tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dijital Varlıkları Güvenle Saklamak İçin Soğuk Cüzdan Kullanmanın 4 Nedeni

KRİPTO PİYASASINDA SOĞUK CÜZDAN İLE VARLIKLARI GÜVENLE SAKLAMAK İÇİN 4 NEDEN! Kripto paraları güvenli bir şekilde saklamak ayrıca varlıkları …

Dijital Varlıkları Güvenle Saklamak İçin Soğuk Cüzdan Kullanmanın 4 Nedeni
18.10.2022 12:11
0
A+
A-

KRİPTO PİYASASINDA SOĞUK CÜZDAN İLE VARLIKLARI

GÜVENLE SAKLAMAK İÇİN 4 NEDEN!

Kripto paraları güvenli bir şekilde saklamak ayrıca varlıkları yönetmek için kullanılan soğuk cüzdanlar, birbirinden farklı özellikleriyle birçok alanda farklılaşıyor. Kripto varlıkları çevrim dışı saklayan ayrıca yüksek bir güvenlik katmanı sunan soğuk cüzdanlar arasında önde gelen bir güvenli erişim noktası olan Ledger, kripto dünyasında işlem yapan kullanıcıların neden bir soğuk cüzdana sahip olması gerektiğini 4 adımda sıralıyor.

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren soğuk depolama sistemi, uzun vadeli olarak kripto para yatırımı yapan kullanıcılar ayrıca milyonlarca dolarlık fonlar yöneten kurumsal emanet hizmetlerine kadar geniş bir kesim tarafınca tercih edilen çevrim dışı kripto varlık depolama yöntemi olarak öne çıkıyor. Kripto varlıklarını uzun süre dokunmadan güvenli bir şekilde muhafaza etmek isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan olan soğuk cüzdanlar, hırsızlık ayrıca güvenlik ihlali gibi durumlara karşı da yatırımcıları güvende hissettiriyor. Kişiye özel kullanım hizmeti sunarak bir USB bellekte saklanabilen dijital varlıklar, taşınması ayrıca korunması da oldukça kolay ürünler olarak göze çarpıyor. Kripto varlıklar için güvenli ayrıca kişiselleştirilmiş altyapı çözümleri sunan dijital varlıklar için önde gelen güvenli erişim noktasıLedger, kripto dünyasında işlem yapan kullanıcıların neden soğuk bir kripto cüzdana sahip olması gerektiğini 4 adımda sıralıyor.

Kripto Varlıklarınızı Soğuk Bir Cüzdanda Saklamak için 4 Neden

Bugüne kadar satılan 5 milyonun üzerinde cüzdanla dünyadaki dijital varlıkların yüzde 20’sinden fazlasını güvence altına alan Ledger, soğuk cüzdan kullanımının kripto para dünyasında işlem yapan kullanıcılar açısından son derece önemli ayrıca gerekli olduğunu vurguluyor. Soğuk cüzdanların internete bağlı olmaması kullanıcılar açısından ek bir güvenlik duvarı sağlıyor. Doğal olarak, dışardan müdahaleye kapalı hale gelen soğuk cüzdanlar kullanıcılar açısından da güvenle dijital varlıklarını saklamaları için önemli bir seçenek olarak göze çarpıyor.

1. Çevrim dışı kullanımla yüksek güvenlik. Sadece biyometrik pasaportlarda ayrıca güvenli banka kartlarında kullanılan Güvenli Öge (Secure Element – SE) teknolojisini barındıran soğuk cüzdanlar, kripto piyasasında işlem yapan kullanıcılar için yüksek güvenlik altyapısı sunuyor. Buna ek olarak, Ledger ürünlerinde kullanılan SE çipleri, diğer soğuk cüzdanlarda yer alan geleneksel Mikrodenetleyici Birimi (MCU) çiplerine göre daha gelişmiştir. Ledger ürünlerinde SE çipinin üzerinde kendi güvenli belleğinin bulunması, ekranı ayrıca tuşları doğrudan kontrol etmeye yarıyor. Soğuk cüzdanlar, fonlardaki üçüncü taraf ihtiyacını ortadan kaldırarak kullanıcılarına bir tür değer egemenliği de sağlıyor. Bir kullanıcının adresini ayrıca özel anahtarını internete bağlı olmayan bir cihazda saklayıp genellikle paralel şekilde bir yazılımla birlikte çalışarak kullanıcının kendi özel anahtarını riske atmadan ürün portföyüne erişme olanağı tanıyor. Çevrim dışı kullanım sayesinde bu cüzdanlara dışarıdan müdahale ya da erişim oldukça zor olduğu için son derece yüksek güvenlikli bir koruma elde ediliyor.

2. Kişiye özel kullanım. Kişiselleştirilmiş olarak kullanıma sunulan soğuk cüzdanlar, bir kullanıcının özel anahtarlarını güvenli bir şekilde saklayan USB cihazı olarak da temin edilebiliyor. Kullanıcıların adresini ayrıca özel anahtarını saklayarak bilgisayardaki uyumlu yazılımla birlikte çalışan soğuk cüzdanlar, dışardan yapılan siber saldırılara karşı da korunaklıdır. Soğuk cüzdanlar, özel ağa bağlı bilgisayarlarla veya potansiyel olarak savunmasız yazılımlarla hiçbir vakit temasa geçmediğinden, kişinin bilgisayarında olabilecek virüslerden etkilenmeme özelliğine de sahiptir.

3. Yüksek miktarda varlıklar güvenle saklanabiliyor.Ledger gibi markalardan alınabilen soğuk cüzdanlar, uzun vadeli ayrıca yüklü miktarda yatırım yapmak isteyen kullanıcılar tarafınca daha fazla tercih ediliyor. Dijital varlıklarını uzun süre korumak isteyen kullanıcılar piyasaların düşüşte olduğu vakit gelecek dönemlerde işlem yapmak için varlıklarını cüzdanlarında saklayabiliyor. Ayrıca, soğuk cüzdanların hızlı al-sat işlemleri için uygun olmaması da uzun vadeli yatırımcılar açısından panik veya heyecan kaynaklı anlık kayıpların önüne geçilmesini sağlıyor.

4. Kötü amaçlı yazılımlara karşı tam koruma. Soğuk cüzdanlar, siber saldırılara karşı korunaklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bilgisayarınıza bir soğuk cüzdan USB’si takıldığında veya Bluetooth aracılığıyla bağlanıldığında bile, depolama yöntemine bağlı olarak, sürücüde depolanan fonların çalınması oldukça zor hatta imkansızdır. Cihaz teknik olarak internete bağlı olsa da işlemlerin imzalanması cihaz içinde ayrıca kullanıcı kontrolünde gerçekleşiyor. Bu ‘imza’ işlemi, bir kripto para birimi işleminin alıcısına sahiplik atamanıza olanak tanıyor. Ancak özel anahtarlar asla cihazınızdan ayrılmadığı için bilgisayardaki kötü amaçlı bir yazılım paranızı çalmaya çalışsa bile sistem bunu reddediyor ayrıca işlemi gerçekleştirmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu