tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5868
EURO
34,8351
ALTIN
2.495,48
BIST
9.636,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Dayanıklı Toplum ve Kadın İçin İş Birliği Çağrısı

Türkiye’de İlk Kez Yapılan “Krize Karşı Güçlü Durmak : Afet Zamanlarında Kadınların Deneyimi” Araştırmasının Sonuçları da Paylaşıldı.

Dayanıklı Toplum ve Kadın İçin İş Birliği Çağrısı
14.03.2023 00:04
0
A+
A-

Türkiye’de İlk Kez Yapılan “Krize Karşı Güçlü Durmak  : Afet Zamanlarında Kadınların Deneyimi” Araştırmasının Sonuçları da Paylaşıldı. 

Yaşamış olduğumuz depremler sonrası, coğrafyamız için dayanıklı bir toplum inşa etmenin ayrıca bu misyon için güçlerimizi sürdürülebilirlik dönüşümü ekseninde birleştirmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Dayanıklı bir toplum için ise toplumsal cinsiyet eşitliği ayrıca kapsayıcılık ilkelerinin en önemli taşıyıcı kaldıraç görevi üstlenmesi gerektiğinin altı çizildi. 

SB Turkey Brands For Good ayrıca SDG Map Turkey tarafınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Dayanıklı Toplum ayrıca Kadın webinarı çevrimiçi olarak gerçekleşti. İş dünyası, sivil toplum ayrıca akademisyenlerden webinara katılan konuşmacılar, dayanıklı bir toplum inşa etmenin öneminden bahsederken kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesinin bu misyon için önemini vurguladı. Webinarda Ipsos Türkiye tarafınca Türkiye’de ilk kez yapılan “Krize Karşı Güçlü Durmak: Afet Zamanlarında Kadınların Deneyimi” araştırmasının sonuçları da açıklandı. 

Krize Karşı Güçlü Durmak: Afet Zamanlarında Kadınların Deneyimi Araştırması sonuçları açıklandı.

Ipsos Türkiye tarafınca yapılan araştırma Türkiye temsili örneklem üzerinden 800 bireyle yapıldı. Araştırmada toplumun %58’inin kadınlara eşit davranılmadığını düşündüğü ortaya çıktı. 

Araştırma katılımcılarının %66’sı afet ayrıca kaos dönemlerinde cinsiyete bağlı olumsuz etkilenme riskine dair Türkiye’nin hazırlıklı olmadığını düşünüyor.  

Araştırma sonucunda, toplumun %66’sının afet dönemlerinde kadınlara dair risklerle ilgili herhangi bir hazırlık olmadığını ifade ederken, zor zamanlarda kadınların birincil olarak fiziksel koşullardan, ikincil olarak da sosyal ayrıca ekonomik nedenlerden dolayı daha fazla etkilendiği ortaya çıktı. 

Kadınlardan beklenen sosyal normlara uyma zorunluluğu afet dönemlerinde kadınların daha olumsuz etkilenmesine neden oluyor. 

Araştırmadan çıkan en çarpıcı bulgu ise afet ayrıca kaos dönemlerinde kadınların sosyal olarak etkilenme nedenlerinin en üst sıralarında; sosyal normlara uyma zorunluluğu kültürü ile insan kaçakçılığı, taciz ayrıca tecavüz gibi şiddet olaylarının olduğu ifade edildi. 

Ipsos Türkiye Chief Client Officer Yasemin Özen Gürelli araştırmanın önemini: Araştırma katılımcılarının %84’ü afet ayrıca kaos dönemlerinde kadınların daha fazla etkilendiğini düşünürken özellikle bu sonucun nedeni olarak da toplumsal cinsiyet eşitsizliği, cinsiyetler arasındaki sosyal statü farkları, sağlık sorunları, ekonomik güçsüzlük ayrıca cinsiyete dayalı şiddet olduğu belirtildi. 

‘’Krize Karşı Güçlü Durmak: Afet Zamanlarında Kadınların Deneyimi Araştırması eylem planları için içgörü sağlıyor ayrıca acil yaşamsal ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor.’’ sözleriyle ifade etti. 

Webinarda sosyal girişimci ayrıca İstanbul Bilgilendirme Üniversitesi Prof. Dr. Itır Erhart , Konuşmamız Gerek Derneği Kurucu Ortağı ayrıca BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Genç Lideri İlayda Eskitaşçıoğlu, Ipsos Türkiye Chief Client Officer Yasemin Özen Gürelli, Unilever Türkiye ayrıca Orta Doğu Gıda Kategorisi Lideri Mine Mavi Arıkan, Procter & Gamble Türkiye Kafkasya ayrıca Orta Asya Kurumsal İletişim ayrıca Basın Direktörü Nesli Şenoğlu Kılıçal, Boyner Grup & Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. Kurumsal İletişim Direktörü Oya Uzun, ICA Yatırım ayrıca İşletme A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Dönmez ayrıca SB Brands for Good VP Aysun Şabanlı yer aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet