tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4990
EURO
34,7557
ALTIN
2.491,37
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Dassault Systèmes Araştırması, Üretimde Sürdürülebilir İnovasyon için Anahtar Becerileri Ortaya Koydu

Sürdürülebilirlik için tasarım, mekatronik, katmanlı üretim, veri bilimi ayrıca model tabanlı sistem mühendisliği, üretim sektörünün dönüşümünü …

Dassault Systèmes Araştırması, Üretimde Sürdürülebilir İnovasyon için Anahtar Becerileri Ortaya Koydu
08.11.2022 00:06
0
A+
A-
  • Sürdürülebilirlik için tasarım, mekatronik, katmanlı üretim, veri bilimi ayrıca model tabanlı sistem mühendisliği, üretim sektörünün dönüşümünü hızlandırmak için temel veya gelişmekte olan fırsat alanları olarak öne çıkıyor
  • Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE Edu’nun girişimiyle üretim becerileri ayrıca disiplinleri üzerine Bloom tarafınca yürütülen bir yıllık sosyal basın tartışmaları analizi önemli içgörüler sunuyor
  • 40 yıllık endüstriyel uzmanlığıyla Dassault Systèmes, geleceğin iş gücünü yeni ayrıca gelişmekte olan işlere hazırlamak için ekosistemini birleştiriyor

Dassault Systèmes, üretim sektöründe sürdürülebilir deneyimler yaratmak amacıyla üretim sektörünün dönüşümünü hızlandıracak anahtar beceriler araştırmasını yayımladı. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre endüstrinin ayrıca akademinin, geleceğin işgücünü sektördeki yeni ayrıca gelişen işlere hazırlaması için fırsatlar içeren temel alanlar belirlendi. Bu alanlar arasında tasarım, mekatronik, katmanlı üretim, veri bilimi ayrıca model tabanlı sistem mühendisliği yer alıyor.

Mevzu Bahis araştırmanın bulgularına, Dassault Systèmes bünyesindeki 3DEXPERIENCE Edu tarafınca yaptırılan sosyal basın etkinlikleri analiziyle ulaşıldı. Araştırmayla amaç, üretim becerilerinin nasıl tartışıldığına dair içgörüler sağlamak ayrıca ekosistemini, küresel GSYİH’nin (Gayri Safi Milli Hasıla) yüzde 41’ini oluşturan bir sektördeki, beceri açığını azaltmak için güçlendirmek olarak belirlendi. Ve üretimin dönüşmesinin sunduğu fırsatlarla, sektörlerin çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek, böylece daha sürdürülebilir sistemler oluşturmak da hedeflendi. 40 yıldır benzersiz bir endüstriyel inovasyonun hızlandırıcısı ayrıca kolaylaştırıcısı olarak faaliyet gösteren Dassault Systèmes; endüstriyi ayrıca akademiyi birbirine bağlayıp ortak çabalarını güçlendirerek, iş birliği içerisinde sürekli öğrenme ortamlarının gelişmesini sağladı. Bu sayede tüketiciler, vatandaşlar ayrıca hastalar için yaşam kalitesini iyileştiren inovasyonlar sunulmasına önayak oldu.

İmalat sektörü ile ilgili tartışmaların analizinden elde edilen bulgulara göre;

  • Sürdürülebilirlik için tasarım, tüketiciler ayrıca şirketler için günlük konuşmanın bir parçası haline geliyor. Özelliklebu alanda lider olmaya çalışan akademik kurumların sunduğu kısa programlar ayrıca bilgilendirici dersler bu durumu teşvik ediyor.
  • Mekatronik alanı, sosyal medyada en aktif topluluğa sahip. Bu alanda diğer tüm becerilerin toplamından daha yoğun bir heves ayrıca aktif katılım mevcut. Daha genç bir kitlenin dikkatini çekmek için teknik konuların öncelikle videolar ayrıca diğer ilgi çekici formatlarla nasıl öne çıkarılabileceği açık şekilde görülüyor.
  • Katmanlı üretim, 55.100 tartışmaya ayrıca 278.000’den fazla İngilizce etkileşime konu oldu. Bu etkileşimlerin çoğu şirketler ayrıca üniversiteler tarafınca domine edilen akademik yayınlar, yeni inovatif kullanım yöntemleri, devam eden projeler ayrıca kurumsal tanıtım materyalleri etrafında şekilleniyor.
  • Veri bilimi, öncelikli olarak endüstri sertifikaları ya da veri bilimciler için sunulan açık pozisyonlar kapsamında yüksek düzeyde tartışılıyor. Gelecekteki iş süreçleri için kritik bir konu olmasına rağmen, çok az üniversite ayrıca şirket sosyal medyada bu beceriden bahsediyor.
  • Model Tabanlı Sistem Mühendisliği birçok endüstrinin geleceği için oldukça kritik bir konumda olsa daaz sayıda konuyla ilgili kullanıcı veya topluluk bu disiplin hakkındaki tartışmaları ayrıca farkındalığı artırıyor.

Dassault Systèmes Sanayi, Pazarlama ayrıca Sürdürülebilirlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Florence Verzelen araştırma bulgularına ilişkin açıklamasında “Bu çalışmayı; öğrenciler, öğretmenler, işletmeler, uzmanlar gibi çeşitli paydaşlarımızın sosyal medyada trend olan tartışmaları üzerinden bir bakış açısı sağlamak için başlattık. Araştırmadan elde ettiğimiz iç görüyle sahip olduğumuz ekosistemi birleştirebiliriz. Öğrencileri ayrıca iş gücünü, önemli sürdürülebilirlik zorluklarını çözmek için etkili, üretken ayrıca iş birliği içinde çalışmaya hazırlamak üzere yardımcı olabiliriz” dedi.

Dassault Systèmes elde ettiği bu analize ek olarak; ürün geliştirmeyi sürdürülebilir deneyimlerin geliştirilmesine dönüştürmek üzere gereken becerileri okulların, eğitim kurumlarının ayrıca müşterilerinin oluşturduğu ekosisteme sunmak için de harekete geçiyor. Bu amaçla beceriler üzerine bir e-kitap dizisi veya uzmanların en iyi uygulamaları paylaştığı çevrimiçi bir akademik topluluk gibi birden fazla kanalı kullanıyor.

Bu kanallar arasında ve endüstrinin dijital dönüşümü için ihtiyaç duyulan 3DEXPERIENCE platform uzmanlığını geliştirmek amacıyla işletmelere ayrıca hükümetlere bir merkezler ağı sağlayarak yaşam boyu deneyimsel öğrenmeyi hızlandıran küresel 3DEXPERIENCE Edu Mükemmeliyet Merkezleri global programı da yer alıyor. Toplam 11 üyesi bulunan programa son eklenen okullar arasında Brezilya’da kar amacı gütmeyen özel bir teknik üniversite olan Instituto Maua de Tecnologia, Fransa’da okulu bırakan gençlere sanayinin geleceği alanında eğitim veren bir teknik kolej olan L’Industreet, İsviçre’de uygulamalı bilimler üniversitesi olan ZHAW ayrıca son olarak Almanya’daki Trier Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yer alıyor.

Trier Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ürün Geliştirme ayrıca Üretim Laboratuvarı Direktörü Michael Hoffmann, öğrencilerinin mühendisliğin geniş bağlamını değerlendirmeleri için yardımcı olduklarını ayrıca sürdürülebilirlik için tasarımın zorunluluk haline geldiğini söyledi ayrıca şöyle devam etti: “Materyal ayrıca enerji tüketimini en aza indirmek, biyomateryallerin kullanımını mümkün kılmak ayrıca bir sanal ikizle ürün yaşam döngüsünü optimize etmek teşvik ettiğimiz yöntemlerden bazıları. Bu anlamda, 3DEXPERIENCE öğrencilerimiz ayrıca sektör ortaklarımıza gerekli yetkinlikleri geliştirmek için sayısız fırsat sunuyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet