tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Dünyada yeni bitkisel beslenme akımı: Veganuary

Sodexo, yeni bitkisel beslenme akımını destekliyor

Dünyada yeni bitkisel beslenme akımı: Veganuary
27.01.2023 00:01
0
A+
A-

 Sodexo, yeni bitkisel beslenme akımını destekliyor

Bitki bazlı beslenme ayrıca vegan yaşam biçimini tercih edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünyada Vegan ayrıca January (Ocak Ayı) kelimelerinin bir araya getirilerek adlandırıldığı küresel bir akım olan Veganuary girişiminin 2014 tarihinden bu yana Ocak ayı boyunca bitki bazlı ayrıca vegan beslenmeyi desteklediğini ayrıca yıl boyunca da bu beslenme şeklini devam ettirmeyi teşvik ettiğini belirten Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi ayrıca Diyetisyen Sibel Mumcu, “Bitkisel beslenme sağlık açısından olduğu kadar çevre açısından da önemli. Sodexo olarak bu bilinçle sürdürülebilir bitki bazlı beslenmeyi destekliyoruz. Sodexo’nun 2025 yılına kadar tüm dünyadaki yemek içerikleri ayrıca menülerinin yüzde 33’ünün bitki bazlı besinlerden oluşması için yeni ürünler denenerek yeni reçeteler geliştiriliyor” açıklamasında bulundu.

Veganuary akımının hem tüketicileri hem de işletmeleri sağlığı iyileştirmek, hayvan refahını sağlamak ayrıca çevreyi korumak için bitki bazlı bir diyete geçmeleri için desteklediğini anlatan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi ayrıca Diyetisyen Sibel Mumcu, “Bitki bazlı beslenme et, yumurta, süt ürünleri gibi hayvansal besinleri en aza indiren, bunların yerine meyve, sebze, kuru baklagil, tam tahıllar, yağlı tohumlar, mantar ayrıca baharatların tüketimine ağırlık veren bir beslenme biçimidir” dedi.

Vejetaryenlik ayrıca veganlık karıştırılabiliyor

Bitki bazlı beslenmede vejetaryenlik ayrıca veganlık konusunun da sık sık karıştırıldığına göze çarpan Sibel Mumcu, “Vejetaryenler canlı bir hayvanın besin olarak sunulmak üzere öldürülmesini hoş karşılamıyor ama süt ürünleri ayrıca yumurta gibi hayvanların öldürülmesine sebep olmayan besinleri tüketebiliyorlar. Veganlar ise hayvanların insanların ihtiyaçları için sömürülmesine karşıdırlar. Dolayısıyla hayvanlardan elde edilen ayrıca üretiminde kullanılan gıdaları, giyecekleri ayrıca diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddederler, hayvanlar üzerinde test edilen kozmetik ürünleri ile ev temizliği ürünlerini kullanmaz, sirk, boğa güreşi, hayvanat bahçesi gezileri, at yarışı gibi hayvanların kullanıldığı eğlence biçimlerine katılmaz, tüm yaşamlarını bu felsefeye uygun olarak düzenlerler” hatırlatmasında bulundu. 

Sodexo, Veganuary akımını destekliyor

Bitki bazlı dengeli yemek seçeneklerinin sağlıklı yaşam ayrıca çevresel faydaları özelinde farkındalık oluşturmak için sosyal girişimleri önemseyen Sodexo’nun Veganuary akımının da iyi bir destekçisi olduğunu dile getiren Sibel Mumcu, “Sodexo, 2025 yılına kadar tüm dünyada karbon emisyonlarını yüzde 34 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu sürdürülebilirlik hedefine ulaşmak için Sodexo’nun belirlediği alt hedeflerden biri ise sürdürülebilir bitki bazlı beslenmeyi desteklemek. Bu kapsamda Sodexo 2025 yılına kadar tüm dünyadaki yemek içerikleri ayrıca menülerinin yüzde 33’ünü bitki bazlı besinlerden oluşturmayı hedefliyor. Bunun için de uzman diyetisyenleri ayrıca şefleriyle birlikte yeni ürünler deneyerek reçeteler geliştiriyor ayrıca bunları tüketicilerinin beğenisine sunuyor. Geliştirdiği lezzetli ayrıca besleyici vegan ayrıca vejetaryen yemek çeşitleri ile daha fazla tüketicinin bitki bazlı yemek deneyebilmesine de olanak sağlıyor” diye konuştu.

Faaliyetlerini daha iyi bir gelecek için sürdürülebilir yaşam ayrıca beslenme odağında şekillendiren Sodexo’nun sağlıklı, lezzetli, besleyici ayrıca kolay erişilebilir yemek seçenekleri sunarak bu akıma katılmak isteyen herkese kolaylık sağladığını paylaşan Sibel Mumcu, “Veganuary, bitki bazlı besinlerle tanışmayı veya vegan olmayı denemek isteyen herkesi kucaklayan bir akım. Daha iyi bir gelecek, yaşam ayrıca sürdürülebilir beslenme için bu konuda adım atmak isteyen herkese de değişim için iyi bir fırsat sunuyor” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex