tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Devlet Destekli Alacak Sigortası Bilgilendirme Toplantısı

Türk Reasürans’ın yönetimindeki Özel Riskler Yönetim Merkezinin bünyesinde bulunan Devlet Destekli Alacak Sigortası tekrardan yapılandırıldı …

Devlet Destekli Alacak Sigortası Bilgilendirme Toplantısı
29.07.2022 18:36
0
A+
A-
  • Türk Reasürans’ın yönetimindeki Özel Riskler Yönetim Merkezinin bünyesinde bulunan Devlet Destekli Alacak Sigortası tekrardan yapılandırıldı.
  • Devlet Destekli Alacak Sigortası ile ilgili değişiklikler Sigorta ayrıca Reasürans Broker’larının bir araya geldiği toplantıda tanıtıldı.

Devlet Destekli Alacak Sigortası, tekrardan yapılandırılması ayrıca reasürans yapısının kurulması amacıyla 2020 tarihinden bu yana Türk Reasürans’ın yönetiminde bulunan Özel Riskler Yönetim Merkezi içerisinde geliştiriliyor. Tekrardan yapılandırılan Devlet Destekli Alacak Sigortası 29 Temmuz yılında sigorta ayrıca reasürans brokerları ile bir araya geldiği bir etkinlikte tanıtıldı.

Tanıtım toplantısının açış konuşmasında söz alan Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, Türk Reasürans olarak faaliyet gösterdikleri sektörlerde ayrıca teknik işleticiliğini yaptıkları DASK ayrıca ÖRYM gibi kurumlarda, yegâne amaçlarının değer üretmek, sektörel gelişime ayrıca olgunluğa katkı sunmak olduğunu belirtti. Selva Eren; “Bu kapsamda Devlet Destekli Alacak Sigortasını, ÖRYM bünyesinde tekrardan yapılandırdık. KOBİ’lerimizin ticari hayatlarının tam ortasında yer alan bu ürünün yapılandırılmasında dinamik bir sistem kurulmasına özen gösterildi. KOBİ’lerimizden gelen talepler ayrıca sigorta şirketleri ile aracılarından gelen geri bildirimler dikkate alınarak tarife değişiklikleri yapıldı ayrıca tebliğlere yansıdı.

Yakın zamanda değişen KOBİ tanımına uygun olarak firmalar için uyguladığımız ciro kriteri 125 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarıldı. Merkezin gerekli gördüğü durumlarda bu ciro 40 oranında artırabilecektir. Ve otomatik olarak verilen azami teminat tutarı 750.000 TL’den 1.000.000 TL ye çıkartıldı. EFT ayrıca Havale yoluyla ayrıca taksitle ödeme imkânları getirildi.

Bu sistem ile ilgili sektörden gelecek geribildirimler kapsamında gerekli görülen ayrıca SEDDK tarafınca da uygun bulunan değişikliklerin hayata geçirilmesine devam edilecektir. Önümüzdeki süreçte DDAS’ın KOBİ’lerin finansmana ulaşmasında teminat olarak kabul edilebilmesi için çalışmalarda sona gelinmiştir. SEDDK’nın yayınlayacağı mevzuat devamında DDAS poliçelerinin bankalar ayrıca finans kurumları nezdinde teminat olarak kabul edilmesinin önü açılacaktır” dedi.

Toplantıda, Devlet Destekli Alacak Sigortası (DDAS) ürününün yürürlüğe sokulmasındaki temel amacın, KOBİ’leri, alacağını tahsil edememe riskinden ayrıca oluşacak problemlerden korumak, aynı zamanda güvenli ticaretin önünü açarak KOBİ’lerin sağlıklı büyümesine yardımcı olmak olduğunun altı çizildi.

Pandemi dönemini de göz önünde bulundurarak, ürünün amacına en iyi şekilde hizmet ettiğini söylemenin mümkün olduğuna işaret eden Türk Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Ali Sertaç Canal, pandeminin başladığı 2020 yılı ortasından itibaren hem sisteme katılan KOBİ sayısında hem de verilen teminat limiti tutarında ciddi artış olduğunu belirtti.

Ali Sertaç Canal, Devlet Destekli Alacak Sigortası (DDAS) sisteminin yapısına dair de önemli bilgilendirmeler aktardı:

  • Türk reasürans tarafınca yapılan çalışmalar neticesinde; Tüm KOBİ’lerin sistemden yararlanması adına, ciro kriteri 25 milyon TL’den 125 milyon TL’ye çıkarıldı, böylece orta büyüklükteki işletmelerin de bu sistemden yararlanması sağlandı.
  • Yerel ayrıca uluslararası piyasalardan A rating reasürörlerden kapasite temin edilerek Sisteme reasürans koruması sağlandı. Bu yıl üçüncü dönemine girecek reasürans koruması güçlü plasman yapısı ile devam ettirilecektir.
  • Kapsam genişlemesine paralel olarak artan teminat yapısının sağlanması için gerekli olan yazılım ayrıca altyapı ihtiyaçları, öngörülen proje maliyeti ayrıca süresinden tasarruf edilerek, SBM ile birlikte tamamlandı. Aynı zamanda veri kaynakları çeşitlendirilerek teminat yapısı oluşturulmasında daha kapsamlı veriye ulaşılması sağlandı. Veri kaynaklarının çeşitliliği ayrıca veri ihtiyaçları rutin gözden geçirme çalışmaları ile en güncel halinde tutulmaktadır.
  • Devlet Desteği’nin çerçevesinin belirlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin hazırlanmasında SEDDK ile koordineli çalışmalar yapıldı. Her yıl yenilenen reasürans koruması ile bu çalışmalar sürdürülmektedir.
  • Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın katılım sigortacılığı prensiplerine uygun bir ürününün de oluşturulması için Danışma Kurulu oluşturularak Mart 2022 itibariyle icazet belgesi alındı. Altyapı çalışmaları da tamamlanan ürün, Nisan 2022’de hayata geçirildi.
  • Ürünün satış ayrıca pazarlamasına destek vermek adına satış destek ayrıca müşteri ilişkileri yönetimi ekipleri oluşturuldu. Bu ekipler ile sigorta şirketlerinin ayrıca aracılarının satış ayrıca pazarlama faaliyetlerine destek verilmektedir. Poliçeli müşterilerin soru veya sorunlarıyla ilgilenilmesi ayrıca çözüm üretilmesi adına da müşteri ilişkileri yönetimi ekibi oluşturuldu.
  • Hasar başvurularının hızlı bir şekilde Merkez’e ulaştırılması için online başvuru ekranı oluşturuldu. Alınan bu başvurular neticesinde hasar dosyalarının oluşturulması ayrıca işlemlerinin yürütülmesi için de Türk Reasürans yazılım ekiplerinin çalışmasıyla hasar yazılımı hayata geçirildi.

Canal, bugün itibariyle verilen teminat limitinin 43 bin alıcıda 9 milyar TL tutarına ulaştığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu