tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dünya Şampiyonu Serdar Avcı ve WBC Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin D Smart’a konuk oldu

“Seren Ay’ı antrenmandan kovmuştum” D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında Dünya şampiyonu Serdar Avcı ayrıca sporcusu WBC Gümüş …

Dünya Şampiyonu Serdar Avcı ve WBC Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin D Smart’a konuk oldu
30.08.2022 19:21
0
A+
A-

“Seren Ay’ı antrenmandan kovmuştum”

D Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programında Dünya şampiyonu Serdar Avcı ayrıca sporcusu WBC Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin, D Smart Spor Müdürü Aykut Aydın ayrıca Demirören Haber Ajansı Spor Müdürü Uğur Demirkırdı’nın sorularını yanıtladı.

Serdar Avcı: İlk başlarda Seren Ay’ı çalıştırmak istememiştim ancak çok istekliydi ayrıca boksu çok seviyordu. Hatta bir kere antrenmandan kovmuştum. Başka bir kadın boksörümüz vardı ayrıca Seren Ay’ı baya hırpalamıştı. Ona rağmen Seren Ay eldivenlerini alıp yeniden antrenmana gelince işte o vakit tamam dedim.

Benim için boksa yeniden dönmek çok zordu. İlk antrenmanlara başladıktan sonra çok kararsız kaldım. Seren Ay ayrıca diğer sporcular bana her vakit destek oldular.

Türkiye’de profesyonel boks kulübü yoktu. Sporcular yurt dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ekim ayının ilk haftasında artık Türkiye’de kalıp lisansını çıkartabilir.

Boksta sponsor çok önemli. Türkiye’de yeteri kadar olmasa bile Seren Ay’ın şampiyonluğundan sonra çok güzel teşvik edici, destek olan spora gönül vermiş insanlar var.

Ülkemizde profesonel boks federasyonu olmadığı için insanımız WBC Kemerini tanımıyorlar.

“Antrenör olarak her vakit Serdar Avcı ile çalışmak istedim”

Seren Ay Çetin: Boksa 14 yaşımda başladım. Çok fazla antrenör vardı ancak ben her vakit Serdar Avcı ile çalışmak istedim.

Çocukluğumda çok hırçındım. Annem her vakit sporcu olmamı istedi. Birçok spor dalını denedim, boksa karar verdim.

Örnek aldığım boksörlerin kazandığı kemerleri almak çok gurur veriyor. Dünya şampiyonluğu kemerini de alacağım.

Nakavt etmek bambaşka bir duygu bu yüzden Mike Tyson favorim.

Okula kemeri kazanıp gidince çok güzel karşılandım. Maç dönemlerinde bana çok destek oluyorlar, birbirimizi idare ediyoruz.

WBC Kemerini Amerika’da kazanmış olsaydım, burada gördüğüm değerin 8 katı fazlasını görürdüm. Çünkü Türkiye’de bu kemeri tanımıyorlar. Yurt haricinde kemeri masaya koyduğum vakit yabancılar hemen yanıma geliyor, kemerle ayrıca benimle fotoğraf çekiliyorlar.

Hedefim her vakit WBC oldu. Rakiplerimden hiçbir vakit çekinmedim, ringe çıkmaktan hiçbir vakit korkmadım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu