tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü D-Smart’a konuk oldu

D-Smart’ta yayınlanan Gündem Özel programında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Demirören Haber Ajansı’ndan Serhan Türk’ün sorularını yanıtladı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü D-Smart’a konuk oldu
01.02.2023 00:04
0
A+
A-

D-Smart’ta yayınlanan Gündem Özel programında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Demirören Haber Ajansı’ndan Serhan Türk’ün sorularını yanıtladı.

“DÜZCE’NİN 50 YILINI KAPSAYACAK PROJELER YAPIYORUZ”

Belediye Başkanlığı görevinde Nisan ayında 4’üncü yılını tamamlayacak olan Faruk Özlü, şunları söyledi: “Başkanlık sürecinde yaptıklarımı bir kitapta topluyorum. Yaptığımız projeleri anlatmak ayrıca Düzceliler’in bu projelere sahip çıkmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar yaptığımız işlerin arkasında bir mühendislik ayrıca finansal analiz var. Bütün projelerimiz Düzce’nin 50 yılını kapsayacak şekilde yapılıyor.” dedi.

“KONUT STOĞUMUZUN YÜZDE 75’İ YENİLENDİ”

Faruk Özlü, deprem hazırlıklarına da değinerek, “Düzce’nin deprem ile anılmasını istemiyoruz. Biz daha kültürel, turistik yönlerimiz ile anılmak istiyoruz. Geçenlerde bir deprem daha yaşadık. Deprem devamında alınan önlemler devletin ne kadar iyi süreci yönettiğini görüyoruz. Devlet afetler özelinde hızlı ayrıca çevik. AFAD’ın etkin kullanıldığını görüyoruz. 23 Kasım Düzce depremi çok başarılı bir operasyondur. 1999 depreminden sonra konut stoğu yenilendiği için bu depremde can kaybı yaşamadık. Yüzde 20-25’lik bir konut kaldı yenilenmeyen, bunlar için de projelerimizi hazırladık. Önümüzdeki depremlere karşı Düzce’yi hazır hale getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Düzce’nin turistik yönünü ön plana çıkarmak istediklerini söyleyen Özlü; “Düzce’nin güneyi yayla ayrıca şelale, kuzeyi tarih ayrıca deniz. İnsanlar niye Düzce’ye gelmeli? Doğal güzelliklerimizi görmek için, deniz için, at çiftlikleri için gelmeliler. Ulaşımı çok kolay bir şehir.” dedi.

“GALATASARAY AYRICA BEŞİKTAŞ’I DA BURADA TESİS YAPMAYA DAVET EDİYORUZ”

Fenerbahçe’nin kullandığı Topuk Yaylası Tesisleri’ne de değinen Faruk Özlü; “Bu yayla 1300 metrede. Sporcuların antrenman yapması için çok ideal. Yurt içinden ayrıca yurt dışından bir çok kulüp geliyor. Kulüplerin burada kamp yapması çok kolay ayrıca rahat çünkü ulaşımı çok kolay. Başka yaylalarımız da var. Beşiktaş, Galatasaray kulüplerini de davet ediyoruz. Buraya gelip kamp yapabilirler. Tesis kurmaları için bu kulüplerin yöneticilerini de davet ediyoruz. Yurt haricinde dövizle kamp yapmasınlar. Burada tesis için bir çok yer var. Biz kulüplerin taleplerini karşılamaya hazırız.” dedi.

Faruk Özlü, Düzce’nin nasıl ‘Spor Şehri’ olacağını anlattı: “Her mahallemizde amatör spor kulüpleri var. Biz bu kulüplere de destek verip, oralardan futbolcu yetiştirmek istiyoruz. Bu kulüplere malzeme ayrıca maddi destek yapıyoruz. Spor Akademisi kurduk. Düzce Milli eğitim İl Müdürlüğü ayrıca Gençlik ayrıca Spor İl Müdürlüğü arasında protokol imzaladık. Buradaki amacımız, altyapılarımızı birleştirmeyi amaçlıyoruz. Belediyemizin bir çok spor tesisleri var. Okulların da tesisleri var. Hepsini birleştirip bir sinerji yaratmayı planlıyoruz. Bu akademi bünyesinde muhtelif branşlarda çok sayıda gence sportif eğitim veriyoruz. 13 farklı branşta, öğretmenlerimiz var.” dedi.

“DÜZCESPOR ŞAMPİYON OLABİLECEK ADIMLAR ATIYOR”

Düzcespor’a değinen Faruk Özlü; “Yönetim çok başarılı işler yapıyor. Geçen sene 2’nci Lig’e çıktık ayrıca başarılı bir sezon geçiriyorlar. Bu sene şampiyon olma yolunda doğru adımlar atıyorlar. Onlara bir stat sözüm var. Bir büyük bir küçük iki stat projemiz var. İlki 15-20 bin kişilik bir stat projesi. Enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle, güneş enerjisi yerleştirme kararı aldık ayrıca projeyi revize ettik. Kendi enerjisini üreten bir stat olacak. Ancak bu proje uzun süreceği için merkezdeki stadı taşıyoruz. 6 bin 750 kişilik bir yedek stat inşa ediyoruz. Büyük stat yapılana kadar burayı kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki iki ay içerisinde bu yedek stadı kullanmaya başlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra Düzce’nin güneyine ayrıca kuzeyine iki adet spor kampüsü kuruyoruz.” diye konuştu.

Düzce’yi ‘Spor Şehri’ yapmaya kararlı olduklarını söyleyen Faruk Özlü, “Düzce halkının vücut yapısına uygun şekilde yönlendirmek istiyoruz. Güreş, basketbol gibi dallara gençlerimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ayrıca spora yönlendirmek istiyoruz.” dedi.

“DÜZCE İÇİN 3 BÜYÜK MEGA PROJEMİZ VAR”

3 büyük mega projeleri olduklarını vurgulayan Özlü: “Su arıtma tesisleri ayrıca altyapımızı geliştirerek vatandaşlara ulaşan su da kayıp ayrıca kaçağı bitirmek istiyoruz. 2’ncisi eski sanayi sitesini taşıyoruz. Yeni modern bir sanayi sitesi inşa ediyoruz. Merkezdeki bu alanı modern bir konut projesine dönüştüreceğiz. Buranın yanındaki stadı taşıyoruz burayı da park yapacağız. Üçüncü olarak Düzce ağaç endüstrisi gelişmiş bir bölge. Çok geniş orman alanlarımız var. Ahşabın serüvenini Düzce’de göstererek burayı mobilya merkezine dönüştürmek istiyoruz.”

Faruk Özlü son olarak şunları söyledi: “Belediye olarak spor kulüplerine doğrudan destek yapamıyoruz. Ancak spor okulları ile bunu sağlayabiliyoruz. Fenerbahçe’nin Düzce’de aldığı bir arsa var. Fenerbahçe’nin burada bir altyapı spor okulu açmasını bekliyorum.” 

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu