tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5872
EURO
34,7956
ALTIN
2.497,71
BIST
9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Dengeli beslenme ile obeziteden korunmak mümkün

Obezitenin çağımızın en büyük toplum sağlığı sorunlarından biri olduğunu belirten Medical Park Karadeniz Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Op …

Dengeli beslenme ile obeziteden korunmak mümkün
22.08.2022 11:36
0
A+
A-

Obezitenin çağımızın en büyük toplum sağlığı sorunlarından biri olduğunu belirten Medical Park Karadeniz Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Op. Dr. Serkan Tayar, “Obezite ile mücadelede en önemli konulardan biri, yeterli ayrıca dengeli beslenmektir. Dengeli beslenme sağlığı korumak, geliştirmek ayrıca yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ayrıca uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır” dedi.

Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen obezitenin insan yaşam süresini belirgin olarak kısalttığını dile getiren Medical Park Karadeniz Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Op. Dr. Serkan Tayar, obezite hakkında açıklamalarda bulundu.

Obezitenin tanımından bahseden Op. Dr. Serkan Tayar, “Obezite; insan vücudunda yağ kütlesi miktarının kemik, kas ayrıca su gibi diğer bileşenleri içeren yağsız kütleye göre aşırı miktarda artmış olması durumudur. Diğer bir tanımla, vücut kütlesinin boy uzunluğuna göre çok daha fazla olması olarak belirtilebilir” diye konuştu.

BESLENME BİLİNÇLİ YAPILMALI

Obezite ile mücadelede en önemli konulardan birinin yeterli ayrıca dengeli beslenmek olduğuna göze çarpan Op. Dr. Serkan Tayar, “Dengeli beslenme, sağlığı korumak, geliştirmek ayrıca yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ayrıca uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır. Maalesef obezite problemi olan hastalarda beslenme süreci tamamen değişmekte ayrıca dengesiz beslenme alışkanlıkları gün geçtikçe artmaktadır” şeklinde konuştu.

VÜCUT KİTLE İNDEKSİ 30’UN ÜSTÜNDEYSE DİKKAT!

Obezitenin hesaplanmasında boy ayrıca kilo değeri üzerinden yapılan Vücut Kitle İndeksi (VKİ) – Body Mass Index (BMI) oranlarının kullanıldığını söyleyen Op. Dr. Serkan tayar, “Vücut kitle indeksi, kilogram olarak ağırlığın metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle elde ediliyor. Vücut kitle indeksi (beden kitle indeksi) hesaplama değeri 30’un üzerinde olan kişi obez, 40’ın üzerinde olan kişi ise morbid obez olarak kabul ediliyor” ifadelerini kullandı.

TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

Op Dr. Serkan Tayar, obezitenin, duygu durum bozuklukları ayrıca depresyonu da ileri derecede tetiklediğini belirtti. Artık ilerleyen teknoloji ile birlikte obezite ile mücadelede çok etkin ayrıca kısa sürede güzel sonuçların kolaylıkla alınabildiğini vurgulayan Op. Dr. Serkan Tayar, “İnsanlar çok kısa zamanda eski hayatlarına kolaylıkla dönebiliyor. Ameliyat tekniklerinin tamamının kapalı yöntemle yapılması, ameliyat sonrası insanların ağrısız ayrıca erken dönemde sosyal yaşamına dönmesine olanak sağlıyor. İnsanların çok kısa sürede hem obezite probleminden hem de obezitenin sebep olduğu yan hastalıklardan kolayca kurtulmasına olanak sağlayan cerrahi uygulamaların önemi özellikle göz ardı edilmemelidir. Obezite tedavi edilebilir bir hastalıktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet