tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Desmus, Mimariyi Kültür ve Sanatla Buluşturuyor

Kültür sanat mekânlarının inşasında, artık deneyime odaklı yepyeni bir uzmanlık alanı var: Kültürel mimari tasarımcılığı. Şehirlerin dokusunda …

Desmus, Mimariyi Kültür ve Sanatla Buluşturuyor
21.09.2022 14:51
0
A+
A-

Kültür sanat mekânlarının inşasında, artık deneyime odaklı yepyeni bir uzmanlık alanı var: Kültürel mimari tasarımcılığı. Şehirlerin dokusunda, ülkelerin toplumsal gelişiminde büyük rol oynayan ayrıca geleceğe ışık tutan kültür mekânları nasıl tasarlanmalı? Bir tiyatro salonu en fazla kaç koltuk kapasiteli olmalı? Bir opera salonunun akustiği nasıl düşünülmeli? Bir kongre merkezinde farklı etkinlik deneyimleri yaşatılabilir mi?

Kültürel Mimari’de Uzmanlık…

Sanatın icra edildiği, insanların çeşitli nedenlerle topluluklara seslendiği ayrıca toplu etkinliklerin yapıldığı alanları inşa etmek özel bir uzmanlık gerektiriyor.

Kültürel mimarlık ile yapılar, şehirler ayrıca insanlar için cazibe merkezi haline geliyor ayrıca bulunduğu şehrin kültürel geleceğine ışık tutuyor. Bu nedenle tasarlanan sadece bir “bina” olmaktan çıkıp o toplumun kültürüne katkı sağlayacak bir içerik üretim hanesi haline geliyor.

Pek çok kültür ayrıca sanat merkezini tasarlayan yeni nesil firma Desmus, projeleriyle inşa ettiği yapılarla kültürü yaşatıyor. Optimum tasarım çözümleri üretiyor ayrıca sahadan gelen tecrübesiyle deneyimsel, teknolojik, çevresel ayrıca ekonomik faktörleri bütünsel olarak ele alıyor.

Desmus uzmanlığı kapsamında yatırımcının hayal ettiği yapının hizmet edeceği kitleye göre tasarlanması gerektiğinin bilincinde çalışıyor. Tasarlanan komplekslerin, hangi kullanım amaçlarına hizmet edeceğine karar vermeyi tasarımın en önemli unsurlarından biri olarak görüyor. Sinema, tiyatro, konser ya da opera-bale sahnelerinin her birinin farklı projeleri, dinamikleri ayrıca donanım tercihleri olması sebebiyle her alanda olduğu gibi uzmanlaşmayı gerekli görüyor.

Kültürel Mimari Alanında Yeni Projeler Gelişiyor…

Desmus şehirlerin dokusundaki ikonik değerlerden biri sayılan kültür mekânları tasarımı özelinde çok değerli projelere imza atıyor.  Son yıllarda ülkemizde kültür-sanat alanında gerçekleştiren projelerin başında gelen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesinde, kültürel mimari alanında görev alan Desmus, 2021 tarihinde başlayan ayrıca çalışmaları bugün itibarıyla devam eden Nigeria Logos’daki “National Arts Theatre” yenileme projesi ile de yurt dışı hizmetlerini sürdürüyor.

Desmus size nasıl yardımcı olabilir?

Desmus, 2022 yılı itibarıyla mimar ayrıca mühendislerden oluşan 10 kişilik ana tasarım ekibiyle çalışmalarına devam ediyor. Alanında uzman yurt dışından gelen özel danışmanlar, proje bazlı tasarım ekibine katılıyor.

Kültür-sanat yapıları, kongre merkezileri ayrıca tüm performatif mekanlar için; konsept tasarım projelerinden uygulama projelerine, ses yalıtımı & gürültü denetimi ayrıca hacim akustiğinden tüm mimari akustik çalışmalara, profesyonel sistemlere ait proje tasarımından sahne mekaniği projelerine kadar kültürel mimarinin her alanında uzman ekibiyle görev alıyor.  Ve operasyon ayrıca işletmeye yönelik planlama çalışmaları da dahil olmak üzere, sahada verilen hizmetlerle yapımı tamamlanan mekanların en verimli şekilde hayata geçmesinde de yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu