tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Dijital alanın yeni meslek kolları

Dünyanın geleceğinin dijital teknolojiler üzerine kurulduğunu belirten Prof. Dr. Nazife Güngör, bu nedenle iletişimin gözde bir alan haline …

Dijital alanın yeni meslek kolları
22.07.2022 13:36
0
A+
A-

Dünyanın geleceğinin dijital teknolojiler üzerine kurulduğunu belirten Prof. Dr. Nazife Güngör, bu nedenle iletişimin gözde bir alan haline geldiğini vurguladı. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin akademik kadrosu ve teknolojik alt yapısı güçlü uygulama imkanlarını öğrencilerine sunduğunu kaydeden Prof. Dr. Nazife Güngör, sosyal basın yönetimi, sosyal basın içerik yöneticiliği, dijital mecra uzmanlığı, dijital televizyon yayıncılığı, dijital pazarlama, dijital reklamcılık gibi alanların gençlere yeni meslek kolları açtığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, iletişim fakültesinin öğrencilere sunduğu olanaklardan bahsetti.

İletişimde yeni iş alanları biçimleniyor

Prof. Dr. Nazife Güngör, dünyanın geleceğinin dijital teknolojiler üzerine kurulduğunu belirterek “Bu nedenle de gençlerin kariyer planlamasında iletişim çok daha gözde bir alan haline geliyor. İletişim alanı kapsamındaki mesleki alanlar da dijital teknolojilere bağlı olarak hem çekiciliğini artırmakta hem de yeni iş alanlar biçimlenmektedir. Yeni basın teknolojilerinin hayata entegre olmasıyla birlikte dijital mecralar önemli birer iletişim alanı haline geldi.” dedi.

Dijitalleşme yeni seçenekler sunuyor

Dijital teknolojilerin gelişmesine bağlı olarak iletişim alanı kapsamında yeni meslek alanları ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Nazife Güngör, “Sosyal basın yönetimi, sosyal basın içerik yöneticiliği, dijital mecra uzmanlığı, dijital televizyon yayıncılığı, dijital pazarlama, dijital reklamcılık gibi alanlar bu anlamda gençlere yeni meslek alanları açmaktadır.” diye konuştu.

Yeni basın mecralarıyla yeni açılım imkânları

Dijital teknolojilerle birlikte iletişim alanının çok çeşitli açılardan gençler için yeni kariyer fırsatları yarattığını kaydeden Prof. Dr. Nazife Güngör, “Geleneksel basın kuruluşlarının yanı sıra yeni ortamında gelişen yeni basın mecraları gençler için yeni açılımlar sunmaktadır.” dedi.

Vizyoner iletişim eğitimi…

Bütün bu gelişmelerin iletişim eğitiminin de yenilenmesi, yeni teknolojilerle ve yeni uzmanlık alanlarıyla desteklenmesi gereğini ortaya koyduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nazife Güngör, “Bu anlamda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ileri teknolojik alt yapıyla desteklenen vizyoner bir iletişim eğitimi verilmektedir. Gelişmiş bilgisayar laboratuvarları, animasyon laboratuvarı, televizyon stüdyosu, haber atölyesiyle Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi gençlerin kariyer planlamasında en doğru tercihtir.” dedi.

Zengin akademik kadro

Kariyer planlamasında nitelikli eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nazife Güngör, “Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi zengin ve nitelikli akademik kadrosuyla gençleri yarınlara oldukça güçlü yetiştirmektedir. Kendi alanında uzman akademisyenler, basın sektörüyle iş birlikleri ve paydaşlıklar öğrencilerin nitelikli eğitim ve güçlü kariyer planı için gerekli ortamı sağlamaktadır.” diye konuştu.

İletişim eğitimi için en uygun kent İstanbul

İletişim eğitimi için en uygun kentin İstanbul olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nazife Güngör, “İletişim öğrencisinin kentin merkezinde olması ve bütün basın kuruluşlarına yakınlığı önemlidir. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Altunizade’de konumlanmış olup hem basın sektörüne oldukça yakındır hem de kentin bütün toplu taşım hatlarının buluştuğu bir yerdedir. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yer aldığı Güney Yerleşke (Altunizade) harika bahçesiyle öğrencilere doğal ortam sunarken kafeterya ve kafe olanaklarıyla da öğrencilerin beslenme ve eğlenceli zaman geçirmesine olanak sağlamaktadır.” diye konuştu.

İletişim alanında marka bir fakülte

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin marka değeri olan bir kurum olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nazife Güngör, “Müfredatın uluslararası vizyonda olması, akademik kadronun niteliği, fizik mekânlar, derslik ortamları bu anlamda en çağdaş koşullarda bir eğitim öğretim ortamı sağlamaktadır. Ayrıca fakültenin akademik dergisi ‘Etkileşim’ , öğrenci uygulama gazetesi ‘Haber Üsküdar’, öğrenci uygulama alanı ‘ÜÜTV ve ÜÜ Radyo’, Uluslararası İletişim Günleri Konferansı, öğrencilerin çeşitli yarışma platformlarında gösterdikleri başarılar fakültenin Türkiye’deki iletişim fakülteleri arasında ilk sıralarda yer almasını, dünyaya açılımda da önemli bir ivme kazanmasına temel oluşturmaktadır. Kısacası iletişim okumak isteyenler için doğru adres Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’dir.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu