tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Din Görevlileri İnegöl Belediyesi’nin Misafiri Oldu

İnegöl Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ayrıca Din Görevlileri Haftası kapsamında İnegöl’de görev yapan din görevlileri …

Din Görevlileri İnegöl Belediyesi’nin Misafiri Oldu
05.10.2022 15:21
0
A+
A-

İnegöl Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ayrıca Din Görevlileri Haftası kapsamında İnegöl’de görev yapan din görevlileri adına kahvaltı düzenledi.

İnegöl Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ayrıca Din Görevlileri Haftası kapsamında bu yıl özel bir organizasyona imza attı. Din görevlileri için protokol üyelerinin de katıldığı kahvaltı organizasyonu düzenlendi. İnegöl’de görev yapan tüm din görevlilerinin katıldığı program, Grand Mavi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Programa; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Müftü İsmail Hatipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ayrıca Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Nuri Memiş ile din görevlileri katıldı.

DİN GÖREVLİLERİMİZ BU TOPRAKLAR İÇİN HAYATİ BİR GÖREV İFA EDİYOR

Kahvaltı sonrası selamlama konuşması yapan Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Nuri Memiş, “1986 yılında Camiler Haftası olarak başlatılan bu hafta, 2003 yılından itibaren de Camiler ayrıca Din Görevlileri Haftası olarak güncellenmek suretiyle kutlanıyor. İnşallah uzun yıllar daha kutlanmaya devam edecektir. Camilerimizin ayrıca din görevlilerimizin bu topraklarda ne kadar hayati bir görev ifa ettiği, her birimizce malumdur. Özellikle yakın dönem içerisinde yaşamış olduğumuz o tecrübe, 15 Temmuz hadisesi bize gösterdi ki camilerimiz, din görevlilerimiz ayrıca sahih doğru bilgilendirme kaynağı olan bu vatan için İslam dini için çok önemli bir konumdasınız. Bizler bu gücümüzü ayrıca bu önemin mutlaka farkına varmak ayrıca bu doğrultuda hayatımızı devam ettirmemiz gerek. Şunu da unutmayalım ki her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan vatan topraklarımızın tapusunun camilerimiz olduğunu, bu necip milletin birlik ayrıca beraberliğinin teminatı ayrıca harcının da din görevlileri olduğunu unutmadan, her vakit bu milletin önünde onları hakka ayrıca doğruya çağıran, yanlışlarını uyaran büyük bir camianın müntesibiyiz” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban da Camiler ayrıca Din Görevlileri Haftasını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Çok güzel hizmetler yapıyorsunuz. Emeğiniz ayrıca çabanızın farkındayız. Sokakta baktığımız vakit insan gerçekten düşünüyor, bir yerde bir eksik var. Ama herkesin kendini bu manada sorgulaması lazım. Özellikle yargıya intikal eden; hırsızlık, madde kullanımı gibi konular tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Bu ülkemizde ayrıca şehrimizde de yaşanıyor. Bir takım dijitalleşme ayrıca internetin getirdiği handikaplar da olduğunu düşünüyorum. Bunların etkilerinden arınmak, kurtulmak adına da herkese gayret ayrıca çaba düşüyor. Sizler bu manada çok kıymetlisiniz. Rehberlik eden, mihmandarlık edenlersiniz. Mesai mefhumu olmayan bir görev sizinkisi” ifadelerinde bulundu.

Kaymakam Eren Arslan da yaptığı konuşmada “Din görevlilerimiz devlet memuru olması sıfatıyla ülkenin en ücra noktasındaki belki de tek kamu görevlilerisiniz. Köylerde eskiden okullar açıktı, bugün pek çok köyde okullar öğrenci yetersizliğinden dolayı kapalı. Orada muhtarlarımızla birlikte devletimizin bayrağını dalgalandıran, temsil eden makamlar sizlersiniz. Böyle bir misyonunuz ayrıca sorumluluğunuz var. 15 Temmuz gecesi camilerimizden okunan salalar bizleri, milletimizi bir araya getirdi ayrıca bu ülkeye düşmanlık edenlere karşı dimdik durmamızı sağladı. Bunun yanında tabi ki dinimizi, inancımızı, örf ayrıca adetlerimizi, geleneklerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi daha çocuk yaşta bize aşılayan sizlersiniz. Hepimizin cami tedrisatından geçmişliği var ayrıca emin olun en kalıcı, en sağlam bilgilendirmeler o bilgiler” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu