tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Dünya Hazır Giyiminde Türkiye’nin önemi konuşuldu

Fashion Prime ayrıca Fashion Tech fuarlarında Hazır giyim ayrıca tekstil teknolojileri sektörünü buluşturan Fashion Prime ayrıca Fashion Tech …

Dünya Hazır Giyiminde Türkiye’nin önemi konuşuldu
16.10.2022 12:41
0
A+
A-

Fashion Prime ayrıca Fashion Tech fuarlarında

Hazır giyim ayrıca tekstil teknolojileri sektörünü buluşturan Fashion Prime ayrıca Fashion Tech fuarları kapsamında, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) organizasyonu ile düzenlenen panelde, “Dünya Hazır Giyiminde Türkiye’nin Önemi” konuşuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafınca düzenlenen Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ayrıca Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ – İzgi Fuarcılık iş birliği ile gerçekleştirilen Fashion Tech – Hazır Giyim, Konfeksiyon ayrıca Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı, sergiler, defileler ayrıca sektörün farklı konularının konuşulduğu panellere ev sahipliği yaptı. EGSD organizasyonu ile düzenlenen “Dünya Hazır Giyiminde Türkiye’nin Önemi” başlıklı Narkonteks Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay’ın moderatörlüğünde yapılan panele, Türkiye Odalar ayrıca Borsalar Birliği (TOBB) Konfeksiyon ayrıca Hazır Giyim Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, Ege Hazırgiyim ayrıca Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Astaş Juki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya Aşcı ayrıca TETAŞ AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Murat Eren konuşmacı olarak katıldı.

TOBB Konfeksiyon ayrıca Hazır Giyim Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, pandemi ile birlikte sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını, ancak devamında çok yoğun taleple karşılaştıklarını ifade ederek 2020 ikinci yarısından sonra hedefleri büyüttüklerini söyledi. Ancak devamında küresel ekonomide gelişen olumsuz iklimin kendi sektörlerini de etkilediğini söyleyen Fayat, “Yılın Mayıs ayından itibaren bir yavaşlama hissettik, Temmuz’da yüzde 4 daralma yaşadık. Eylül ayı itibariyle de bir duraksama mevcut” dedi.

Yılı yüzde 5 büyüme ile kapatacaklarına inandıklarını ifade eden Fayat, “Son çeyrekte yaşayacağımız duraksama, 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam eder diye düşünüyorum. Avrupa’da resesyon riski sebebiyle yakın coğrafyalardan tedarik öne çıktı. Türkiye bu noktada avantaja sahip, ancak Türkiye’nin yaşadığı yüksek enflasyon ayrıca kur baskısı sebebiyle maliyet tutturamıyoruz” diye konuştu.

Sertbaş: “Avrupa’daki resesyon ihtimali bizi etkiler”

EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, maliyet tutturmakta zorlandıklarını söyleyerek “Müşterilere fiyat vermekte zorlanıyoruz. Asgari ücret artışı, enflasyon kadar olması gerek, ancak buna kurda düzenlemenin de eşlik etmesi lazım ki maliyet tutturabilelim. Euro dolar paritesindeki değişiklik de bizi olumsuz etkiliyor” dedi.

Avrupa’daki resesyonun sektörü etkileyeceğini ayrıca Türkiye’ye etkisi özelinde iki farklı görüşün mevcut olduğunu söyleyen Sertbaş, “Avrupa’da herkes biraz daha ucuz ürünü tercih etmeye yönelecek, lüks ürünler, katma değerli mallardan uzaklaşılabilir. Ancak Uzakdoğu’dan tedarik sıkıntıları sürüyor, Avrupa önünü bu sebeple net göremiyor. O nedenle bir süre sonra Avrupa’nın tekrar kalitesi yüksek ürüne ayrıca lokasyonu yakın olan Türkiye’ye yöneleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Aşçı: “İlk üç çeyrek başarılı geçti, ancak son çeyrek biraz sıkıntılı”

Astaş Juki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya Aşcı, 40 yıla yakındır bu sektörde üretim yaptıklarını belirterek, sektör dijitalleşirken bu değişimin bir parçası olmayı hedeflediklerini ayrıca bu yönde adımlar atmayı sürdürdüklerini söyledi. 2022 yılının ilk üç çeyreğinin sektör için başarılı geçtiğini ifade eden Aşcı, “Ancak son çeyrek biraz sıkıntılı. Avrupa’nın Uzakdoğu’da yaptıracağı işlere baktığımızda oralarda da fiyatlar yükseldi. Türkiye’nin bu noktada büyük avantaja sahip olduğunu düşünüyorum. En son teknoloji Türkiye’de var ayrıca Avrupa bunun bilincinde. Bu nedenle makine sektörünün sarsıntı geçirmeyeceğini düşünüyorum. Avrupa ülkelerinde olan büyük markaların dışarıya gideceğini değil, Türkiye’yi tercih edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Eren: “Güçlü kavak ağaçları fırtınalı havada yetişir”

TETAŞ AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Murat Eren de “Güçlü kavak ağaçları fırtınalı havalarda yetişir” düsturunu her vakit benimsediklerini belirterek, “Geçmişten günümüze her tür zorluğu yaşayarak bugünlere geldik. Pandemiden sonra bazı değişiklikler yaşadık. Türk hazır giyimi ayrıca tekstil sektörü, rekabetçi kültürden geldiği için tüm zorluklara rağmen pandemiyle beraber işine devam etti. Hep sürdürülebilirlikten bahsediyoruz, sanayide de üretimde de bunu başarmamız gerekiyordu, bunu yaptık” dedi.

Çin, Bangladeş, Hindistan gibi Türkiye’nin rakiplerinin ciddi pazar kaybı yaşadığını söyleyen Eren, “Avrupa’ya coğrafi yakınlığımız ayrıca altyapımızın daha güçlü olmasından dolayı, geçen seneden beri sektörde ciddi bir büyüme söz konusu. Makine açısından da bu böyle. 2023 tarihinde da bunun süreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex