tahminen yüzde 90’ı tavsiye edilen desibel sınırını aşan seviyelere maruz kalıyor4. AB’de gürültü kirliliği her 5 vatandaştan 1’ini etkiliyor5.
  • Hava kirliliği küresel bir sorun… Dünya nüfusunun yüzde 99’u Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) güvenli kirlilik seviyelerini aşan bölgelerde yaşıyor6.
  • Birçok coğrafyada, yerel insan kaynaklı kirlilik en büyük tehdit değildir. Avrupa, Batı Asya ayrıca Afrika’da, Birleşmiş Milletler Çevre Programı’na göre hava kirliliğinin birincil kaynağı rüzgarla taşınan tozdur7.

Dyson Zone™ çözümü

Dyson Zone™ kulaklıklar, şehir gürültüsü ayrıca hava kirliliği zorluklarının üstesinden gelmek için tasarlandı. Gelişmiş lityum-iyon piller ayrıca USB-C şarjı ile çalışan kulaklıklar, 50 saatlik yalnızca ses çalışma süresi1 veya 4 saatlik kombine hava temizleme ayrıca ses çalışma süresi sunuyor. Ve 3 saatte yüzde 100 şarj oluyor.

Dyson Zone™ hava temizleyici kulaklıklar, Dyson’ın hava akımı, filtreleme ayrıca motor teknolojilerindeki 30 yıllık uzmanlığından, iç ayrıca dış mekân hava kalitesi konusundaki çalışmalarından doğdu. Her bir kulaklıktaki kompresörler havayı çift katmanlı filtrelerden geçiriyor ayrıca kullanıcının burnuna ayrıca ağzına temassız çıkarılabilir vizörden yönlendirilen iki arıtılmış hava akımı yönlendiriyor. Elektrostatik filtreler 0,1 mikron2 kadar küçük partikül kirliliğinin yüzde 99’unu yakalarken, K-Carbon, potasyumla zenginleştirilmiş karbon filtreler NO2 ayrıca SO2 dahil olmak üzere şehir kirliliğinde en yaygın olan asidik gazları hedef alıyor.

Ürün ve bas, orta ayrıca tiz seslerde netlik için ultra düşük ses bozulması ayrıca geniş bir frekans aralığı ile yüksek kaliteli, sürükleyici ses sunmak üzere tasarlandı. Dyson Zone™ telefon görüşmeleri, ses kaydı ayrıca ses kontrolü için ek bir mikrofon içeriyor. Telefon mikrofonu, çift mikrofon hüzmeleme sağlamak için ileri beslemeli ANC mikrofonuyla birleşiyor. Hüzmeleme, her bir mikrofondan gelen sinyalleri, sistemin kullanıcının arkasından ayrıca yanlarından gelen gürültüyü duymamasını sağlayacak şekilde birleştirerek ses iletiminde daha fazla netlik sağlıyor.

Dyson Zone™ Özellikleri

Ses mühendisliğinde Dyson yaklaşımı

Dyson Zone kulaklıklar olağanüstü sürükleyici bir dinleme deneyimi sunuyor. Birçok ses geliştiricisi altın bir dinleyiciye güvenirken; bu yöntem, eğitimli bir kişinin ‘iyi’ sesin nasıl olduğunu belirlediği ses endüstrisinde yaygın bir uygulama haline geldi. Dyson mühendisleri daha bilimsel bir yaklaşım benimsemeyi tercih ederek ses araştırmalarına öncülük etti ayrıca ortaya çıkan spesifikasyon hedeflerini kapsamlı kullanıcı denemeleriyle doğruladı.

  • Ultra düşük ses bozulması için tasarlandı: Hoparlör sürücüsü ayrıca elektroniği, mekanik sistem, malzemeler ayrıca akustik, ses bozulmasını en aza indirmek için özenle tasarlandı. Sürücü çıkışı, saniyede 48.000 kez akıllı sinyal işleme ile daha da eşitleniyor ayrıca bu da tüm frekans aralığında harmonik bozulmayı duyulamaz seviyelere (0,08 @ 94 dB @1 kHz) indirmek için gürültü engellemeyle birleşiyor.
  • Gelişmiş gürültü engelleme: Üründe 11 mikrofon bulunurken, Dyson Zone ANC sistemi, çevredeki gürültüyü saniyede 384.000 kez izleyen sekiz mikrofon kullanıyor. Dyson Zone, 20 Hz ila 20 kHz arasında 38 desibele kadar gürültü engelleme sunuyor.
  • Aslına sadık, tam spektrumlu ses: Dyson Zone, 6 Hz – 21 kHz arasındaki frekansları tekrardan üretmek için duyulabilir olanın ötesine geçerek her notanın veya kelimenin duyulmasını sağlıyor. Hoparlörün frekans aralığının uç noktalarında ses üretiminin doğru olması daha zordur, bu nedenle Dyson Zone insan işitme duyusunun ötesine geçerek spektrumun duyulabilir kısmında daha fazla netlik elde ediyor. Böylesine geniş bir frekans aralığı, elektroakustik mühendislik sistem mühendisliğine ayrıca temel bileşenlere bağlıdır: 40 mm, 16 ohm, neodimyum hoparlör sürücüleri ses sisteminin kalbinde yer alıyor.
  • Daha fazla ayrıntı duymak için bilimsel olarak ayarlandı: Bilimsel ölçümlerle yönlendirilen ayrıca geniş kullanıcı denemeleriyle onaylanan Dyson mühendisleri, tüm ses spektrumunda en fazla netliği ayrıca ayrıntıyı veren özelliği belirledi. Dyson, yüksek kaliteli bir ses deneyimi sunmak için tüm duyulabilir frekans aralığında net, saf ses için frekans eğrisini optimize eden benzersiz bir Ekolayzer (EQ) ayarı oluşturdu.
  • Tam konfor içinde etkileyici dinleme: Hiçbir kafa yapısı aynı değildir ayrıca bu farklılık ses performansının yanı sıra kafa bandının sıkıştırma kuvveti, çıkarılabilir vizörün geometrisi ayrıca malzemeleri, ürünün ayarlanabilirliği ayrıca çok daha fazlası dahil olmak üzere birçok konfor unsurunu etkiliyor. Kulak yastıkları hem pasif zayıflatma hem de konfor için geleneksel kulak yastıklarından daha düzdür ayrıca yastıklar optimum konfor için kulakla hizalanacak şekilde açılıdır.

Gerçek dünya koşullarında üst düzey filtreleme

Dünya genelinde ortalama 190 milyon kişi metroyla seyahat ediyor ayrıca bu da yolcuları partikül (PM2.5 ayrıca PM10) gibi kirleticilerin karışımına maruz bırakıyor ki bu da bazı şehirlerde sokak seviyesinden daha yüksek seviyelere ulaşabiliyor.

İşe gidip gelirken, yurt dışına seyahat ederken veya yaşadığınız şehri dolaşırken şehirdeki hava kirliliğiyle mücadele etmek zor bir durumdur. Dyson Zone™’daki filtreleme sistemi ayrıca hava dağıtım mekanizması, bu tür görevlerin üstesinden gelmek için özel olarak tasarlandı. Hassas mühendislik ürünü kompresörler, 9.750 rpm’ye kadar dönerek havayı çift katmanlı filtrelerden çekiyor. Negatif yüklü elektrostatik filtre ortamı, alerjenler gibi ultra ince partikülleri ayrıca fren tozu, endüstride yanma ayrıca inşaat gibi kaynaklardan gelen partikülleri 0,1 mikron2 kadar küçük partiküller için yüzde 99 verimlilikle yakalıyor. Bu partiküller en çok sağlık kuruluşlarını ilgilendirirken sağlık üzerindeki uzun vadeli etkilerinin araştırılmasına yönelik yatırımlar devam ediyor. İkinci bir katman olan K-Carbon, özellikle NO2, SO2 ayrıca O3 gibi şehir gazı kirleticilerinin yanı sıra inşaat dumanı, kanalizasyon veya metro sistemlerindeki bayat hava gibi kötü şehir kokularını da yakalayan potasyumla zenginleştirilmiş bir karbon katmanıdır. Filtreler, coğrafi konuma bağlı olarak 12 aya kadar dayanıyor.

Algılama, bağlanılabilirlik ayrıca uygulama geliştirme

NO2 (Azot Dioksit) şehirlerdeki en yaygın gaz kirleticilerden biridir. Yanmanın bir yan ürünüdür ayrıca trafik ayrıca inşaat gibi kaynakları vardır. SO2 (Sülfür Dioksit) gibi diğer asidik gazların yanı sıra, Dyson Zone™ içindeki potasyumla zenginleştirilmiş karbon filtreler, şehir havasının zorluklarını karşılamak için özellikle bu asidik gazları hedef alıyor. Yerleşik bir sensör, NO2 seviyeleri için havayı izliyor ayrıca bunları gerçek zamanlı çevresel gürültü seviyelerinin yanı sıra MyDyson™ uygulaması aracılığıyla canlı olarak takip ediyor. Dyson ev içi hava temizleyicileri gibi, Dyson Zone™ da daha sağlıklı alışkanlıklar kazandırmak için kullanıcının çevresi hakkında eyleme geçirilebiliyor, anlaşılabilir bilgileri parmak uçlarında sunuyor. Yerleşik bir ivmeölçer, kullanıcının aktivitesini izliyor ayrıca vizör takılıyken otomatik moddayken arıtılmış hava akışını uygun şekilde ayarlıyor. Kafa algılama özelliği, takılmadığında ürünü bekleme moduna alıyor ayrıca çıkarılabilir vizörü takmak konuşma modunu etkinleştiriyor, hava temizlemeyi durduruyor ayrıca müziği duraklatarak pil ömrünü akıllıca optimize ediyor.

MyDyson™ uygulaması ve Dyson Zone™’u kontrol etmek, hava akım hızını ayrıca gürültü engelleme modunu ayarlamak ayrıca Dyson Ekolayzer (EQ) (geliştirilmiş), Bass Boost (bas) ayrıca Neutral (naturel ses) olan üç mod arasından seçim yaparak ses eşitlemesini tercihe göre uyarlamak için de kullanılabiliyor. MyDyson™ uygulamasında, işitsel sağlık kılavuzuna uygun olarak ses yüksekliği sınırı seçilebiliyor.

Dyson Zone™ hava temizleyici kulaklıklar, özellikle Güneydoğu Asya kampüslerimizdeki yazılıma odaklanılarak İngiltere, Singapur, Malezya ayrıca Çin’deki ekipler tarafınca tasarlandı. Uygulama geliştirme ayrıca entegrasyonu, sorunsuz bir bağlantı sağlamak ayrıca akıllı, anlamlı hava ayrıca gürültü kirliliği izleme özellikleri sağlamak için kritik bir projeydi.

Tüm Dyson makinelerinde olduğu gibi, hava temizleme özelliğine sahip Dyson Zone™ gürültü önleyici kulaklıklar da sıcaklık kontrollü odalar, düşme testi, malzeme ayrıca kumaş aşınma testi, düğme sağlamlığı ayrıca çok daha fazlasıyla en uç noktalarda test edildi. Dyson Malezya Geliştirme Merkezi’ndeki uzman test mühendislerimiz, İngiltere merkezli testlere ek olarak daha sıcak iklimlerde ayrıca daha yüksek nem oranlarında da testler gerçekleştirdi. Kullanıcı denemeleri ABD, İngiltere, Çin ayrıca Singapur’da gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet