tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dünyanın Her Yerinde En İleri Standartlarda Veri Merkezi İnşa Edebilecek Yetkinlikteyiz

Hayatımız dijitalleşiyor ayrıca her an veri üretiyoruz. Elde edilen büyük miktardaki veriyi depolayan, koruyan ayrıca gerektiğinde kullanılabilir …

Dünyanın Her Yerinde En İleri Standartlarda Veri Merkezi İnşa Edebilecek Yetkinlikteyiz
18.10.2022 15:00
0
A+
A-

Hayatımız dijitalleşiyor ayrıca her an veri üretiyoruz. Elde edilen büyük miktardaki veriyi depolayan, koruyan ayrıca gerektiğinde kullanılabilir olmasını sağlayan veri merkezleri ise günümüzün en göze çarpan endüstriyel yapıları olarak karşımıza çıkıyor.

Her ülkenin verisini kendi sınırları içerisinde koruması stratejik önem arz ediyor. Bu yönde yapılan çalışmalar kapsamında son yıllarda ülkemizde de desteklenen veri merkezleri ‘’Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı’’ vizyonuyla uluslararası arenadaki gücümüzü artırıyor. Özellikle teknoloji şirketlerinin, GSM şirketlerinin ayrıca bankaların dijital dönüşümüne öncülük eden veri merkezlerini inşa etmek ise ayrı bir uzmanlık istiyor. Ülkemizde yaptığı veri merkezi inşaatlarıyla öne çıkan Serban İnşaat’ın Veri Merkezi Direktörü Mesut Küçük ‘’Günümüzün ayrıca geleceğin yapıları olan veri merkezleri, endüstriyel inşaat sektöründe ayrı bir uzmanlık ayrıca profesyonellik gerektiren bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Veri merkezleri, sahibi olduğu veriler ayrıca teknolojik cihazlar nedeniyle diğer endüstriyel yapılardan farklı olarak birçok dinamiği içerisinde barındırıyor. Bir veri merkezi projesinde alan seçiminden soğutma sistemlerine, inşaat sürecinde kullanılacak teknolojilerden enerji yönetimine kadar her detay, yapı için büyük önem arz ediyor. Serban İnşaat, kritik tesisler içerisinde bu kadar farklı dinamiklerle ayrışan veri merkezleri için uçtan uca çözümler sunan ayrıca Türkiye’nin lider şirketlerinin projelerini üstlenen bir şirket.’’ dedi. Veri merkezlerinin diğer endüstriyel yapılardan ayrışan yönlerinden de bahseden Küçük ‘’Geçtiğimiz yıl, içerisinde barındırdığı en son teknolojiler ayrıca 75’lik yerlilik oranıyla göze çarpan Turkcell Avrupa Veri Merkezi’ni inşa ettik ayrıca şu anda Turkcell Gebze Veri Merkezi 5. Modül ayrıca Turkcell Ankara Veri Merkezi 2. Modül yapım işlerine devam ediyoruz. Veri merkezleri bulunduğu konum ayrıca lokasyona bağlı olarak elektromekanik tasarımı komple değişebilen yapılar. Bu değişim nedeniyle binada kullanılacak ekipmanların terzi usulü tasarlanması gerekiyor ayrıca bu noktada Açık Holding bünyesinde bulunan diğer şirketlerimizle ihtiyaca yönelik özel cihaz tasarımları yapabiliyoruz. Ve inşa ettiğimiz veri merkezlerini Türkiye’nin neresinde olursa olsun sürekli kontrol altında tutuyor, hem garanti kapsamında hem de tüm bakım süreçlerinde o bölgeye anında ulaşabilecek ekiplerimizi hazır bulunduruyoruz. Bu da sektördeki önemli projeleri gerçekleştirmemizi sağlayan önemli kriterlerden biri. Veri merkezlerinin 7/24 çalışan ayrıca hatasız yapılar olması gerektiğinin bilincindeyiz ayrıca kurduğumuz uzman ekibimiz ayrıca teknolojik altyapımızla dünyanın her yerinde en ileri standartlarda veri merkezi inşa edebilecek yetkinlikteyiz.’’ dedi.

‘’Yaşanan Dijital Dönüşümün Önemli Bir Parçasını Tamamlıyoruz’’

Veri merkezi sayılarının, önümüzdeki yıllarda büyük bir hızla artıracağını belirten Küçük ‘’İnternet var oldukça veri üretecek ayrıca daha fazla veri merkezine ihtiyaç duyacağız. Teknoloji hayatları ayrıca sektörleri değiştiren büyük bir güç. Veri merkezleri de hayatımıza girdikçe, sayısı artıkça dönüşüme uğrayacak ayrıca ihtiyaçlara göre yapısal değişikliklere uğrasa da her vakit önemini koruyacak. Gelişen ayrıca gelişmekte olan tüm teknolojilerin doğal bir sonucu olarak hayatımıza giren veri merkezlerinde uzmanlaşmak, hızlı aksiyon alabilmek ayrıca yapının her ihtiyacına çözüm üretebilmek önemli. Serban İnşaat ülkemize değer katan yapıları inşa etmiş ayrıca hizmete sunmuş bir şirket olarak, veri merkezi projeleriyle de sektörün nabzını tutuyor ayrıca anahtar teslim çözüm sunan profesyonel anlayışı sayesinde çağın değişen ihtiyaçlarına cevap veriyor. Üretim, telekomünikasyon, sağlık, finansal hizmetler, konaklama, seyahat ayrıca pazarlama gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren şirketlere yenilikçi veri merkezi çözümleri sunarken, yaşanan dijital dönüşümün de önemli bir parçasını tamamlıyoruz.’’ dedi.

Veri merkezleri, pandemi devamında yaşanan dijital dönüşümde en etkin rol oynayan yapılar olarak yükselmeye devam ediyor ayrıca yaşanan bu gelişmeler veri merkezi inşasında uzmanlaşan şirketlerin pazarda ayrışmasını sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu